Rules vagy Subcriptions

DruTa képe

Üdv!

Subcriptions modullal meg tudom csinálni a feliratkozásokat, de csak a cron időközönként küldi ki a mailokat, nekem azonnali kell.

Ajánlották a fórumban a Rules modult, bár nem tudom, hogy annak kiegészítésére, vagy ahelyett.

Mindegy, most elölről kezdtem, és csak a Rules van fent, beállítottam dolgokat, de nem csinál semmit.

Az időzítésre a neten tartalom megjelenítésére láttam példát, tehát az időzítés nem a mail elküldésének ütemezését jelenti, ha jól értem (Rules schedule).

Szóval megadtam azt, hogy tartalom frissülése, hogy melyik tartalomtípusnál és mailt küldjön adott címre. De semmi nem történik.

Tehát a Subcriptionnal ment, csak az nem küldte azonnal.

Régebben a 6-os Drupallal A Message, Token és Notification ezt könnyedén megoldotta és akkor futott, amikor én akartam.

De a 7-eshez nincs végleges Notifications, és valamilyen logika miatt ami van (Subcriptions) nem lehet egyszerűen csak megadni, hogy én pl. 1 mp-enként akarom (megjegyzem az alapbeállítás ez, ami elég érdekes, mivel a Drupal 7-esnél 1 óránál nem lehet kisebb cron-t beállítani menüből (adatbázisb biztos beleturkálhatnék, de azt nem akarom.)

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
DruTa képe

Na, ez a formám: most meg sikerült...

De azért szívesen veszem a véleményeket, mert pár dolog még nem tiszta, pl. akkor a Rules-nál meg az van, hogy nem lehet állítani, milyen időközönként küldje?

És persze nem lehet feliratkozni rá.

A kettő együtt valahogy megoldható?

Más: a mail címekhez ez van írva:

"
HOVA
Az email cím vagy címek, ahová az üzenetet el kell küldeni. A karaktersorozat formázásának meg kell felelnie az RFC 2822 formátumnak.
"

De csak 1 címmel működik. Próbáltam enterrel, szóközzel, pontosvesszővel elválasztani, de nem küldi akkor.

0
0
Illyés Edit képe

Talán próbáld meg RFC 2822 formátumban, ahogy kéri. ;)

1
0
DruTa képe

Rákerestem arra már akkor, de a wikiben nem találtam arról semmit erről, hanem, hogy ez egy mail kódolás, vagy mi.

______________

Rókaszájjal kell tehát, így jó (szóköz nélkül).

< mailcím > , < mailcím >"

0
0
DruTa képe

Üdv!

Nem tudom a kettőt összeboronálni.

Vagy Subscriptions-om van és akkor fel lehet iratkozni tartalmakra, de csak a cron időzítő alapján küldi ki a mailokat, ami akár 1 óra is lehet, vagy a Rules-t használom, akkor viszont nem lehet feliratkozni, hanem nekem kell a beállításoknál "beégetnem" mindenkit, akinek mailt akarok küldeni.

Utóbbi esetben a Helyettesítési mintákat végignézve sem sikerül olyan beállítást eszközölni, hogy adott tartalomtípusnál figyelje a taxonómiát és az alapján legyen irányítva, hogy kiknek küld mailt.

Ti hogy csinálnátok?

0
0
Illyés Edit képe

Nem emlékszem már, mi volt az eredeti problémád, de ha hozzászólás értesítésről van szó, akkor pl. Flag modullal csinálnám a feliratkozást, és utána hozzászólás beküldésekor küldeném Rules-zal az értesítést azoknak, akik flaggelték a tartalmat.

1
0
DruTa képe

Hozzászólás nincs, csak új tartalomnál kéne és szűrve taxonómia alapján a címzetteket és azonnal, nem a cron szerint.

Tudom, nem illik ilyet kérdezni, de a Subscriptions egyébként teljesen megfelelne, mi lehet az oka, hogy nem úgy készült, hogy a cron-tól függetlenül, általam megválasztott időközönként küldi a mailokat. A 6-os drupalnál a Notification ezt könnyedén megtette.

