PHP memória

tiburi képe

Sziasztok!

Egy súlyos vitám alakult ki nemrég egy rendszergazdával, aki jelzte felém hogy egy - megbízás miatt kijelölt szerver - drupal futtatására alkalmas. Telepítés közben azonban ez a hiba adódott:

Consider increasing your PHP memory limit to 16M to help prevent errors in the installation process. Increase the memory limit by editing the memory_limit parameter in the file /usr/local/etc/php.ini and then restart your web server (or contact your system administrator or hosting provider for assistance). See the Drupal requirements for more information. (Currently using PHP memory limit 8M)

A rendszetgazda szerint 32 Magára van állítva a PHP memória és nem érti a siránkozásomat, szerintem - pontosabban a drupal szerint - meg nem.

Jóindulatomból teszem fel a kérdést

Követhet el olyan hibát a Drupal telepítés közben, hogy "nem látja a valódi PHP memóriát"?
Van olyan Drupal beállítás, ami lehetővé teszi, hogy 8 Mega PHP memóriával is telepíthető legyen a rendszer (és a rendszergazdi ezt annó így értelmezte "alkalmas felületnek")?
A Drupal 5-el kellene telepítenem, majd talán egyszer pedig upgradel-nem?

Adjatok tippet mert patt helyzetben vagyok.

Előre is köszi a válaszokat.

Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

0
0

Nagy Gusztáv

gergely képe

sokfajta hibalehetoseg adodhat, mondjuk php.ini szerkesztese utan ujra lett inditva az apache? vagy biztos azt a php.ini-t szerkesztette ami rad vonatkozik, nem a default ini file-t? post_max_size upload_max_filesize is be van rendesen allitva? vagy egyaltalan eleg memoria ehhez a gepben? most hirtelen csak ennyi jutott eszembe...

0
0

---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.