SEO - drupal gardensben

Tokai Alexandra képe

Sziasztok!

Drupal gardensben készítek egy oldalt. Sajnos a keresőoptimalizálással nem igazán boldogulok. A gardensben a következő seot támogató modulok vannak:
AddThis, Follow, Pathauto, xml sitemap, Unified SEO UI, Site Verification, RDF. Azt olvastam itt a fórumon, hogy a 'meta tags' modult lenne célszerű használni, mert ennek segítségével a tartalmak beküldésekor metatagek adhatók hozzájuk.
A felsorolt modulokat (elvileg) beállítottam, kulcsszavakat is készítettem az oldalhoz, amit kóddá generáltatva a Site Verification-be írtam.
A google-ben sajnos nem jelenik meg az oldalam. Mindenképpen regisztrálom kéne?
Tudnátok ebben tanácsot adni? Jobban járnék, ha áthelyezném az oldalam egy fizetett tárhelyre? Amennyiben ezt kellene tennem, szeretnék kérni tárhelyszolgáltatókra is javaslatokat.

Előre is köszönöm a segítséget!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
Kocsis.Mark képe

Szia,

Regisztráld be Google Webmasters-be az oldalt és az oldaltérképet, akkor látni fogod milyen kulcsszavakra hol jelensz meg a keresőben. Az alapján könnyebb továbblépned. A tárhely szempontjából az oldal betöltési gyorsasága számít, webmastersből ezt is letudod kérdezni. (nem feltétlenül jobb a fizetős)

Pathauto-nál figyelj a rövid, tömör címekre, címkézd a tartalmakat, legyen rendszeres megjelenő, hosszú tartalmaid. Használj egyedi meta tageket oldalanként, már kevésbé fontos, de azért számít.

AdWords Keyword Tool-lal lekérdezheted, hogy melyik szavakra hányan / hogyan keresnek, érdemes azokra optimalizálni.

Rengeted szakirodalmat találsz a témában pl: seotools.hu és az entity.hu fórum.

1
0
Tokai Alexandra képe

Köszönöm a választ!:)

0
0

Szandra

nevergone képe

Sokan úgy gondolják, hogy a SEO annyiból áll, amit ilyen varázseszközök tudnak, pedig ez nem igaz. Sőt, ezek az eszközök gyakorolják talán a legkisebb hatást rá.
A dolog valójában nem itt kezdődik.
Ki kell választanod max. 6-8 kifejezést, amire SEO-zni akarsz. Vagyis azt szeretnéd, ha azokra rákeresve az oldalad minél előbbre kerülne a találati listában. Aztán a honlapodon lévő tartalmakat úgy kell megírnod, hogy szerepeljenek benne ezek a kulcsszavak, persze ne túl sokszor, de azért szerepeljenek. Aztán az sem árt, ha az adott kulcsszavakra jellemző oldalaknál a címbe is belekerül a kulcsszó és az útvonalba is. Ha már a címnél tartunk: A SEO-hoz tartozik az is, hogy az oldal forrásában csak egy <H1> címke legyen, hiszen az a legfelső szintű címsor. Se több, se kevesebb: egy legyen benne és a tartalom címét tartalmazza (főoldalnál az oldal címét)
Aztán itt vagyunk a képeknél. Az olyan képeknél, amelyek valamilyen formában kötődnek a tartalomhoz, ALT mező megvan? A menüpontok, fejléc-elemek szövege ugye nem csak képekként szerepel az oldalon, hanem elérhető szövegesen is? Érdemes olyan böngészővel végignézni az oldalad, amelyben kikapcsoltad a képek és a beépülők (Flash) használatát. Így is minden szükséges információ elérhető az oldaladon?
Nekimennék a W3C Validátorral, biztosan helyes az oldal forrása? Nincs valahol lezáratlan vagy rosszul használt HTML címke, ami rontja az oldalad kódjának értelmezését?
Más oldalakról mutat link a te oldaladra? Azok milyen minőségűek? Azokba a linkekbe is érdemes egy kulcsszavat becsempésztetni, pláne akkor, ha a link az adott kulcsszóra jellemző aloldalra mutat. Az oldaladra mutató linkek keresésénél hasznos segítséget találsz itt: http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=35256

Most elsőre ennyi jutott eszembe, amikor SEO-ra volt szükségem, mindig itt kezdtem és mindig ezek hozták a legnagyobb sikert. Azt azért érdemes tudni, hogy az eredményt általában nem rögtön fogod látni, könnyen lehet, hogy hetek kellene hozzá.

2
0
aries képe

A H1-dologról van vmi anyagod? A legfelső cím a title, H1-ből úgy tudtam, lehet bármennyi, ha azt a logika megköveteli, mert elvileg a fejezet (section) címe lenne.

0
0
nevergone képe

Belső használatú anyagom van csak, amelyik szerint a TITLE-t gyakran felülpozicionálják, pedig a H1-re kellene nagyon odafigyelni.

0
0
aboros képe

az is megengedett, sőt, hogy ha mondjuk van egy teaser listád, amiben egy-egy node teaser ugye egy article tag, akkor ott a címek szintén h1 -ek legyenek. minden section vagy article vagy aside tagon belül lehet h1 -ed. nem csak egy lehet egy dokumentumban.

2
0

-
clear: both;

nevergone képe

Köszönöm az észrevételt, de itt most nem a szabványról beszélünk, hanem a SEO-ról. Bár annak még nem néztem utána, hogy a praktikák terén a HTML 5 milyen változásokat hozott, ideje lesz frissebb anyagot kérnem. :)

1
0