Keresés eredménylistája alá lapozot, hogyan?

vlezli képe

Sziasztok!

Drupal 7-et használok, a kérdéses honlap címe: http://olcsonelado.info

A gondom az, hogy a kereső használatakor mindig csak az első 10 találat jelenik meg, holott egyes szavaknál biztosan tudom, hogy sokkal több kéne legyen. Pl. beírom, hogy "Tiszaújváros", erre legalább 30-40 találatot kéne kapni, de csak 10 jön.

Ez önmagában még nem lenne probléma, ha ugyanakkor megjelenne a lap alján egy lapozó, amivel a többi találatot is meg lehetne nézni. De sajnos nincs ilyen lapozó ott.

Kérdéseim:

Hogyan lehetne a találatok számát nagyobbra állítani?

Vagy ami még jobb lenne, hogyan lehetne a találatok alá lapozót rakni?

Próbálkoztam a Views modullal létrehozni egy nézet oldalt erre a célra, útvonalnak a /search/node/% -t megadva. De biztos nem jól csináltam valamit, mert bármilyen szót írva a keresőbe, mindig csak a címlapon is látható tartalmakat hozza elő találati listaként(az utoljára feltöltött cikkek időben visszafelé haladva)és nem a keresőbe beírt szóhoz kapcsolódó találatokat.

Mi lehet a megoldás? A válaszokat előre is köszönöm!

Drupal verzió: 
Sk8erPeter képe

http://drupal.org/node/1234398
>>

Search configuration modul:
http://drupal.org/project/search_config

Állítólag ezzel állítható a limit.

0
0
Jenő képe

Lehet, hogy valamit nem jól értek, de szerintem itt nincs szükség semmiféle kiegészítő modulra. A nézeteknek be kell állítani a lapozót és kész. A nézet létrehozásakor ezt felajánlja, ha nem állítottad be, akkor a Pager résznél Use pager-t kell állítani Paged output, full pager-re. Itt lehet állítani azt is, hogy hány találat legyen egy oldalon.

0
-1
Sk8erPeter képe

Ja, nem jól érted, ő erre gondolt:
http://olcsonelado.info/search/node/Tisza%C3%BAjv%C3%A1ros
csak 10 találatot mutat, miközben állítása szerint sokkal többnek kéne lennie.

0
0
Jenő képe

Ja, értem, akkor nem szóltam.

0
0
szantog képe

Próbáld meg a keresést rendes sminkkel (pl bartik), és ha úgy jó, akkor lehet egy fincsi trollthreadben szidni az artisztírt megint.

4
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

vlezli képe

Köszönöm mindenkinek a hozzászólását!

Szántó Gábornak lett igaza!

Bár a Bartik sminkkel is csak 10 db találatot mutat a keresés, de ott van alattuk az általam hiányolt lapozó, amivel a további találatokat is meg lehet nézni.

Csak egy a gond: a megrendelő ragaszkodik ehhez a valóban Artisteer-rel megkomponált sminkhez... Pontosabban ehhez a kinézethez, az neki mindegy mivel és hogyan oldom meg, csak így nézzen ki.

Sajnos olyan szinten nem vagyok otthon a témában, hogy pl. a Bartik-ból hozzam ki ezt a megjelenést, bár el tudom képzelni, hogy programozói szinten nem lehetetlen.

Nem vagyok programozó, így valami egyszerűbb megoldásra vágynék, természetesen a meglévő kinézet megtartásával.

Ezek tudatában valakinek esetleg van valami ötlete?

0
0

Veres László

Sk8erPeter képe

hát én speciel egyáltalán nem ismerem az Artisteer által kreált theme-ek kódját, így anélkül ki sem tudom találni, hogy mi lehet benne, ami nem stimmel, látatlanban nem megy. :( A kódját a CSS- és JS-fájlok, meg képek NÉLKÜL nem tudnád megosztani a néppel?

1
0
vlezli képe

Feltöltöttem a sminket tömörített formában a tárhelyre. Innen szedhető le:

http://olcsonelado.info/elado19.zip

Hátha így már tudna valaki segíteni! De ha lehet, szájbarágós módon, mert tényleg nem vagyok programozó. Csak a kész építőelemeket használtam eddig, kód szintjén soha nem mertem belenyúlni semmibe, kivéve ha konkrétan leírták, hogy itt ezt a sort erre írd át...

Köszönöm mindenkinek, aki megnézi, hogy mit lehetne tenni!

