lekérdezések az adatbázisból

slakti képe

Létrehoztam az eniskolam.hu-t, erre még júniusban az iskolák kitöltötték az űrlapokat, amelyek az iskola adatait és 2011-ben induló középiskolai képzéseire vonatkoztak. (Első körben könyvet csináltunk belőle - view - excel, a hónap vágán jelenik meg). Most ezt a portált kell nekem úgy tovább fejleszteni, hogy kereshetővé váljanak ezek az adatok (iskolatípu, kerület, nyelv, stb) az oldalra látogatók számára.
Szeretném a segítségeteket kérni, hogy hogyan tudok tovább lépni.
Köszönöm.

Drupal verzió: 
Fórum: 
Nagy Gusztáv képe

A CCK-val tudsz mezőnkét adatokat felvenni. Keresni (pontosabban szűrni) pedig a Views modullal tudsz, felfedett szűrők segítségével.

0
0

Nagy Gusztáv

slakti képe

köszönöm a gyors választ, mindjárt meg is próbálom.

0
0
slakti képe

igen, ezt már próbáltam júniusban is, de akkor sem és most sem jutok semmire. Még mindig nem világos számomra a technikája, hogy abból az adattömbből hogy valósítom meg a különböző szepont szerinti szűréseket.

0
0
york képe

Hol akadsz el?
Letrehozod a neked megfelelo tartalomtipust a hozza tartozo mezokkel. Majd ebbe feltoltod az adatokat, ezutan views segitsegevel csinalsz egy listat (oldal nezettel), ahol felveszel felfedett szuroket.

0
0
slakti képe

Olyan kereső felületet szeretnék csinálni a már létező adatbázishoz (kb. 250 budapesti középiskola képzési és alapadataival), mint a http://www.bor-neked.hu/borkereso oldal. Pl. listázza ki, a gimnáziumokat, amik spanyol nyelvet tanítanak az 5. kerületben. Na ezt nem tudom megcsinálni.

0
0
wildface86 képe

létrehozol pl egy gimnázium tartalomtípust. Létrehozol szótárakat a taxomomy moduls segítségével (Nyelvoktatás, Elhelyezkedés - ez csak példa). Ezekben a szótárakban található kifejezéseket content taxonomyval hozzákapcsolod a tartalomhoz. Aztán viewban a szórükben a két mezőt felfefetként hozzáadod a nézethez. Én mondjuk így csinálnám.

0
0
csovi képe

erre szerintem a finder nevű modul a legjobb. ott nagyon jól lehet keresőoldalakat létrehozni bármilyen típusra.
De ahhoz előbb az adatbázist úgy kell felépítened, hogy kereshető legyen, azaz a keresendő tulajdonságok külön-külön mezőben (cck) legyenek tárolva.

0
0
csakiistvan képe

CCK+Views bőven elég neki, nem hiszem hogy szükség lesz egyéb modulokra

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest