Változók sminkfájlokban

crt képe

Sziasztok.

Az egyik node.tpl.php fájlban van egy lekérdezés, aminek az eredményét szeretném átadni a page.tpl.php fájlba. Ezzel próbálkoztam: http://drupal.org/node/16383

Így lesz egy változóm, ami mindkét sminkfájlban elérhető, de nem tudom az értékét az egyikben úgy megváltoztani, hogy a másik sminkfájlban is látható legyen.

Van erre megoldás, vagy valami nagyon elkerülte a figyelmem? Vagy hagyjam a node.tpl.php-t üresen és a page.tpl.php-ban legyen a lekérdezés is, ha full page nézetben van?

Köszönöm: Zoli

Fórum: 
pp képe

Elárulod miért kell?

pp

így csak azt tudom mondani, hogy
1. a smink-be ne rakj lekérdezést.
2. írd be mindkét fájlba azt, hogy

 global $valtozo;

Ez amolyan maxigány megoldás ;)

0
0
crt képe

Az Image modulhoz a képek alá csináltam egy "pager"-t. A node-image.tpl.php tartalmazza a szükséges kódokat, viszont a következő kép útvonalát szeretném átadni a page.tpl.php-nak, hogy egy preload-ot tudjak csinálni. Persze az utóbbiban is meg lehetne oldani egy lekérdezéssel, de semmi értelme egymás után ugyanazt művelni, egyszerűbbnek tűnt az eredményt valahogy átadni.

A global-ra én is gondoltam, de ugye...

Zoli

0
0
pp képe

Ha holnapra kész kell lenni akkor nagyszerű megoldás a global, csak ne hekkelje más és Te mindig emlékezz rá mit tárolsz az adott változóban. Én a hook_nodeapi load eseményére ülnék rá és adnám hozzá a node-hoz a változót. (node_load-ot többször is meghívhatod nyugodtan, a lent bemutatott módszert használja.)

Gyors megoldás lehet még a következő:

function sminkneve_get_pager(){
  static $pager = false;
 
  if($pager){
    return $pager;
  }
 
 ...adatbázis műveletek.
 
  return $pager = $xxx;
}

Igaz ugyan, hogy kétszer kell kiadnod a sminkneve_get_pager függvényhívást, de az csak 1x fog igazából lefutni.

pp

0
0
crt képe

Szia.

Köszönöm, először globálissal megcsináltam gyorsan, de ez lett az igazi...

Zoli

0
0
pp képe