Szótár megjelenítése másképp..

pityu73 képe

Üdv
Abban kérném a segítséget, hogy adott egy szótáram amit másképp szeretnék megjeleníteni mint a többit (Grid elrendezés).

A view-el meg is oldottam, hogy lemásoltam az alapértelmezett term nézetet és azt átraktam grid elrendezésbe, eddig OK.
Ennél az útvonal: taxonomy/term/% ezzel ugye megoldom azt, hogy az összes szótáram megjelenése innentől kezdve grid elrendezést kapott, de nekem csak egyetlen egy szótárra kellene.
Ennek a szótárnak az útvonala http://domainnev.hu/katalogus/gozmozdony
Ez egy folyamatosan bővülő szótár lesz tehát a taxonomy/term/1
csak a /gozmozdony-ra ad megoldást a többire nem ill. csak akkor ha mindre legyártom a nézetet.
Mit adjak meg az útvonalnál, hogy csak ezt az egy szótár megjelenését írjam felül.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
szantog képe

Nézz szét a views argumentum beállításoknál. Olyat kell keresni, hogy argumentum validálása, és ott le lehet szűkíteni, hogy csak az adott szótárnál jelenjen meg a view.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

aboros képe

mert a többi szótárnál akkor eltörik a validáláson és nem jelenít meg semmit a taxonomy/term/%. én azt csinálnám, hogy a page manager -el (ctools része) hoznék létre két variánst a taxonomy/term/% -ra, egyik az alapértelmezett lenne, ebben nincs selection rule, a másikban meg az a selection rule, hogy mi az adott term szótára. és ebbe a variánsba egy másik (a grid) view szerepel, ennyi.

0
0

-
clear: both;

szantog képe

sorryvagyok igazad van.

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

pityu73 képe

Igen a jelenséget én is tapasztaltam amint megadtam a konkrét szótárat.

Nekiestem annak amit ajánlottál igaz ebből sajnos csak a felét értetem....
1. Tehát van egy nézetem ami klónja az alapértelmezett nézetnek. Ebben annyi változás van, hogy a megjelenést átraktam gridre.
Így most minden szótár nézetem átváltott erre a megjelenés módra.
2. engedélyezve a page maneger és megtaláltam benne ami a taxonomy/term/% -ra vonatkozik, de itt sajnos megállt a tudomány..
Ctools-belül még nem nagyon állítottam semmit, próbáltam létrehozni a két változatot, de nem láttam változást, úgy hogy egyelőre nem tudom, hogy amit mondasz én azt csinálom.
https://plus.google.com/photos/117851986377121246123/albums/572321154913...

0
0
aboros képe

kell panels modul.

két külön nézet kell, az alapértelmezett és a módosított.

aztán kell a page managerben két variáns. egyik (a legalsó!!) az maradjon úgy ahogy van. a másik (NEM a legalsó:) kell hogy tartalmazzon egy "selection rule" -t és oda kéne hozzáadni azt, hogy "vocabulary: id" és megadni a kívánt szótár idjét.

ezzel azt állítod be, hogy mikor taxonomy/term/% oldalon vagyunk, akkor ha % tid ebbe a szótárba tartozik, ez a variant lesz. ha nem, akkor a következő a sorban (a legalsó, alapértelmezett;)

itt aztán a layout 1 hasáb lesz és a contentbe beteszed a módosított nézetet.

0
0

-
clear: both;

pityu73 képe

Köszi, jelenkezem majd mire jutottam.

0
0
pityu73 képe

Köszönöm az instrukciókat, de elvéreztem a feltételeknél :(
Ha egyszer lesz egy kis szabad időd egy vizuális megjelenítésre akkor talán jobban megértem a ctools-t.
Mivel nem hagyott nyugodni a dolog elkezdtem cél modult keresni :)...és találtam kettőt is.

Mind kettő a view-re épít.
Le klónoztam az alap Taxonomy_term nézetet a "page" és a "feed" megjelenítést kiszedtem belőle. A mester nézetnél aztán átalakítottam a formátumot grid-re. (több módosítást is megtettem, de a megoldás szempontjából csak részlet kérdés)
A két modulhoz ez fogja az alapot szolgáltatni az egyéni nézethez.
Az első modulnál nem csak a szótárt hanem magát a kifejezéseket is lehet egyéni elrendezésbe rakni. Ez beépül a szótár admin részébe. Itt kell megadni mely nézetet kívánjuk használni, és bekapcsolása után mentéskor már az egyéni elrendezést kapjuk.
A második modulnál csak globálisan bírálhatjuk felül a megjelenést. (csak a szótárt szerkeszthetjük, a kifejezések öröklik)
A megjelenítés beállítása fűlnél engedélyezzük a "Taxonómia kifejezés oldal" megjelenítés mert csak akkor tudjuk aktiválni a modul admin felületét. Itt a "Associated content display" -résznél válasszuk ki a nézetünket mentés és már is a saját elrendezésünket kapjuk az adott szótárra.
A két modul teljesen eltérően viselkedik a beállítások szempontjából, de futnak egymás mellet is. Csak az adott szótár megjelenítését bírálják felül, és nem akadtak össze eddig egyetlen modullal sem nálam.

Mivel nekem egy katalógus grid megjelenítésű összeállításhoz kellet a Drupal Commerce-hez, az utóbbi modult használom a Taxonomy Menu-vel párosítva.

0
0
aboros képe

készítettük el konkrétan ezt a megoldást borisszal egy szezonnyitó vörösboros videó formájában. kicsit még vagdosom, konvertálom, aztán majd a napokban megy fel.

1
0

-
clear: both;

pityu73 képe

Gyűjtöm őket...:)

0
0
vorvor képe

hogy pathauto-val adok egyedi címet csak annak a szótárnak, és arra fogalmazom meg a views page path-t?

0
0
vorvor képe

nem jó :(

0
0
pityu73 képe

Elnézést meg van már a megoldásom a problémára, csak még nem volt időm leírni.
Amit írtál azt is kipróbálom.....

0
0
vajdasági képe

Majd ha lessz idod, kerlek azert ird meg roviden par szoban, mert az az erzesem hogy nekem is eppen ez a gondom.

0
0
Pasqualle képe

leonidasz képe

Nekem ez tökéletesen működik:
persze kell hozzá argomentum beállítás
http://drupal.org/project/tvi

0
0