Modult keresek...

BergR képe

Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni egy modul keresésében Drupal 6.x alá. Arra a modulra lenne szükségem amelyik képes a node címe elé és közvetlen mellé kitenni egy "dobozt". Variálható színekkel és szöveggel.

A propeller.hu címoldalán használják nagyon, de azóta már több Drupal által üzemelő portálon is láttam, de sajnos nem tudom milyen néven kell keresnem.

Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdv!

Drupal verzió: 
eMeLA képe

Hogy is néz ki az a "doboz" ?
A Propeller videó, Propeller jegyzet-re gondolsz ?

Ha igen akkor a node.tpl.php-ban kell megadnod mit akarsz a cím előtt látni + CSS

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

BergR képe

Először is, köszi a választ!

Sajnos nem tudom milyen néven ismert ez a "dolog"! :)
Én ezekre a dobozokra gondolok! http://img193.imageshack.us/img193/7778/unknow.jpg

Azt tudom, hogy a dobozok színe a kategóriákra utal, de nem annak a nevét írja ki, hanem szerintem egy tetszőleges szöveget.

Én úgy képzeltem el, hogy esetleg erre létezik egy modul, ami a tartalom beküldésekor létrehoz egy textfield-et és abban tudod megadni, hogy mi legyen a cím előtti dobozban, ha pedig üresen hagyom akkor a kategória nevét írja bele. A doboz természetesen nem látszik full node nézetben, csak a teaser-ben. Ez mindenhol így működik ahol láttam pl.: "propeller.hu - vehir.hu etc...".

Nem akartam a node.tpl.php fájlt piszkálni ezért és css-ben elrejteni a dobozokat full nézetben! De ha nincs más megoldás akkor lehet, hogy kipróbálom úgy...

Nem reklámként, de ezeken a helyeken szeretném használni az említett dobozokat: www.fehervaronline.hu, www.palotaonline.hu ezek az oldalak eléggé hasonlítanak a fent említett weboldalakra. Ezért is gondoltam, hogy itt is jól mutatnának ezek a "kategória dobozok".

Köszi a válaszokat!

0
0
Paal képe

Ezek szerintem mégiscsak kategória linkek lesznek, de nem állandó, előre megadott címmel, hanem mindig az adott tartalomhoz "illő" elnevezéssel, de mindig u.oda mutatva (sport, eletmod, technika, stb. a propelleren pl.).

  1. Én talán úgy fognék neki, hogy CCK-val egy link típusú mezőt adnék a tartalom típushoz, nem kötelezően kitöltendőként.
  2. Létrehoznám a kategóriákat (taxonómia) megfelelő path-aliasokkal (sport, belfold, stb.).
  3. A "Mezők megjelenítésénél" beállítod, hogy csak teaser-ben jelenjen meg, teljes nézetben meg elrejted.
  4. Tartalom felvitelekor adsz egy - az eseményhez "illő" címet a linknek (pl. "KO"), és url-nek azt a taxonómia linket adnám meg, ahova tartozik a cikk ("sport" pl.).
  5. Azt hogy milyen színe legyen, meg talán úgy lehetne megoldani, hogy sminkben megvizsgálod, hogy milyen taxonómia ID-t kapsz, és annak függvényében beállítasz egy class-t (saját háttérszínnel) ennek a linknek. Talán a többiek ezt jobban le tudják írni...
0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

BergR képe

Teljesen jó a fenti megfogalmazásod!

Ezek szerintem mégiscsak kategória linkek lesznek, de nem állandó, előre megadott címmel, hanem mindig az adott tartalomhoz "illő" elnevezéssel, de mindig u.oda mutatva

Én is ezt szerettem volna leírni, csak nem jött így össze.

A lényeg az általad ajánlott módszert ki is próbálom, tuti, hogy így működik is, csak az lenne még a kérdésem, hogy hogy varázsolom a cím elé a dobozokat. Már próbáltam más ok miatt cck-ban és css-ben is ezt a műveletet de akkor nem nagyon jött össze. Meg azt hiszem az még talán Drupal 5x alatt volt valamikor.

Kipróbálom, és írok mi lett a vége!

Még1xer nagyon köszi a válaszod!

Megcsináltam! Úgy lett ahogy vártam a doboz megjelenik teaserben de a node címe alatt, hiába állítottam a súlyozást akkor is alatta jelent meg! :(

Amennyiben erre is találunk megoldást akkor a dolog teljesen jól működne.

Köszi a válaszokat!

