Lottós weboldal készítéséhez keresek programozót

Szotyi képe

Szeretnék létrehozni egy weboldalt ami lottó, kenó statisztikákkal s különböző variációkkal foglalkozik.

Ami a lényeg lenne, hogy a www.szerencsejatek.hu oldalon megtalálható s letölthető nyerőszámokat egy php script (vagy én magam) áttöltené a saját szerveremen levő adatbázisba, s a weboldalon különböző lekérdezeéseket tudnék megvalósítani. Pl: mely számokat hányszor húzták eddig, egy bizonyos számokat milyen régen nem húztak ki stb.

Szerintetek alkalmas erre a drupal?
Lehetséges az "oldal beküldése" részben olyan saját php scripteket beírni, amellyel lehet egy adatbázis-táblából különböző lekérdezéset elkészíteni, s táblázatos formában megjeleníteni vagy külön modult kell erre írni?

Kecskemétről vagy környékéről keresek rá fejlesztőt. (MSN, E-mail: [email protected], Tel: 76/324-588)

Előre is köszönöm, ha válaszoltok.
Péter


A témát áttettem a munkaközvetítő fórumba.

Taxonomy upgrade extras: 
nevergone képe

Sok mindenre alkalmas a Drupal, mivel a képességei rugalmasan kiterjeszthetőek és átalakíthatóak, viszont először is tisztában kellene lenni azzal, mit is szeretnél valójában.

A Szerencsejáték Rt. honlapján szereplő adatok ilyen célú felhasználása azonban nem biztos, hogy megengedett, mindenképpen vedd fel velük a kapcsolatot.

0
0
Szotyi képe

Én tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy mit szeretnék!
Drupalban egy adatbázis bizonyos tábláiból (amely lottó s kenó eddig húzott nyerőszámait tartalmazza) különböző statisztikai lekérdezéseket valósítanák meg. Pl: egy adott időintervallumban mely számokat hányszor húzták ki, vagy pl: a számok (1-től 90-ig ) hány húzással kerültek elő legutoljára.

Ezzel kapcsolatban kérem tanácsotokat, hogy drupálban ez kivitelezhető-e szerintetek (saját php scripttel vagy más modullal), vagy mást megoldást (cms-t) keressek?

S még mindig keresek Kecskemétről vagy környékéről aki ebben tudna segíteni (természetesen nem kérem ingyen).

A Szerencsejáték Zrt. nem akadály! Fel fogom venni a kapcsolatot, de ha akadékoskodnak, akkor meg én frissíteném kézzel az adatbázist, mindig amikor a húzás történik. Ez a legkevesebb.

Péter
E-mail, MSN: [email protected]
Telefon: 76/324-588

0
0

Péter

nevergone képe

én frissíteném kézzel az adatbázist

Nem akarok beleszólni, de elég jó móka lesz évtizedekre visszamenőleg minden húzás eredményét "kézzel" felvinni a rendszerbe, hiszen a lekérdezéseknek csak így van értelme.

0
0
aboros képe

ez simán automatizálható, nyilván megvannak a számok. node_save. szerinted egy térképes rendszerbe mondjuk kézzel visz fel minden pontot az ember vagy inkább importál egy poit?

0
0

-
clear: both;

pp képe

idézet az oldalon található információból:


.... ...... . ..... . .. .. .......... ...... . ..... . .. .. .......... ...... . ..... . .. .. .......... ...... . ..... . .. .. .......... ...... . ..... . .. .. .......... ...... . ..... . .. .. .......... ...... . ..... . .. .. .......... ...... . ..... . .. .. .......... ...... . ..... . .. .. .......... ...... . ..... . .. .. .......... ...... . ..... . .. .. .......... ...... . ..... . .. .. .......... ...... . ..... . .. .. .......... ...... . ..... . .. .. .......... ...... . ..... . .. .. .......... ...... . ..... . .. .. .......... ...... . ..... . .. .. .......... ...... . ..... . .. .. .......... ...... . ..... . .. .. .......... ...... . ..... . .. .. .......... ...... . ..... . .. .. ......

http://www.szerencsejatek.hu/index.php?action=content&art=jogi

Mivel a jogi nyilatkozat még azt is tiltja, hogy a tiltás szövegét megjelentessük itt a Drupal-hu-n ezért kénytelen voltam kipontozni.

