Notifications - html kóddal tele

csgzs képe

Kedves drupalosok! HELP! A Notifications által küldött levelek tele vannak HTML tag-ekkel!

(egy iskolai belső információs izét faragunk, úgyhogy fogok még zörögni ilyenebb és olyanabb kérdésekkel :O)

5.1-et futtatunk és miután a mail-es értesítés alapigény a felhasználóknál, feltettem a Notifications-t. Az egyik gondom vele az, hogy a kiküldött levélben annak ellenére benne maradnak a html tag-ek, hogy felment mellé az ajánlott HTML to Text. Ráguglizva a dologra azt láttam, hogy másnál is felmerült a gond, és a válaszoló azt javasolta, hogy kapcsolja be a HTML to Text szűrőt a levélküldés előtt. No, én ezt kerestem, de sajna egyáltalán nem találtam, hogy hol lehet.

Tudjátok? Jól jönne nagyon! (Ma valaki Word-ből kopizott be egy kis szöveget FCKEditor-ba és jött vele levélben az egész meta-szemét. Jajjj)

Köszi előre is,
Zs

Drupal verzió: 
pp képe

Ha nem tudod jól beállítani a szerkesztőt, akkor kapcsold ki szerintem. Ezzel jobban jársz.

pp

0
0
csgzs képe

Hátöö, mit jelent a "jól beállítani" itt? Ha jól értem a helyzetet, az van, hogy a Notifications az adott oldalon (ill. post-ban) megjelenő kódot küldi ki. Ha nem akarok csak szöveges tartalmat, akkor lesznek benne tagek - akár a szerkesztő teszi be, akár én írom be kézzel. Tehát a problémát nem a szerkesztő okozza, hanem az, hogy vannak tag-ek, akárhonnan is kerültek oda. Ezért nem a szerkesztőnél kell megoldani, hanem valahogyan megszabadulni a tag-ektől. Nem jól értem?

És: ha van tipped a "jó beállításhoz", akkor kérlek, ne tartsd vissza. Ara gondoltál, hogy ne vegye át a Word-ös vacakságot?

Előre is köszi
Zs

0
0
Paal képe

És: ha van tipped a "jó beállításhoz", akkor kérlek, ne tartsd vissza. Ara gondoltál, hogy ne vegye át a Word-ös vacakságot?

Hátha beelőzöm pp-t :)

Igen, szerintem pontosan arra gondolt. De az nem Drupal kérdés, azt az FCKEditor support oldalán kell megkérdezned.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

csgzs képe

...mert engem nem is az editor érdekelt, és ez nem is változott. Tehát: a Notifications tag-ekkel telepakolt levelet küld. Vallon miért?
Köszi előre,
Zs

0
0
aboros képe

a drupal egyik nagy erőssége szerintem, hogy vastagon dokumentált. a hasznosabb contrib modulokról minden le van írva több helyen is, például az oldalon, ahonnan letöltöd azt. ezt a leírást érdemes már a letöltés előtt alaposan és figyelmesen végigolvasni és ha később problémába ütközöl a modullal akkor is érdemes visszatérni ide, hátha elkerülte a figyelmed valami.

most is ez a helyzet szerintem, a notifications függ a messaging modultól, annak a leírásában pedig szimatot fogtam:

Provides an aditional "html to nice text" filter when html_to_text is installed

ref: http://drupal.org/project/messaging

0
0

-
clear: both;

csgzs képe

...köszönöm a hozzászólást - csak az a helyzet, hogy amint az inditó post-ban írtam, ezt én is láttam, és pont ezért fel is tettem. A gond csak az, ahogy írtam is, hogy nem tudom, miként lehet hozzáférni ahhoz a "szűrőlánchoz", amibe ez a modul illeszkedne. Merthogy _legjobb tudásom_ szerint végignéztem az admin felületet, de erre utalót nem találtam. Szóval nagyon megköszönném, ha valaki erre - azaz a problémára - tudna valamit tanácsolni.

Vagy átfogalmazhatom a kérdést: az értesítés küldése szerintem eléggé alapvető. Tudtok ennél könnyebb, könnyebben beállítható módját a dolognak, amivel nem kell ennyit tökölni? Én nem ragaszkodom a Notifications-höz, ha az nagyon macerás.

Köszi,
Zs

0
0