0
-2
Illyés Edit képe

Előbb nem jó a Subscriptions, mert időzítve küld, aztán nem jó a Rules, mert nem lehet állítani, milyen időközönként küldjön... én nem értem, mi itt a kérdés valójában.

1
0
DruTa képe

Nem ezt írtam.

A Sub. azért nem jó, mert hiába lehet elvileg időzítve küldeni vele, ha beállítom pl. az azonnalt, az az azonnal nem azonnalt jelent, hanem azt, hogy azonnal, amikor a cron fut, azaz akár 1 órát is vár.

A Rules-ra meg nem azt írtam, amit te, hanem azt, hogy azzal az a baj, hogy nem lehet feliratkozni rá. Persze nyilván nem is ez a dolga a Rules-nak, arra lenne a Sub. modul, és teljesen meg is felelne az utóbbi, ha az időzítés valóban az admin kezében lenne.

0
0
szantog képe

Rulesban lehet valahogy listákkal dolgozni, a listák értékét pl egy views_bulk_operations eredményből venni. Gondolom a subscriptions is biztosít views integrációt, amivel el lehet készíteni a feliratkozottak emailcím listáját, ha nem, akkor flag modul biztosan.
Szóval teendő:
1. Készíteni egy vbo listát az emailekkel.
2. Rávenni a rulest, hogy ezt használja.

Na ez a kettes ami meredek, én most nézem más miatt a régi nodeoneos videokat, http://nodeone.se/sv/learn-drupal?field_nc_learning_version_tid=254&fiel...

Ebben akár lehet is valami hasonló: http://nodeone.se/sv/node/886

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Illyés Edit képe

Rávenni a rulest, hogy ezt használja.

Ezt alapból tudja: Add a new action > Views Bulk Operation > Load a list of entity objects from a VBO view. Utána egy loop-pal végigmész az elemeken.

1
0
aboros képe

megpróbálhatod a notifications modult, ami olyasmi mint a subcriptions, de tud azonnal is küldeni meg van rules integrációja is. (szerintem tök jó kis cucc, én használom is, messaging + notifications kombót, 6.x -en) maradhatsz a subscriptions -nél is, ami biztos nagyon jó modul, ha szeretnéd a cront finomhangolhatod ultimate_cron modullal. vagy (ezt már mondták végülis) próbálhatsz flag, vbo, rules kombóval sajátot építeni. ez lesz a legfaékebb amúgy, egy ilyen feliratkozós "ficsör" nem csak abbol áll szerintem, hogy hopp itt egy flag, ott egy rule, kész van. :)

0
0

-
clear: both;

DruTa képe

Használnám a Notifications modult, csak a 7-esben nincs végleges változata.

A Rules helyettesítési mintáit végignéztem, többet használok is, de sajnos nincs bennük olyan, ami a node-hoz csatolt file nevét beillesztené, pedig akkor nem is kéne taxonomia listákat kiválasztanom egy feltöltéskor.

Vagyis de, mert az hivatkozásként csoportosításra jó.

Na, a legszebb az lenne, ha a Rules kivenné a csatolmány file-nevét (ami bizonyos rend szerint van elnevezve) és ez alapján tudná szűrni a mailküldést, plusz ebből egy taxonomiát is hozzáadna.

Oké, tudom, tanuljak meg programozni. :-)

0
0
aboros képe

ha egyből leírnád ilyen pompásan, hogy mit szeretnél. bármi modul emlegetése nélkül, nézd milyen szépen leírtad egy mondatban, hogy mit akarsz elérni. akkor nem is kell a szokásos körítés, leíratkozás linkek meg saját feliratkozásaim meg a többi ilyen ami feliratkozáskor lenni szokott? tök jó hogy végig nem tudtam ezt, így igazán kalandos a segítés ;)

3
0

-
clear: both;

DruTa képe

De, kell a leiratkozás, stb, de a címben szereplő kettővel próbáltam helyettesíteni a Noti. modult, nem teljes sikerrel.

Miért, kik használják a Rules, vagy Subs. modult? Nem mint a tartalmak értesítése körül forog?

0
0