pp

0
0
Illyés Edit képe

Drupal képes rá,

Játszásiból végiggondolhatnánk, hogy hogyan lehetne ezt megcsinálni? Van egy "nyertes számsor" tartalomtípusunk, ennek van 5 integer mezője, ahol megadhatjuk az 1 és 90 közé eső nyertes számokat. Ebből a tartalomtípusból lesz évente kb. 52 node-unk, egyenként 5 mezővel. Hogyan lesz ebből Drupalban – komolyabb kiegészítő PHP alkalmazásfejlesztés nélkül – olyan lista, ami kiírja, hogy pl. melyik számot húzták ki leggyakrabban, melyiket nem húzták ki a leghosszabb ideje, stb.

Alkalmas a Drupal ilyen számításigényes feladatok megoldására? Vagy legfeljebb azt tudjuk csinálni, hogy ilyenkor a számítást végző snippeteket, ahogy a kérdező írja, PHP kódként visszük be a megfelelő helyen egy Drupal mezőbe?

0
0
aries képe

Egy általános rendszerben pont az a jó, hogy nincs megkötve a kezed, nem csak abból legózhatsz, amit már megírtak. A húzásokat nem node-ként tárolnám, nincs túl sok előnye (hirtelen nem tudok egyet sem felhozni), a túloldalon viszont ott áll pl. a betöltés rezsije.

Aries
http://aries.mindworks.hu

0
0
pp képe

Én azt csinálnám, hogy létrehoznék egy szabad szavas címke szótárat számok néven. Létrehoznék egy tartalom típust amiben a húzás további információi lenne benne. És akkor a tagedelic modullal szépen meg lehetne jeleníteni, hogy melyik szám a leggyakrabban kihúzott. ;)

Nyílván való, hogy fejlesztés nélkül ezt a speciális feladatot nem lehet megoldani. Vagy ha meglehet akkor is csak gányolással. (számomra a cck-views gányolás, mindaddig, amíg nem lehet indexelni a cck mezőket tetszőleges módon. ;))

pp

0
0
Szotyi képe

Abonyi Péter
Nem akadok fenn a Szerencsejáték Zrt-n. Fel fogom velük venni a kapcsolatot, de ha elzárkóznak, akkor max kézzel frissítem az adatokat.

0
0

Péter

aboros képe

szerintem sima! essneki! ahogy edit írta, szreintem ez nem vész, pár saját snippet kell, a különleges infókhoz (pl: melyik számot húzták ki legkevesebbszer az elmúlt évben) de amúgy a drupal erre alkalmas és még többre is. amúgy is szuper ötlet, vágj bele! lottoklub.hu vagy ilyesmi. mondjuk seoból mégjobb talán a hetinyeroszamok.hu :D

0
0

-
clear: both;

Szotyi képe

Abonyi Péter
Köszi a biztatást! Domain név regisztrálás alatt, saját szerver rendelkezésre áll. Neki is vágok! :-)
Kb 2 hónapja dolgozok a projecten, csak az a baj, hogy nem vagyok nagy drupálos. Sőt! Még kicsi sem...
Ezért keresek olyan szakembert aki tudna ebben segíteni. Azért írom, hogy Kecskemét és környékéről, mert a személyes találkozó sokat segítene, de esetleg távmunka is lehetséges csak ilyenkor napi szintű kommunikáció kellene az MSN-en, Skypen. Fizetés: megyegyezés kérdése.

Tehát mégegyszer:
Aki tudna segíteni egy 'lottós' project-ben, vagy akár el is végezné a munkát részletes projectleírás alapján, kérem jelentkezzen!

De mindenfajta ezzel kapcsolatos ötletet szívesen várok! (akár a megvalósítás lépéseiben, modulok használatában stb.)

Péter
E-mail, MSN: [email protected], Skype: hirosnet, Tel: 76/324-588

0
0

Péter

nevergone képe

Szerintem Munkaközvetítő, itt pedig lehetőség szerint csakis a ténylegesen felmerülő kérdésekkel kellene foglalkozni.

0
0
Webappz képe

Anno, még a második PHP Konferencia, 5kcompo versenyére készítettem a lotto5 "pályaművet".

Webappz - http://webappz.hu

0
0

Páldi Zoltán