Menü megjelenítési problémára kéne megoldás

oxigeny képe

Helló mindenkinek!

A következő a problémám: vannak kategóriák, amikben pedig alkategóriák. Nevezzük nevén a dolgot van több rovat az oldalon, az egyik legyen mondjuk az Autók. Az autókon belül pedig vannak hírek, cikkek, képgaléria, stb. (alkategóriák). Mindegyik fő-kategóriához tartozik egy menü, így be tudom állítani, hogy ha az Autók rovatot (kategóriát) nézi a kedves vendég, akkor megjelenik a hozzá tartozó menü, és az x darab legutolsó story. Viszont ha rákattint egy story-ra, akkor a rendszer már nem tudja, hogy ez melyik kategóriába/alkategóriába tartozik, mert az url .../node/5 vagy hasonló lesz, így nem tudja a rendszer lekövetni és megjeleníteni a megfelelő menüt.

Megoldás lehet erre, ha a blokkolál beírjuk az Autók menühoz, hogy melyik oldalakon jelenjen meg, de így ha beküldök egy új story-t, akkor mindig hozzá kell irogatni a listához a címeket, ami problémás, mert teljesen laikusok fognak az oldalra írni, meg macera is.

Kérdésem, hogy mit lehet kezdeni ezzel a problémával, volt-e már valaki, aki hasonlóba ütközött...

üdv, oxigén

pp képe

szerintem megoldás lehet a problémádra.

Konferencia videók között keresd!

pp

0
0
oxigeny képe

köszi, megnéztelek, és gondoltam erre a megoldásra (sőt, ki is próbáltam), de szerettem volna elkerülni, hogy ezt is be kelljen írnia a hölgynek egy hír felrakásánál :) Na de ha ez van akkor ez van

ha viszont mégis lenne valakinek valami megoldásra a problémára, akkor szivesen fogadnám. pl egy szkript ami automatikusan beleírja egy valamilyen tartalomtipus beküldésénél a kategóriától függően a megfelelő menü blokk megjelenítési paramétereihez a node címét? :)

vagy automatikusan generálna álnevet minden node-nak a kategória és a title figyelembevételével, így az általad is ajánlott módszer kicsit automatizálva lenne...talán ez lenne a legjobb.

0
0
pp képe

ez a modul kell neked ;)

0
0
oxigenyy képe

Fú, köszi! Megoldódott minden gondom! köszönöm szépen! :)

0
0