Ubercart vs. Commerce: múzeumi darab vs. jövő? Vagy inkább csak előítéletek (örökség) vs. új szemlélet?Jó azért még az Ubercart?

Sk8erPeter képe

Itt kezdtünk beszélgetni arról, hogy jelenleg mennyire van jövője az Ubercartnak a Commerce-szel szemben, vagy mennyire nincs:
http://drupal.hu/comment/68912#comment-68912
Úgy tűnik, sokan a 6-os verziónál tapasztalható kényelmetlenségek miatt eleve előítéletekkel állnak a kicsit hosszabb múlttal rendelkező Ubercarthoz a Commerce-szel szemben; főleg azért, mert utóbbi már eleve a Drupal 7 alapvetően új szemléletére, az általánosabb és rugalmasabban kezelhető entitásokra épül, ami lebontja a korlátokat a "mindent node-okra építünk"-elvvel szemben. DE tudtommal az Ubercart is alkalmazkodott az új igényekhez, de erről mindjárt.

Nekem tapasztalatom csak a Drupal 6 + Ubercart párossal van (PayPal-fizetéssel kiegészülve), 7-esnél még nem próbáltam belőni működő webshopot. Ezért azt sem igazán tudom, az Ubercart Drupal 7-eshez tartozó változatában mennyire igazodtak az új lehetőségekhez és igényekhez. DE az Ubercart project oldaláról úgy tűnik, hogy valószínűleg ők is alaposan modernizáltak, mivel az Entity API és az Entity tokens is az alapkövetelmények közé tartoznak.

Annyi mindenesetre már kiderült, hogy a Commerce-t a 7-eshez többen használják:
http://drupal.org/project/usage/ubercart
http://drupal.org/project/usage/commerce

jelenleg 20,008 (Ubercart) vs. 21,431 (Commerce).

Korábban olvasgattam azonban a Commerce-szel kapcsolatos rendkívüli nehézségekről, amiket csak általánosságban tudok leírni, abból, amire emlékszem, hogy a termékhez magához és a megjelenítéshez is többféle különböző entitást is létre kellett hozni, meg ahányféle attribútumot fel akart venni az ember (pólószín, ilyesmik), annyiféle entitást igényelt a dolog... de erről értelmesebben nem tudok nyilatkozni, mivel nincs tapasztalatom, csak szedett-vedett infókra emlékszem, még közvetlenül nem érintett a dolog.
Ezért érdekelne a tapasztaltak véleménye, hogy "akkor most mi van?" :)

Teljesen ellentmondó véleményeket olvasgattam eddig (most hadd ne linkelgessek össze-vissza a netről), van, aki azt mondja, a Commerce túlzottan nyakatekert, agyonbonyolított, viszont van, aki azt mondja, az Ubercart meg már nem annyira alkalmas, sokkal rugalmasabb a Commerce. Nem értem, miért ne lenne rugalmas, nem láttam még konkrét alátámasztást.
Nem tudom, kinek van igaza, engem még egyik oldal sem győzött meg igazán.

Tudtok néhány mondatos tapasztalatot megosztani, vagy érveket, hogy miért jobb egyik vagy másik?
Köszi!!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Sk8erPeter képe

Egy kapcsolódó hsz. végül az eredeti témában született:
http://drupal.hu/comment/68977#comment-68977

0
0
chx képe

A CommerceGuys befektetői tőkével megtámogatott cég, sok kiváló fejlesztővel. Az Ubercart le fog szakadni, sőt igazából már le is szakadt, nem lehet máshogy.

4
0
Sk8erPeter képe

rendben, köszi, engem meggyőztetek :)

Bár eddig azt hittem, az Ubercartot is támogatják.
Akkor tehát a válasz tényleg az, hogy a jövő a Commerce.

0
0