Node fül saját modulból, útvonalálnévvel

eMeLA képe

Saját modulban létrehoztam (MENU_LOCAL_TASK, node/%node/adomanyok, Adományok) egy új fület a Megtekintés és Szerkesztés fülek mellé.
Be van kapcsolva a pathauto modul a szépséghibája a dolognak, hogy a Szerkesztés fülön helyesen project/1 az Adományok fülön viszont node/1/adomanyok az útvonal. Ez utóbbi nem véletlen, mert csak így települ be az adott node alá a fül, viszont nem túl elegáns.

Próbáltam kibogozni a pathauto API.txt alapján hogy tudok álnevet létrehozni, eljutottam a pathauto_create_alias()-hoz amit a pathauto.module alapján a hook_nodeapi()-ba elhelyeztem. Itt aztán megakadtam, mert csak a load fut le, nem jönnek létre az útvonalálnevek.

A kérdésem tud valaki segíteni abban, hogy tudom a saját füleket (mert több is lesz) olyan útvonal álnévvel ellátni melyek igazodnak a pathauto útvonalához ?

Drupal verzió: 
snufkin képe

valoszinuleg ez kell neked: http://drupal.org/project/subpath_alias

0
0
eMeLA képe

Köszönöm. Igen ez kellett nekem, egy kis továbbfejlesztéssel.

A Subpath Alias modul igényli a Url Alter modult. Ez utobbiban van egy hook_url_outbound_alter() függvény amit beépítettem a modulomba, az alábbi módon:

 function mymodul_url_outbound_alter(&$path, &$options, $original_path) {
   if (strpos($original_path, 'adomanyok')) {
     $path = str_replace("node/", "project/", $path); 
  }
  return;
}

Annak ellenére, hogy a függvény az Url Alter-hez tartozik, rendesen csak akkor működik, ha a Subpath Alias is be van kapcsolva, de ez már meghaladja az én érdeklődésemet...

A kód nem túl elegáns de működik (nem vagyok programozó). Tudom nem drupal kérdés, de ha jár erre egy unatkozó programozó, csak az okulás kedvéért "szépíthetne" rajta ;) A node/%/adomanyok -ból kell project/%/adomanyok -at kreálni.

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu