Oda-vissza hivatkozás (Relation vagy Entity Reference vagy más modul segítségével)

Sk8erPeter képe

Sziasztok!

Oda-vissza hivatkozást szeretnék egy adott content type-nál, úgy, hogy amennyiben egy referenciát létrehozok az egyik node-nál, akkor a másik, azonos content type-ba tartozó node-nál visszafelé is igaz legyen ez a hivatkozás. Tehát egyfajta cross-reference.

Konkretizálva: legyen leegyszerűsítve pl. egy "XYZ épületek" tartalomtípus, azonbelül lenne egy "legközelebbi XYZ épületek" mező, ahol meg tudom jelölni a közeli, azonos tartalomtípusba tartozó (!) épületeket. Ekkor a korábban létrehozott node korábbi referenciáihoz "hozzácsapódna" ez az új referencia, az új node-nál meg szintén meglenne ez a kapcsolat.
Tehát ha egy épület közel van a másikhoz, akkor a másik szemszögéből is közel van az egyik, mindkét irányból igaz, remélem érthető. :D

Most úgy csinálom, hogy új node létrehozásakor Entity reference-szel egyszerűen egy listából kiválasztok egy vagy több referenciát másik node-okra. De akkor attól még a korábbi node-nál ez a kapcsolat nem lesz meg, ezért ott hozzá kell adni majd később az újonnan létrehozott node-ot is. Ez nyilván kényelmetlen.

Lehet, hogy a Relation modul pont ilyenre való, de amennyire én eddig néztem, elég durván bonyolult a kezelése, de lehet, hogy az én feladatom tök egyszerűen megoldható vele...

Tudtok ebben segíteni? Kérdezzetek, ha zavaros lett a megfogalmazásom.
Köszi!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
pityu73 képe

Sk8erPeter képe

Köszönöm szépen, pont azt csinálja, amit kell! :)

Egyébként ez elvileg "csak" szinkronizál, a másik node-ban is hozzáadja az adott node-ot. A Relation modullal van tapasztalatod/-tok? A leírása alapján az talán mintha "erősebbnek" tűnne erre a célra, mert ez is egy entitást képez (ebben az esetben a kapcsolat leírására). Vagy tévedek?
Előnye lehet, hogy így a kapcsolathoz magához is lehet mezőket hozzárendeni, bár ebben az esetben nem tudom, lehet-e ennek gyakorlati haszna. Mondjuk nem tudom, alkalmas lehet-e pl. olyan kapcsolatnak a leírására egy hülye példával élve, hogy van relation két épület között, és adsz hozzá a relationhöz egy Image fieldet, és akkor egy térképet is adhatsz hozzá, hogy az egyik épületből hogy lehet eljutni a másikba (lehet, hogy a példa sántít, de most más nem jutott eszembe).

0
0
pityu73 képe

Nem használtam még, így abban nem tudok segíteni.
Csak fejem be van azok a modulok gyűjteménye amik az adott célra fogok ill. használok.
Mivel még a Drupal modul programozásától messze állok, így modulokat gyűjtök...:) és ha előjön egy feladat akkor először meg nézem azokkal és ha finomítani kell akkor szoktam keresni, hátha már másnak is felmerült ez az igény és már modulba összerakta.

Elvégre ezeket azért is írják a fejlesztők, hogy használjuk teszteljük és jelezzük ha hiba van....másként nem sok értelmét látom a munkájának ha ott díszeleg a D.org-on 1 felhasználós modulként.

Egyébként erről a modulról Gusztáv könyvében olvastam és ha jó emlékszem már találkoztam itt a fórumon is vele.

0
0