0
0
Paal képe

  1. Mezők megjelenítése oldalon Cimke: Rejtett/Hidden.
  2. Mezők kezelése oldalon tett a link mezőt a Cím elé.
  3. A forrásban lesz majd egy field-field-mezőneve class-od, erre valami hasonló calss-t írsz a style.css-be:

    .field-field-mezőneve .field-item a {
      display: inline; 
      background: red; 
      padding: .5em;
      float: left;
    }

    vagy a link beállításánál a Additional CSS Class részben adsz egy saját class-t, és arra hivatkozol css-ből:

    .sajat-class {
      display:inline; 
      background: red; 
      padding: .5em;
      float: left;
    }

    A float miatt elvileg jobbra mellé fogja tenni a cikk címét.

Ja, most olvastam végig ("...hiába állítottam a súlyozást akkor is alatta jelent meg"). Sminkben kell buherálnod szerintem, és úgy, hogy a Mezők megjelenítésénél bekapcsolod az Exclude-ot:

Configure how this content type's fields and field labels should be displayed when it's viewed in teaser and full-page mode. Use the 'Exclude' checkbox to exclude an item from the $content value passed to the node template.

Ezt én még soha nem használtam, de talán valamelyik smink-guru (aboros? ;) majd megmondja.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Paal képe

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

szantog képe

én így kezdenék neki. (Csak azért, mert nem szívesen buherálok kódszinten .:)
Modul: http://drupal.org/project/auto_nodetitle
CCK mező "Cím" felvesz. Az autonodetitle-be be tudod állítani tokennel, hogy a "Cím" mező értéke legyen a node címe is, és a modullal el tudod rejteni az eredeti cím mezőt is. Innentől kezdve már biztos, hogy működik a súlyozás is, a többi CSS.
Tudom, elég fapados. :)

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Paal képe

aboros is ezt javasolta amikor megkérdeztem, ha nem akarunk/akartok sminket buherálni.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

BergR képe

Sziasztok, bocs, hogy ilyen későn, de nem voltam egy jó ideig!

Kipróbáltam a javasolt modult frankón működik is, de sajnos így sem tudom a cím fölé varázsolni sehogy a "Link" mezővel generált taxonómia linket "dobozt".

Egyáltalán nem hat rá a súlyozás.

Pluszban még össze is "kócolódott" nekem a tartalombevitelnél a mezők sorrendje "súlyozása".

Teljesen más a sorrend a "mezők szerkesztése" menüben " http://img42.imageshack.us/img42/7037/36460767.jpg " mint a tartalom beküldése opcióban " http://img194.imageshack.us/img194/2807/51474844.jpg ". Nálam sajnos ez a "Drag&Drop" nem egészen úgy működik ahogy annak kellene :(

Nincs valamilyen mód visszaállítani a hagyományos legördülőmenüs beállítási lehetőséget?

Úgy már talán azt a kis dobozkát is a cím főlé tudnám varázsolni végre!

Üdv és köszi a válaszokat!

0
0
szantog képe

Utána számokkal tudod beírni, nem tudom, mennyire életképes az esetedben..

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

BergR képe

Működött a javascript nélküli súlyozás!

Viszont így sem tudtam cím fölé tenni azt a bizonyos taxonómia dobozt. :(

De legalább az eredeti állapotra vissza tudtam rendezni a listát...

Kezd dühítő lenni, hogy nincs semmi "smink buhera" nélküli megoldás arra, hogy bármit is a node címe fölé illetve elé vigyünk.

Ha valakinek van még javaslata vagy akár kész megoldása szívesen fogadom!

Köszi és üdv!

0
0
aboros képe

úgy írod ezt a "smink buhera" kifejezést, mintha az valami hekk lenne, de minimum boszorkányvudu. ez a "smink buhera" nevezzük sminkelésnek, a megjelenés testreszabásának szakszerű módja. nincs benne semmi buhera, ez egy szakma.

hogy válaszoljak is.. :)

eddig nekem nem esett le, hogy a taxonómia kifejezéseket szeretnéd a cím fölé súlyozni. :) viszont ha ez a helyzet, akkor a content taxonomy modullal tudod cck mezőként használni a szótáraidat, ennek számtalan előnye mellett az egyik, hogy így a kifejezések mezőként viselkednek beviteli és megjelenítési oldalon is, tehát oda súlyozod őket ahova akarod. próbáld ki, bejön.

