Drupal Hétvége 2011: a találkozás ereje

thamas képe

Vannak konferenciák, amelyek részvételi díja több ezer dollárra rúg, pedig az előadások online közvetítése ingyenesen megtekinthető. Ennek oka az, hogy a szakmai tartalom csak az egyik érték. A személyes találkozás, az eszmecsere lehetősége legalább ilyen fontos.

A magyar közösség maga is bővíti a nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszerről, a Drupalról a weben elérhető információ-halmazt. Emellett azonban számos ismeretterjesztő / közösségi eseményt is szerveznek, melyek közül a legrangosabb a két napos, ingyenes konferencia, a Drupal Hétvége.

A november 26–27-i eseményre ismét várják az érdeklődő kezdőket és a haladó fejlesztőket egyaránt. Webáruház, hírportál, reklámszerver, médiakezelés, többnyelvűség, kereső megoldások, fejlesztés programozással és anélkül stb. Az első napon több mint 20 előadás ad majd témát a szünetekben való beszélgetéshez, a problémák és ötletek megvitatásához.

Érdekesség, hogy idén első alkalommal cégvezetők valamint vezető programozók részvételével két kerekasztal beszélgetésre is sor kerül. Ezek keretében a nyílt forráskódra alapozó fejlesztés üzleti lehetőségeit és a projekt menedzsment megoldások kérdéseit vitatják meg.

A második napon kötetlen formában folyik tovább a rendezvény. Ekkor még több lehetőség nyílik az eszmecserére, a közös tevékenykedésre vagy egyszerűen a Drupal világával való ismerkedésre.

A szervezők bíznak benne, hogy a konferencia népszerűsége a korábbi évek tendenciájának megfelelően tovább nő, ezért minden eddiginél több helyet biztosítanak. Remélik, hogy azok is kedvet kapnak a részvételhez, akik eddig valamiért nem mertek eljönni. Hiszen a Drupal Hétvége nem csak egy szűk szakmai csoportnak szól, hanem mindenkinek, aki egy modern webes eszközt és egy barátságos közösséget keres: „Drupal – A szoftver vonz, a közösség marasztal”.

Ingyenes regisztráció és részletes információ: http://drupal.hu/konferencia/2011

Drupal Hétvége 2011 Sajtóanyag (pdf)