Drupal 7.x form programozás

bykyny képe

Sziasztok!

Hozzáfogtam írni a fenti témában egy többrészes cikksorozatot. Az adatbázis szerkezet és minden mintamodul letölthető, és akit érdekel, ki is tudja azt próbálni. Célom a kezdő, kevesebb tapasztalattal rendelkezők segítése. Eddig két rész készült el, időm függvényében igyekszem mielőbb mindet közzétenni.

A link:

https://sites.google.com/site/drupalform

Üdv:

Péter

Drupal verzió: 
szantog képe

Mindenek előtt nagyon örvendetes kezdeményezés, én 100%, hogy követni fogom, meg már most is tanultam belőle, szóval 1000hála.
De hogyha a célod a kezdők segítése, akkor légyszilégyszi ne rontsuk el őket az elején! A coding standards be nem tartása, a magyar nyelvű szövegek és változók, a t() függvény nem használata bizony rossz irányba vihetik a kezdőket, ha a saját kódjukat fogják ez alapján írni.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

pp képe

Javasolnám a kritikai megjegyzéseket személyesen/privátba a szerzőnek küldjük el.

pp

2
0
bykyny képe

Van igazad benne, természetesen. Lehet, hogy nem domborítottam ki eléggé a Kezdeti lépések című részben, hogy itt tulajdonképpen csak form programozási alapelvekről van szó, amelyek működnek is, nem pedig teljesen kidolgozott, minden szempontból jó modulokról. Számomra mellékesnek tűntek pl. a többnyelvűség szempontjai, aki akar, olyat ír. A teszt elnevezést már régen a legszívesebben én is átírtam volna "test"-re, de eddig nem volt időm rá. Úgy általában is nagyon kevés időm van, nem hiszem, hogy át fogom dolgozni a felrakott modulokat az általad (jogosan) leírtak szerint, mert az nem ötperces feladat. Végül is nem célom, hogy a kezdőknek rossz programozási stílust mutassak be. Lehet, hogy le kellene szedni az egészet.
Üdv:
Péter

0
0
szantog képe

Le ne szedd, ritka jól összeszedett cucc ám!
Inkább toljuk fel githubra, én a codind standardst egy-kettő kijavítom, és ha az időm engedi akkor elkezdem átírogatni a többit is.
Aki akar, az meg küldhet ssh kulcsot, és beszállhat.

2
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

bykyny képe

Köszönettel veszem felajánlásodat, és örömmel együttműködöm Veled. Kitettem az első oldalra, hogy milyen részekkel kellene még bővíteni. A részleteket emailben megbeszéljük, de most el kell mennem. Figyelmedbe ajánlom a nyitólap (Kedves Látogató) bal oldali oszlopában látható "Szürke légykapó" linket is.

Üdv:

Péter

1
0