Page megjelenítése blokkban az oldal újratöltése nélkül

sgabe képe

Sziasztok!

Egy webshopnál úgy kéne page típusú nodeot betöltenem egy blokkba, hogy az oldal maga ne frissüljön. Például, ha a felhasználó a 'Villák' termékeket listázta éppen a katalógusból, amikor egy menüpontra kattintott, akkor a megfelelő oldalt a lap szélén egy blokkba kéne betölteni, úgy hogy közben maradnak a 'Villák' is, vagy akár a címlap, bármi amit a felhasználó nézett eddig, kivétel persze ezek a page típusú tartalmak.

  • Ha beállítok egy menüpontot az 'egyoldal' címre és ezen megjelentetek egy blokkot, akkor ugye a blokk megjelenik, de jön a hibaüzenet, hogy az oldal nem található.
  • Megnéztem a Node As Block modult, ami ugyan blokkban jelenteti meg a nodeot, de nem csak akkor, amikor meghívják az adott oldalt, hanem folyamatosan.
  • Gondoltam a page típusú nodeokat a sminkben máshol íratom ki, de mivel frissül az oldal a listázott termékek eltűnnek.

Kérdés, hogyan lehetne ezt megoldani a legegyszerűbben? Megvalósítható ez valahogy a Views stb. modulokkal (esetleg kis hegesztéssel) anélkül, hogy átírnám a fél Drupalt vagy egy Ajaxos modult kéne rá fejlesztenem?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
breki képe

Sajnos a Drupal egy egész oldalt kezel keretek nélkül.
Ha egy iframe töltöd be akkor az eredeti oldal megmarad.
Bővebben: http://www.w3schools.com/TAGS/tag_iframe.asp

0
0
sgabe képe

Technikailag rendben, hogy az iframe jó lenne erre, de továbbra is fennáll a kérdés, hogyan töltök fel egy iframet egy nodeddal egyszerűen menüből hivatkozva az adott oldalra?

0
0
Illyés Edit képe

A jstools modulnak van egy Dynamic Load nevű komponense, ami ezt csinálja, de csak CVS-ből elérhető és nem karbantartott kód. Jobban jársz egy saját kis ajaxos modullal.

0
0
sgabe képe

Köszönöm a tippet, kipróbáltam az említett modulokat és némi hegesztéssel sikerült elérni a célt. Nem mondom, hogy ez a tökéletes megoldás, de működni látszik. Majd a későbbiekben elválik mi lesz vele.

0
0