miért szeretem a Drupalt?

Pasqualle képe

Mit mondanal miert erdemes Drupalt hasznalni?
Milyen szemelyes elmenyed van a Drupallal kapcsolatban?
Miert kezdted el hasznalni?

Orulnek ha minden forumozo hozzaszolna, egy mondattal vagy egy egesz tortenettel.
Ezzel segitve a Drupal cms-el ismerkedok bizonytalansagat eloszlatni, es egyben megmutatni szamukra a rendszer mukodeset.

Fórum: 
Pasqualle képe

Drupal a legjobb cms programozok szamara. Ez volt a cms hasznalok szeleskoru velemenye, en nem is kerestem tovabb.

A program tenyleg olyan jo mintha en magam irtam volna. Tudom, hogy ez bekepzeltsegnek hat, es semmit nem jelent masok szamara, de en ennel nagyobb elismerest nem tudok adni egy szoftvernek. Jol atgondolt, jol olvashato, konnyen tanulhato es nagyon gyorsan fejlodo.

A legelso feature request (uj funkcio kerelem) amit irtam ez volt http://drupal.org/node/125742. Ketszer neztem ra, az elso hozzaszolas utan es amikor mar keszen volt. Az elso hozzaszolas utan azt gondoltam, hogy majd egyszer valamikor a tavoli jovoben TALAN meg lesz oldva, mivel nem egyszeru problemarol volt szo.

Ez a gyors fejlodes nagyon jellemzo. Nem lehet kovetni mennyi uj funckio es javitas keszul nap mint nap. Kigondolsz egy modult, valaki mar megcsinalta.

Amikor frissitettem egy oldalt Drupal 5rol 6ra azt kaptam valaszul: hisz ez ugyanolyan. Ez azt jelenti, hogy jol sikerult az upgradem :) Az uj lehetosek benne vannak, bele kell nezni, ki kell probalni a plusz modulokat, hogy lassuk mennyire megvaltozott..

Ugy erzem ez a szoftver es a mogotte allo kozosseg megerdemli, hogy az internet egyik alap pillere legyen.

0
0
Désiré képe

Pasqualle azt írta, hogy ez a legjobb cms programozóknak.
Hát, én amikor kicsit több mint fél éve először 'vettem a kezeim közé' akkor még azt se tudtam, hogyan néz ki egy link HTML kódja. Viszont sokat bütykölgettem vele, rájöttem, hogy programozás nélkül is sok minden megoldható, komplex feladatok is.
-> aki kitartó annak egy kezesbárány a Drupal

Kérdezősködtem a fórumon, persze beleestem minden kezdő hibájába: fél vállról vettem a dolgot, utána se jártam, miről kérdezek, jól el is küldtek párszor, mint ilyenkor szokás, de aztán megtanultam, hogyan kell kérdezni, és hirtelen mindenki segítőkész lett. Nemsokára már én is tudtam kisebb kérdésekben segíteni.
-> nagyon jó a közösség

Miután belelendültem elkezdett mélyebben is érdekelni, hamar megtanultam a HTML-t és a CSS-t, majd nagyon alapszinten a PHP-t. Programozni még mindíg nem tudok, de megtalálom a kódban amit keresek. A modul készítés is elég egyszerű, bár modult még nem csináltam, a dokumentációt végigolvastam, és nagyon jól érthető a rendszer, csak a gyakorlatom hiányzik hozzá. Sminket készíteni meg kifejezetten szeretek!
-> nagyon egyszerű fejleszteni, alakítani

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

nevergone képe

Az első tartalomkezelő rendszer, amelyet mélyebben megismertem, az e107 volt. Igazából érdemben nem volt addig komolyabb tapasztalatom ezen a téren, bár különféle fórumokat és portálokat már gyakran (néha túl gyakran) használtam akkoriban.
Szóval jött az e107, egy diákcsoport honlapját kellett készítettem el vele, és a segítségével elég jól ráérezhettem arra, hogy egy portál használata és üzemeltetése milyen fontosabb teendőkkel jár. Viszont komolyabban nem tudott megfogni a rendszer, egy idő után túl "kötöttnek", nehezen konfigurálhatónak éreztem, persze itt nem csak a rendszerrel volt a baj, nekem sem voltak még mélyebb ismereteim a PHP és CSS területén.
Abban az időben rendszeresen figyeltem a GNOME FootNotes -t, és ott találkoztam először a Drupallal. Igazából a témája ragadott meg (úgy emlékszem, akkoriban a beépített pushbutton sminket használták), egyszerű és letisztult, könnyen átlátható volt. Így mikor egy másik oldal készítésére kértek fel (amelyet azóta már nem én üzemeltetek), akkor belevágtam a Drupallal való megismerkedésbe, egy jó ideig sokat bénázva, de egyre komolyabb tapasztalatot szerezve.
És mi mást mondhatnék a végére érettebb fejjel: Úgy érzem, hogy jól választottam, és nem bántam meg. :)

0
0
eMeLA képe

Bennem egyszerűen fel sem merül, hogy lehetne más CMS-t használni... :)

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

aboros képe

reggel még egy komplett kis sztori volt itt, miért törölted ki?

0
0

-
clear: both;