user_view

eMeLA képe

Szerbusztok !

Van egy ilyen php script-em:

include_once './includes/bootstrap.inc';
drupal_bootstrap(DRUPAL_BOOTSTRAP_FULL);
print user_view(1); 

Ez ugyebár annyit csinál, hogy megjeleníti a "saját adatok" lap tartalmát.
Remekül működik, de

abban az esetben, ha olyan felhasználó adatait szeretném megjeleníteni, aki a "profilok" oldalon potlólagosan készített "field"-eket nem töltötte ki, annál a lekérdezés hibaüzenet nélkül leáll, illetve "A kapcsolat alaphelyzetbe állt" (firefox) oldalt kapok. (a "hozzáférés szabályozás" oldalon az "anonymous user" , "user modul" "felhasználói profilok hozzáférése" engedélyezve van, a többi nem).

Ha a weboldalon bejelentkezek, akkor rendesen megjeleníti ugyanezt a felhasználói oldalt.

Ha engedélyezem a "hozzáférés szabályozás" oldalon az "anonymous user" , "user modul" "felhasználók adminisztrációja". A script "megjavul" és megjeleníti a felhasználó oldalát. De nem akarom engedélyezni az "anonimus user-nek, hogy belekotorjon más profiljába.

A kacifánt ott van, hogy a "személyes adatok" lapon bejelölt pontok szerint jeleníti meg dinamikusan egy modul segítségével, a "profilok" oldalon potlólagosan készített "field"-eket egy másik fülön, így azokat a regisztrációnál még nem tud az illető kitölteni. A gubanc ott van, hogy amikor aktiválja a regisztrációt, nem biztos, hogy kitölti ezeket az adatokat...

Konklúzió:

A fenti script-et, át lehet e úgy alakítani, hogy egyben egy felhasználónév/jelszó párossal bejelentkezzen, a felhasználóhoz egy külön csoportot hoznék létre, ahol engedélyezem a "felhasználók adminisztrációját", így a script rendesen lefutna e rendhgyó helyzetben is.

eMeLA képe

Egy csöppet tévedtem, egy kicsit egyszerübb a helyzet:

A probléma ott van, hogy a USERS tábla ACCESS mezőjéban 0 van, gondolom addig, míg az illető nem aktiválja a regisztrációt.

Nekem azért látszik, mivel adminisztrátor vagyok, egy másik sima felhasználónak, pedig csak akkor, ha a "felhasználói profilok hozzáférése" engedélyezve van számára. Mondjuk logikus, hogy egy nem aktivált felhasználó mért látszana bárkinek, csakhogy én azt szeretném, hogy látszodjon :)

Azthiszem belebonyolódtam.... megyek aludni.

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

eMeLA képe

Kötve hinném, hogy valakinek a fejében hasonló kacifántos megoldás születne és megtalálná az elegáns megoldást erre a problémára, ígyhát a megoldás: elfelejteni az egészet és újrakezdeni mindent.

De, hogy legyen itt megoldás is: a user field-ek helyett node-okba tárolom az adatokat, így a távoli lekérdezésük is egyszerűbb (legalábbis remélem).

(Üdvözlöm Goba moderátor urat :)

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu