Kezdőoldal nyelve

oky képe

Csináltam egy többnyelvű oldalt, Drupal 5.1-gyel.
Path modult használok.
A nyelvek között az i18n/translation modullal lehet váltani.
A cikkek szépen le vannak fordítva, a menük is.
Nincs sok aloldal, gyakorlatilag mindegyik elérhető menüből.

A problémám a következő:
Kezdőoldalnak beállítottam: 'bemutatkozas'. Ez szépen be is jön, de ha pl. az angol nyelv az aktuális, akkor bejön a keret (oldalt hírblokk, felül primary links) angolul, de a tartalom magyarul, holott van angol megfelelője 'introduction'.
Hogyan lehet beállítani, hogy az egyes nyelveknek saját kezdőoldaluk legyen?

oky képe

Bocsánatot kérek a témabeli betűhibákért.

0
0
crt képe

Szia.

És ha így írod be: www.oldalam.hu/en/introduction ?

Üdv: Zoli

0
0
oky képe

Nem eszi meg, a /en /hu ... részeket a translation modul rakja az URL-ekhez.
Különben is, akkor magyar tartalomra váltva minek kellene szerinted bejönnie?

0
0
crt képe

Szóval, vagy tízszer elolvastam amit írtál és kezd leesni, mit is szeretnél. Ha jól értem:
A www.oldalam.hu/bemutatkozas vagy www.oldalam.hu/hu/bemutatkozas esetén magyar tartalom. A www.oldalam.hu/en esetén az angol jelenjen meg. Ha jól emlékszem ez csak abban az esetben működött, ha a nyitóoldal címe mindkét nyelv esetében azonos volt. Így ha az angol nyitólap címét a path alias-ban en/bemutatkozas-ra allitod, akkor elvileg működik. Nálam legalábbis ebben a formában jó.

Üdv: Zoli

0
0
oky képe

Nem gondoltam volna, hogy ez megoldja, de mégis. Bár, kicsit hülyén néznek ki a it/bemytatkozas, de/bemytatkozas stb... linkek :D

Köszönöm.

0
0
crt képe

... sajnos ez van. Ilyenkor vagy az angol megfelelőjét szoktam inkább használni, vagy valami startpage-szerű szöveget.

Üdv: Zoli

0
0
d.pryke képe

A fenti témához részben kapcsolódik csak a kérdésem:
(drupal 6 és i18n 1.0 beta3-t használok)
Adott egy oldal, melyen az admin/settings/language -on engedélyezett nyelvek:
magyar (ezzel installáltam) és svéd (ennek a nyelvi dolgait utólag másoltam be installálás után, de befrissítettem, jól működik.).
ugyanitt beállítottam, hogy az alapértelmezett a svéd legyen, mivel az oldal svédeknek szól és ha beírják a domaint amin az oldal elérhető, akkor azt szeretném, ha a svéd nyitóoldal jönne be, (hacsak nem magyar a böngésző nyelve amivel nézik, mert akkor a magyar nyitólap jöjjön be, de ezt az 18n már úgyis intézi)
Gondoltam, hogy létrehozok egy tartalmat "nyitolap" útvonallal (a hu és a sv verziónak az útvonalához is beírom, hogy nyitolap), majd a
admin/settings/site-information oldalon az "Alapértelmezett címlap" hoz beírom, hogy nyitolap és akkor minden jó lesz. De nem, mert az "Alapértelmezett címlap" mező elött szerepel az, hogy "www.domainnevem.com/hu" és utána írhatom csak be a nyitólap útvonalát. Azaz hiába állítottam be hogy az alapértelmett nyelv a svéd, a nyitólapot a hu alól tudom csak venni.
Mi lehet a gond? azt szeretném, hogy itt az legyen, hogy "www.domainnevem.com/sv"

0
0
Pasqualle képe

"Alapértelmezett címlap" mező elött szerepel az, hogy "www.domainnevem.com/hu"

az nekem is feltunt, hogy ott azt rosszul irja ki, mindig hozzairja az aktualis nyelvet, de a beallitas tokeletesen mukodik (jo lenne bekuldeni core issue-nak)

megjegyzes: az alapertelmezett nyelvnel az utvonalakhoz sose adja hozza a nyelv roviditeset tehat a nyitooldal: "www.domainnevem.com" es sved nyelven jelenik meg

0
0
d.pryke képe

Azt hiszem rájöttem mi a baj.
megadom mondjuk, hogy az alapértelmezett címlap a "nyitolap" utvonalon elerheto tartalom legyen. Ekkor: ha van azon a nyelven a tartalomból példány, (és meg van adva azon nyelvű fordításnál IS az útvonalnál ugyanaz a string hogy "nyitolap") akkor amilyen nyelvű böngészővel a látogató nézi azt a nyelvi verziót megkapja a tartalomnak azon nyelvi fordítását kezdőlapnak. Ez fasza, csak ha olyan nyelvű böngészővel nézi valaki, amilyen nyelven nincs meg lefordítva a tartalom (pl egy magyar-svéd tartalmakat tartalmazó oldalnál angol böngészővel), akkor pedig page not foundot ad.

