term_data tábla feltöltése

fecske95 képe

A term_data táblát szeretném feltölteni meg is van a megfelelő INSERT INTO... SELECT amivel ezt megtudom tenni a megfelelő táblákból összefésülve a dolgot phpmyadminban sql futtatásával. A művelet után megjelennek a taxonomy termek a megfelelő nodoknnál...
Addig nics gond, amíg a tartalmakat nem egy nézetben szeretném megjeleníteni. Egy nézetben valami miatt duplikálva jelennek meg a nodok.
Ha egy termet klasszikus módon node mentésével viszem fel akkor a duplikálás nem jelentkezik.
Megvizsgáltam a taxonomy_node_save() függényt az API ban de egyszerűen nem tudok rájönni, hogy mi lehet a gond...
Nagy mennyiségű párosításról van szó kb 3500 nod/term.

Drupal verzió: 
realdream képe

Ennek a tartalmát nézd meg, valószínű, hogy itt lett duplikálva.

0
0

-------------------------------
http://www.realdream.hu

fecske95 képe

a többi tábla tartalma változatlan a term_node tábláé is... ha törölöm a term_data tábla tartalmát és visszaállítom az eredeti állapotot (sor mennyiséget) a nézet sem duplikált a dolog... nem értem....

0
0
realdream képe

A tid a term ID tehát minden rekordban különböznie kell. A vid a Vocab. ID a szótárra hivatkozik.

A nézeten mit értesz?

0
0

-------------------------------
http://www.realdream.hu

fecske95 képe

A tid a term ID minden rekordban rendben van a term-data táblában... Viszont a term_node kapcsoló táblába kerül be a nodok és a termek közötti kapcsolatok párosa ha itt hozzáadok kézzel (pl. phpmyadminon keresztül vagy sql beszúrás INSERT INTO... SELECT -tel) akkor duplázódik a views modul -ban létrehozott nézetben a dolog. Viszont ha nodon kerestül egyszerű mentéssel rendelem a termet a nodhoz akkor nem duplázódik... ???

0
0
szantog képe

igen, általában ezzel jár a közvetlen adatbázisban matatás. (nem mintha én nem csináltam volna már ilyesmit, de erre fel kell készülni..) Honnan tudod, hogy például az általad kézzel beszúrkált adatok nem tárolódnak mondjuk más táblák serializált mezőiben, amiket nem is veszel észre. (mondjuk ez amit csináltál, konkrétan nem valószínű)
Van erre millió más lehetőség, a tartalmak paramétereinek utólagos módosításához például a views_bulk_operations tökéletes.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

realdream képe

Meg kell nézni, hogy a Views a Te nézetedre milyen SQL lekérdezést futtat és az alapján ki megvizsgálni az adatbázist. Így ki lehet deríteni a hiba okát.
Egyébként az ilyen feltöltésekre érdemes egy kis saját modult készíteni és felhasználni a megfelelő beépített függvényeket, ahol csak lehet. Ahol nem jó a beépített, ott is meg kell nézni, hogy a Drupal hogyan csinálja és annak megfelelően építeni fel a saját eljárást.

taxonomy.module:
http://api.drupal.org/api/drupal/modules--taxonomy--taxonomy.module/6

Database abstraction layer
http://api.drupal.org/api/drupal/includes--database.inc/group/database/6

0
0

-------------------------------
http://www.realdream.hu