rss tartalom átvétel

Hegylako képe

Sziasztok!

Először is elnézést a kérdésemért mert nagyon kezdő vagyok Drupallal kapcsolatban,pár napja nézegetem a fórumot de nem találtam a kérdésemre választ. Szóval elkezdtem első weboldalam elkészíteni drupallal ,igazából egy nagyon egyszerű céges weboldalról van szó,nagyjából el is készültem vele, de szerettem volna rss-en keresztül tartalmakkal feltölteni az oldalam.
Az RSS aggregator segítségével ez sikerült is,de csak a címet és az adott cikkről pár sor van az oldalamon,ha egy adott cikkre kattintok amit végig szeretnék olvasni akkor visszalinkel az eredeti oldalra.
A kérdésem az lenne,hogyan tudnám azt megoldani,hogy az adott cikkhez az egész tartalmat töltsem le ilyenkor és az én oldalamon végig tudjam olvasni az adott cikket,ha mondjuk a bővebben-re kattintok?

A másik kérdésem pedig az lenne,hogy tudnátok-e nekem ajánlani valami olyan könyvet vagy oldalt ahol eltudnám mélyíteni tudásomat a témában, jó lenne ha lenne valami olyan oldal vagy könyv ami tényleg kezdőknek szól,az se baj ha angol. Találtam több ilyet is igazából csak arra lennék kíváncsi,hogy ti melyiket ajánlanátok.

Köszönöm a segítséget!

Drupal verzió: 
opera11 képe

Az, hogy az RSS-ből mennyi szöveg jön, függ az RSS-t szolgáltató oldaltól. Pl: Index cikkeket nem fogsz tudni így leszedni, jellemzően blog.hu-s hírforrásokból viszont elég sok átjön. Esetleg jó lenne egy link, hogy melyik RSS-nél van ez.

A másik kérdéshez: http://nagygusztav.hu/webes-tartalomkezelo-rendszerek-10

0
0
Hegylako képe

Köszönöm a gyors választ!

Az sff tender pályázatfigyelő portálról szeretném leszedni a friss pályázatokat és ezeket a saját oldalamon olvasgatni.
Ez a link : http://tender.sff.hu/rss.xml

Előre is köszi a segítséget!

0
0
opera11 képe

A Drupal is csak annyit tud letölteni, mint amennyit te látsz a böngésződben az RSS előnézeténél. Szóval a címet és kb egy bekezdést

0
0
Hegylako képe

Köszönöm szépen a segítséget!
Amúgy nincs ilyenre más fajta megoldás? Nézegettem több ilyen pályázatos oldalt is ahonnan ezeket az infókat láthatnám,de mindegyiknél hasonló problémába ütköztem. Szóval magát a tartalmat nem lehet valahogy átvenni? Vagy ez nem megoldható?

0
0
Nagy Gusztáv képe

Csak két gond van vele

  1. Általában nincs jogod átvenni egy másik honlap tartalmát, kivéve ha azt kifejezetten engedélyezi.
  2. Az oldal HTML forrásából kell PHP-val kibányásznod a neked kellő infót. Sok türelmet hozzá!
0
0

Nagy Gusztáv

Hegylako képe

Köszönöm a segítséget!

0
0
Hegylako képe

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne az előző témával kapcsolatban, amikor rá kattintok egy adott rss tartalom elolvasására akkor átlinkel az adott oldalra ahonnan kinyerem ezt a tartalmat.
Én azt szeretném hogy ezt vagy egy új lapon nyissa meg nekem vagy magában abban az ablakomban amiben látom az átadott rss tartalmakat.

Előre is köszönöm a segítséget!

0
0
csoky80 képe

Az rss-t arra találták ki, hogy ne kelljen a kedvenc honlapjaidat látogasd, hogy mikor jelent meg új hír/tartalom rajtuk. Ha jól értelmezem a kérdésed, akkor te a saját weboldalad szeretnéd folyamatosan friss tartalommal ellátni az rss segítségével. Ha igen akkor ez így nem fog működni szerintem, arról nem is beszélve, hogy nem lenne korrekt.
Ráadásul ha mint saját tartalom jelenítenéd meg, akkor előbb utóbb a google is megbüntetne duplikálásért.

0
0

Most épp ezt bütykölöm http://online-vallalkozas.com/drupalsuli

erdelyik képe

Szerintem rossz a kérdés, hiszen olyan dolgot szeretnél, amivel növelheted honlapod forgalmát, tartalmát, másrészt nem kellene érte tenned semmit. Ez talán illetlenség azzal szemben, aki megdolgozott a tartalomért. Az rss nem erre való, hanem arra, hogy te, vagy honlapod látogatói gyorsabban juthassanak hozzá adott információkhoz.

És rossz a hely is, ahol feltetted a kérdést, hiszen az SFF Tender portálnak van kapcsolattartó űrlapja, ahol bárki felteheti kérdéseit a szerkesztőségnek. De a kérdést nekem is felteheted most már közvetlenül, hiszen én szerkesztem az SFF Tendert (www.sff.hu).

0
0
Hegylako képe

Utánajártam közben és beláttam,hogy ez nem járható út amit először én elképzeltem. Igazából egy pályázat író cégnek csinálom a weboldalt és ők azt akarták hogy az ő oldalukon is megjelenjenek ezek a pályázatok,a mostani verzió szerint a www.pafi.hu-ról szedi le az rss-eket és ha valaki rákattint valamelyik pályázatra akkor egy új ablakban megnyitja a pafi oldaláról az adott pályázatot. Igaz még ez sem tökéletes mert nem tudom kiszűrni pl.Földrajz szerinti rss-ből (http://www.pafi.hu/_pafi/palyazat.nsf/uj_palyazatok_foldrajz.rss?OpenPage)
a dunántúli megyéket.De most már nincs ilyen elképelés hogy másoljak is valami tartalmat más oldalról és elnézést kérek a kérdésért!

0
0
erdelyik képe

Ahhoz, hogy egy-egy rss hírfolyam alapján összeállítson valaki megjelenő listát az kell, hogy az rss összeállítója, a tartalmat közvetítő honlap a megf kritériumokkal rendelkező listát, vagy listákat állítson össze. A drupal erre sok lehetőséget kínál, hiszen különböző feltételeket megadva (pl. tatalomtípus, címkék, stb.) változatos és korlátlan számú rss csatornát készíthetsz. Behatárolja azonban a lehetőséget az, hogy ésszerűségi korlátja van a címkézésnek, így nem biztos, hogy sikerül a vevő (a csatornát információszerzésre felhasználó) igényeit kielégíteni. Lehet úgy is, hogy egyeztetsz a hírcsatorna sugárzójával, állítson össze olyan rss-t, amire neked szükséged van. Ez a kiadó honlapnak is érdeke lehet, hiszen látogatottságot növelhet egyszeri, kevés munkával. De lehet úgy is, hogy az adott portál több rss csatornáját is felhasználod.

Ha még érdekel a dolog, nézz körül itt: http://www.sff.hu/5595.oldal.osztozzunk_a_tartalmon

Megyénként itt sem találsz rss-t, de pl. az uniós pályázatoknál régiónként írják ki a pályázatokat, abban pedig biztosan szerepel a kívánt megye.

Szerintem az SFF Tender szebb és korszerűbb felületen gyorsabban publikál tartalmakat, mint az említett másik portál, ráadásul az összes szolgáltatása ingyenes.

0
0