és a "smink buherát" meg próbáld szerintem kicsit nyitottabban kezelni, az egyik fő erőssége a dupalnak (főleg hatostól felfelé) hogy tökéletesen testreszabhatod a kimenet. ehhez "smink buhera" kell, ami viszont "nevével" ellentétbe baromi egyszerű, logikus és meglepően rugalmas.

0
0

-
clear: both;

pp képe

Kezd dühítő lenni, hogy nincs semmi "smink buhera" nélküli megoldás arra, hogy bármit is a node címe fölé illetve elé vigyünk.

A Drupalban minden oldalnak van egy $content része amiben a tartalom található. Ezt veszik körbe a régiók. Ebbe a $content részben pakolgathatod a cuccaidat. A layout azonban úgy néz ki, hogy felül a cím és alatta a $content. Tehát hogyan is tudnád a cím fülé pakolni a dolgokat, ha az nem része a $contentnek amiben pakolászhatod a cuccaidat? Nyílván csak úgy, ha ezt a layoutot megváltoztatod, ezt pedig csak a smink módosításával tudod megtenni. Tehát simán megoldható. Ez pedig pont nem smink buhera... vagy lehet, hogy Te éppen buherálod a sminket? Javaslom a csütörtöki előadásomat. Pont arról fog szólni, hogy hogyan ne buherálj.

Szerintem a világszemléleted eléggé hogy is mondjam, önveszélyes. Ha kitalálsz valamit, hogyan kéne működni a világnak és nem úgy működik akkor dühös leszel? Szomorú. Tanulj meg örülni annak ami van és várd izgalommal a kihívásokat. Felesleges dühösnek lenne azért mert az élet újabb és újabb izgalmas kihívásokkal állít szembe, hogy ne und halálra magad!

pp

0
0
szantog képe

Arról ne is beszélve, hogy a "sminkbuhera" (asszem most bevezettünk egy terminus technicust :)) segít átlátni a drupal logikát, a változók rendszerét, az oldalak generálásának módját. Én egy hónapja egy sort nem mertem változtatni a kódban, most szinte alig van olyan tpl, amibe ne babráltam volna bele. Ez teljesen kockázatmentes, hiszen az eredeti tpl-ek mindig megmaradnak, így elrontani nem lehet.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

BergR képe

Köszönöm a hozzászólásokat! ;-)

Semmi düh nem volt abban a "simk buhera" kifejezésben, egyszerűen csak akkor az jutott eszembe!
A lényeg, hogy úgy gondoltam ez nem akkora dolog, hogy "módosítanom" ;-) keljen miatta a node.tpl.php-t vagy bármelyiket. Gondoltam tuti van rá megoldás CCK-ban is! Számomra kedvesebb az a megoldás ha állítható az, hogy full illetve teaser nézetben hogyan jelenjen meg egy bizonyos mező vagy akár ki is zárható az a $content résznek leadott "mezők listájából"!

A végén még úgy néz ki, hogy igazam lesz és egy modullal elvégezhető ez a kis változtatás, még nem próbáltam de valószínű az aboros által javasolt content taxonomy modul lesz az ami nekem kell. Ha a modul arra is képes ahogy Paal fogalmazta meg Ezek szerintem mégiscsak kategória linkek lesznek, de nem állandó, előre megadott címmel, hanem mindig az adott tartalomhoz "illő" elnevezéssel, de mindig u.oda mutatva (sport, eletmod, technika, stb. a propelleren pl.). akkor lesz a dolog vége igazi boldogság!

Köszönöm mindenkinek a segítséget, ma kipróbálom azt a bizonyos modult és írok, hogy mi lett a vége!

Köszi és üdv!

0
0
aboros képe

legalábbis egy minimál. az auto_nodetitles modul a beviteli űrlapról ugyan eltünteti a címet, de a megjelenítésnél továbbra is van ugye $title, szóval mindenképpen a sminkbe kell nyúlnod.

ráadásul nem lesz elég a node.tpl.php -ba beletúrni, hiszen a címet az csak teaser nézetben kezeli, full node nézetben a page.tpl.php -ba íródik ki a node címe, szóval abba is bele kell túrnod, ráadásul ott a $terms (vagy bármi más node mező a címen kívül) alapból nem is lesz elérhető, be kell majd töltened a nodeot, figyelve az argumentumokat és ha pl node/42, akkor node_load(42).. ..este lehet csinálok neked erről egy szkrínkaszt és akkor világos lesz, mint a nap.

háuevör, a content taxonomy amúgy is hasznos, próbáld csak ki.

0
0

-
clear: both;