Ha megadom azt, hogy a nyitólap a node/x akkor mivel az egyéb nyelvű verziók külön node numbert kapnak, így mindig (mindentől, így a böngésző nyelvétől is függetlenül) ugyanaz a nyelvű címlap lesz ami megint nem jó, bár jobb egy kicsit az előzőnél, mert így legalább senki sem kap page not foundot.

De valójában azt szeretném, hogy ha van 2 nyelven tartalom akkor alapból mindig a svéd nyelvű legyen a kezdőlap, nézzék akár kínai böngészővel akkor is, de ha magyar böngészővel nézik, akkor jöjjön be a magyar megfelelője annak a tartalomnak kezdőlapnak. Ezt hogy an tudom vajon megcsinálni?

Egyébként mindenkinek javaslom, aki többnyelvű oldalt készít, hogy a többnyelvű oldalát különböző nyelvű böngészőkkel is nézze meg, mert érdekes dolgokat tapasztaltam.

A admin/settings/i18n oldalon szerkeszthető, hoyg hogyan állapítsa meg a drupal a nyelvet:
Current language and language neutral
Mixed current language (if available) or default language (if not) and language neutral
Only default language and language neutral
Only current language
All content. No language conditions apply

Tudna valaki egy kis összefoglalót adni arról, hogy melyik hogy működik? Melyik beállítást javasoljátok? Nekem nem világos, pedig olvasgattam.

0
0
Pasqualle képe

a bongeszo nyelvenek figyeleset ki tudod kapcsolni az admin/settings/language/configure oldalon..

az i18n beallitas amit kerdezel a mutathato tartalomra vonatkozik. vagy az elsot vagy a negyedik opciot hasznalnam.

a nyitolapra ne azt add meg hogy node/x mert akkor tenyleg nem mukodik a tobbnyelvuseg. keszits egy azonos aliast minden frontpage nodenak minden nyelven (pl front) es azt add meg
igy lesz /front /hu/front /en/front .. es szepen mukodik..

(a "page not found" problema nalam is elojott, igaz kicsit mas megkozelitesbol
szeritem ezzel megoldhato, de csak akkor hasznald ha a front alias modszer nem eleg, mert ez lassit: http://drupal.org/node/262090)

0
0
d.pryke képe

ok, létrehoztam a tartalmat svédül és magyarul. (A svéd a forrás)
Beállítottam ugyanazt az útvonalat nekik.
Megadtam eme útvonalat a kezdőlapnak.
A site alapértelmezett nyelve a svéd.
angolnyelvű (angol nyelv nincs engedélyezve a siteon) böngészőben mégis a magyar nyelvű verzió jelenik meg kezdőlapként a svéd helyett.
mi lehet a gond?

0
0
d.pryke képe

Semmi ötlet? :(

0
0
sz332 képe

Sziasztok!

Ugyancsak a témához kapcsolódva. Van egy weboldalam, ahol minden oldal kétnyelvű. Azt szeretném elérni, hogy a főoldal az egyik angol oldalra mutasson. Ezt úgy oldottam meg (lehet, hogy nem jó megoldás), hogy a Default front page - nek beállítottam a node/1-et.

Ez szép is, csak sajnos a főoldalon nem működik a nyelvválasztás, "/?q=hu" - t ír ki a magyar zászlóra. (nem pedig /?q=hu/node/1-et)

Hogy lehet ezt a problémát megoldani?

(Ha kell, tudok honlapcímet is küldeni, hogy megnézzétek élőben. Akár az i18n module-t is átírhatom, ha ez szükséges.)

0
0
Pasqualle képe

az i18n modult nem kell atirnod ;)

nem irtal Drupal verziot. szoval a valaszom D6-ra vonatkozik.

tegyel a node/1-re egy aliast pl "front"
a node/1 forditasara is ugyanezt a "front" aliast hasznald
a fooldalnak ne node/1-et hanem "front" ot adj meg

igy a "/?q=hu" a magyar fooldalra fog vinni..

0
0