lightbox2

wildface86 képe

Miért nem az összes kép között lapoz a lightbox amikor rákattintok,hanem csak azok között amelyek a honlap adott oldalán találhatóak. Engem egy olyan megoldás érdekelne amely megoldja azt h csak abban az albumban található képeket mutassa amelyben az adott kép található.

Drupal verzió: 
bunya képe

Hali,

Nem beszélek egy kukkot sem javául, de ha jól gondolom, akkor ez a szkript a betöltött oldal alapján jeleníti meg a képeket, úgyhogy modullal nemsokmindent lehet kezdeni.

Thickbox-ot használok, és én is keresem a megoldást erre a problémára.

Esetleg a galériát létrehozó modulba lehetne belenyúlni, hogy kiírja a többi oldalon levő képre mutató linket egy olyan módon, amit a böngésző nem jelenít meg.
(Ötlet van, csak megcsinálni nem tudom ;))

0
0
Paal képe

...semmi köze hozzá. És amúgy is hogy jön ez ide?

A lightbox galéria "módban" (vagyis a képek között előre-hátra navigálható módon) úgy jeleníti meg, ha a "rel" tagnak azonos paramétere van. Alapból a node ID-t szokta belerakni, pl.:
rel="lightbox[68]" ami a 68-as node-hoz tartozó képekre vonatkozik.
Szerintem amit te szeretnél, azt egyszerű módon (lightbox-szal) nem lehet megoldani, de most hirtelen 5letem sincs.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Jenő képe

Ezt úgy oldottam meg, hogy megnöveltem az oldalon megjelenő képek számát. Olyan számot adtam meg, ami nagyobb a galériákban levő képek számánál. Több száz kép/galéria esetén nem célszerű, de kisebb galériáknál ezzel áthidalható a probléma.

0
0
thamas képe

Ugyanebbe a problémába futottam bele.

Van egy imagefield galériám (egy kép=egy node), ami 90 képet tartalmaz. Egy lapon views-zal 12 bélyegképet jelenítek meg. A nagyobb képek lapozható megjelenítése a lightbox feladata, amit szépen meg is csinál, de csak az egy laponhoz tartozó 12 képre!

Holott nekem az lenne jó, ha a lightboxban végig lehetne lapozni a teljes galériát. Tud vki erre megoldást? (Nyilván nem szeretném mind a 90 bélyegképet egy lapra tenni...)

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

thamas képe

Úgy tűnik, mások is vágynak erre a lehetőségre, de a modul nem támogatja és a fejlesztő sem ígéri egyelőre a megvalósítást. :o(

http://drupal.org/node/322254

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

pp képe

A lightbox az egy kliens oldali cucc. A megmutatott képek között lehet vele lapozni. Tehát vagy letöltöd mind a kilencven képet, vagy nem. A Lightbox alkalmatlan arra, hogy a többit lapozza. Valamilyen ettől teljesen független Ajaxos megoldásra lesz ilyenkor szükséged.

Egyébként miért nem veszitek kisebbekre a képeket és akkor nem olyan probléma akár 90 képet is egyszerre betölteni.

pp

0
0
thamas képe

Azért nem akarok 90 mini bélyegképet, mert akkor áttekinthetetlenné válik - lesz egy csomó színes "pötty" a lapon... ;o)

Nem baj, végül is nem halálos probléma.

De azért ha valakinek lenne a megkerülésre ötlete, szóljon! :o)

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Den képe

igaz, még nem drupal-al, saját rendszeremben.

Át kellett írnom hozzá a lightbox-ot (jquery plugin), és nem a rel-eket figyelte, hanem egy kép megnyitása esetén ajax-al visszaszólt a szervernek, az meg visszaadta a képeket, amelyek abban a galériában voltak.

Mivel rettentő kényelmes volt használni, ezért tervezem, hogy ezt valahogy integrálom drupálba is... De erre még várni kell kicsit.

0
0
pp képe

Lépjünk tovább a terveken. Oszd meg a kódot. Add a "hogyan írjuk át a LightBoxot" tudásod és mi hozzátesszük az "és ezt hogyan oldd meg Drupalban" részt.

pp

0
0
Den képe

Kinek-hova-hogyan?

0
0
pp képe

A fórumban használod a <code> jelölőt.

pp

0
0
Gnép képe

Sikerült már valakinek a lapozásra megoldást találni?
(Milyen jó, hogy nem nyitottam új topikot, hanem rákerestem :D )

0
0

-
Üdv:
Gnép

york képe

Milyen kar, hogy nem nyitottal uj temat.
Legutolso hozzaszolas is tobb, mint 1 eves biztos, hogy mas verzioju drupal es modulok voltak akkor.
Legyszives nyiss uj temat a problemadnak.

0
0