Minden link új ablakban

Anonymous képe

Üdv mindenkinek!
Nemrég telepítettem drupal alapú webhelyem, mostmár minden tökéletesen működik, egyvalamit leszámítva: minden link, minden menüpont, és egyáltalán: minden, amire kattintani lehet, új ablakban jelenik meg. Mire beküldök egy oldalt, kb. 10 ablak nyílik meg. Semmi olyan modult nem telepítettem, ami ezt okozhatná, így ötletem sincs, hol kellene ezt megnéznem. Ha valakinek van valami ötlete, kérem segítsen, merthogy nekem zavaró, az egy dolog, de a látogatóknak a legnagyobb gond. Köszönöm.

pp képe

nem lehet, hogy beragadt a ctrl billentyű?

Küldesz linket, mert ez így varázslatos, ha látnánk lehet többet tudnánk mondani.

pp

0
0
Anonymous képe

Nem ragadhatott be semmilyen billentyű, mivel más gépen is kipróbáltam, és ott sem működött megfelelően. link

0
0
pp képe

 <base target="_blank">

Ez hogy került oda? és miért van benne egy sima üres script rész?
Gondolom a sminket Te készítetted (valószínűleg nem jól)

pp

0
0
Anonymous képe

A sminket nem én készítettem, ahogy az az oldal bal alján is látható. Mindenesetre az eltávolítása után már jól működik minden. Kösz a segítséget.

0
0
Primary képe

Én pont az ellentettjét szeretném.
A menübe elhelyezett linkek között szerenék néhányat, hogy új ablakban nyíljon meg, de ne mind!

0
0
eMeLA képe

A template.php-ba beteszed a theme_links()-t.

A theme_ rész átírod a simnkneved_ -re. Ezután szabadon garázdálkodhatsz a menü megjelenítésében.

Valahol itt

if (isset($link['href'])) {
        // valahol itt
        $output .= l($link['title'], $link['href'], $link['attributes'], $link['query'], $link['fragment'], FALSE, $html);
      }

vizsgálod hogy épp az a link jön a sorba amit új ablakba akarsz megnyitni, és ha igen akkor $link['attributes']['target'] = "_blank".

Nem teszteltem le, és lehet, hogy van rá külön modul :))

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

rendszereto képe

Én ugyanebben a témában, de teljesen alap dolgot szeretnék: alaprendszer van fent, alap smink és ha hozzászóláshoz csatolok pl. egy képet, akkor ugyan abban az ablakban nyílik meg alapból a link kattintásra, ami zavaró, mert jó lenne, ha az eredeti lap megmaradna.

Olyat szeretnék, mint a frame-os megoldás a html-ben, tehát target, stb, sőt, az igazi az lenne, ha egy felugró ablak jelenne meg (bár valószínűleg az nem jó, mert a böngészőkben ha le van tiltva az ilyen, akkor nem jelenik meg semmi.

Végignéztem az admin részen szerintem mindent, de erre vonatkozó beállítást nem találtam.

Gondolom ez az alapbeállítás.

Keressek egy modult, hogy ezt állítani lehessen, vagy csúnya módon bele kellene nyúlni a core-ba? Igazság szerint szeretném, ha minél kevesebb modult kellene használnom az alapon kívül.

0
0
nevergone képe

Bár pontosan nem értem, hogy mit szeretnél, de szerintem kiegészítő contrib modullal vagy a sminkben módosítva megoldható, az alaprendszerbe ne nyúlj bele.
Viszont ehhez az kellene, hogy rendszerető módon indíts új témát a kérdésednek, ahol pontosan leírod, hogy mit szeretnél, mivel próbálkoztál eddig és a többiek.

0
0
rendszereto képe

Természetesen követem az itteni szokásokat, de, hogy jól tudjam alkalmazni, meg kell kérdenem:

1. Rá szoktam keresni egy kérdésre, hogy beszéltek-e már arról és igyekszem oda írni. Ezt jól teszem, vagy tényleg mindig nyissak új témát?

2. Ide azért írtam, mert pont a linkekről volt szó, hogy azok új ablakban jelenjenek meg, vagy se. A pdf-témáról hoztam át, hogy egy másik kérésnek eleget tegyek. Hogy értsem, meg kell kérdenem, miért tettem rosszul, hogy ide írtam?

Ha esetleg cinikusnak, kötekedőnek tűnne amit írok, akkor jelzem, hogy nem az. Tényleg szeretném megérteni, hogy mi itt az elvárás, hogy azt megfelelően alkalmazzam.

0
0
nevergone képe

Ha egy probléma merül fel, akkor érdemes rákeresni, hogy más is találkozott-e már vele, és ha igen, akkor milyen lehetséges ötletek merültek fel.
Viszont új témát kell indítani. Ennek az oka az, hogy ez igazából csak technikailag fórum, gyakorlatban egy tudásbázis: Felmerül egy kérdés, a kérdező egy új témában elmondja, amit szeretne elérni, megad minden használható adatot, elmondja, hogy mivel próbálkozott eddig, esetleg milyen hasonló problémákat talált a keresése során. Ezután jobb esetben válaszok születnek, remélhetőleg a helyes megoldás is előkerül, a kérdező boldog, a téma pedig archiválódik, mintegy "magától elalszik szépen", ahogy én is fogok nemsokára.
Az új téma két okból fontos: Bár úgy tűnik, hogy az eredeti témafelvetés és a te kérdésed közel állnak egymáshoz, valójában nem: Más a tárhely, más a PHP verzió, a Drupal verzió, használt modulok, és a többi. Ezért a tiszta lappal, új témában kérdezés több eredményre vihet és könnyebben követhetővé teszi a kérdést.
A másik ok kapcsolódik ehhez: Bár még nem látszik, de mi meg tudunk jelölni egyes hozzászólásokat, hogy "ez egy helyes megoldás", így a tudásbázis teljes értelmet nyer majd: Látszik majd az eredeti kérdés, az arra született köztes hozzászólások, végül a helyes megoldások. Viszont ez csak akkor működhet jól, ha egy fórumtémában csak egy kérdés szerepel.
Nem tudom, mennyire zűrzavaros így éjfél felé, mindenesetre megpróbáltam felvázolni neked. :)

0
0
rendszereto képe

, azaz világos.

A keresés eddig is megvolt, akkor írok ide, ha a próbálkozásaim nem vezettek eredményre, majd itt a kereséseim ideális idő alatt nem hoztak megfelelő találatot.

Mivel én mint egyszerű felhasználó nem látom itt, hogy ki milyen verzióhoz írta a hozzászólását, vagyis indította a témát, ezentúl minden esetben, ha a fenti kritériumok fennállnak, új témát fogok nyitni. Aztán ti meg majd ki-be-oda-vissza törlitek, jelölitek :-)

Zürzavar? Így, hogy leírtad, hogy tudásbázist kattintgattok össze a helyes megoldásokkal, már tutira nincs. Így minden kerek. Bár azt nem értem, miért nem csak a helyes megoldásokat teszitek bele.

Holnap még egyszer nekiugrok a dolognak és ha nem találok megoldást, új témával ébresztelek benneteket :-)

Éjszakát! :-)

1
0
szantog képe

Bár azt nem értem, miért nem csak a helyes megoldásokat teszitek bele

Mert sokszor a megoldásig vezető út sokkal tanulságosabb, mint maga a megoldás.

ááááááá ez mekkora bölcsesség :D
1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.