0
0

Veres László

aboros képe

letöltöttem a sminkedet és engedélyeztem egy demó oldalon. nálam működik a pager, néztem a sima /node oldalon is, ott is jó és ha keresek, akkor is. http://aboros.com/webshare/artisztir-pager-20121121-121949.jpg

0
0

-
clear: both;

szantog képe

Ennek a sminknek (mint minden artisztíresnek) a kódja szembe megy az összes létező drupal koncepcióval és irányelvvel. 100%, hogy nem megfelelően működik együtt panels, display_suite, illetve egyéb _page_altereket legitim módon használó modulokkal, de még a field_formattereket is ignorálja sok (pl termek a nodeban) esetben.

Magyarán szólva sminkrétegből tesz tönkre modulszintű beállításokat.

Egyszerűen követhetelen, hogy mit művel a $content arrayal, szövegfüggvényekkel módosít spontán kész html elemeket, a teaser viewot úgy rakja össze, ahogy neki tetszik, és mindehhez nem megfelelő drupal hookokat, hanem saját tákolásokat használ.

Átnézve a kódot azt kell mondjam, hogy ezt (és a későbbiekben 100% hogy felmerülő) problémákat nagyobb időbefektetés javítani, mint keresni egy normális (nem artisztíres) sminket.

Ami miatt neked nincs pagered, az azért van, mert összeakad valamivel. És hogy mivel akad össze, az még localhoston is soksokórás debugolás.

EDIT: Szedd ki a Legújabb kínálat viewból a pagert. Szinte biztos, hogy valamilyen replace varázslattal kiszedi a második pagert, ami a search resulthoz tartozna. És hogy hogy fog ez egyszerre több pagert kezelni, elképzelhetetlen számomra.

2
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

vlezli képe

Kivettem a Legújabb kínálat viewból a lapozót, de nem lett jobb, nem jelent meg az áhított másik lapozó a keresés eredményeinél.

Viszont az is elfogadható megoldás lenne, ha a keresés eredményeinek a számát 10-ről feljebb emelhetném 20-ra, vagy 30-ra, annál több találatot úgy se néz meg senki.

Ezt lehet valahol állítani?

0
0

Veres László

vlezli képe

A legutóbbi hozzászólásomban említett megoldást sikerült megcsinálnom! Azaz most már nem 10, hanem 30 találat jelenik meg a keresés eredményeként.

Sk8erPeter javasolt egy modult, amivel ezt meg tudtam oldani, köszönet érte:

http://drupal.org/project/search_config

Bár a lapozós megoldásnak jobban örülnék, de pillanatnyilag ez is jobb, mint a 10 találatra korlátozott keresési eredmény, lapozó nélkül.

Ha esetleg lenne még valakinek ötlete a lapozó előcsalogatásához, örömmel fogadom, hiszen az lenne az igazi megoldás!

Mindenkinek köszönöm az eddigi hozzászólását, javaslatait!

0
0

Veres László

Sk8erPeter képe

Most felraktam én is a sminket, nálam is megjelenik a lapozó:
http://i.imgur.com/TEzzW.png

Nem értem, nálad mi lehet a para, mintha valami modul közbeszólna, és kiiktatná a pagert. Hogy tovább folytassuk a tákolást, csak kíváncsiságból próbáld meg azt, hogy átmásolod a következő függvényeket egy az egyben a sminked template.php fájljába:

template_preprocess_search_results
itt a névben a "template" részt cseréld "elado19"-re
theme_pager
theme_item_list
itt a "theme"-et a függvénynév elején cseréld "elado19"-re

Aztán üríts cache-t.
Bár kétlem, hogy megoldja, de mittudomén, láttam én már karón varjút. :D

De mivel ez a smink elképesztően rossz kóddal van megáldva, ezért nehéz kiszámítani a viselkedését. Csatlakozom szantog-hez, ez a smink valami elképesztően undorító egy hányadék. :D Komolyan, ilyen ocsmány kódot összehozni már külön művészet. Ha ebből ítélkezem, úgy tűnik, hogy aki ezt a sminkgenerálót összetákolta, annak köze nem volt a Drupalhoz. Ha valaki teheti, jó messziről kerülje el az Artisteert. :D

0
0
vlezli képe

Kipróbáltam a javaslatodat, sajnos nem lett jobb!

Végül is így, hogy már 30 találat jelenik meg, nagyjából elégedett vagyok. A tapasztalat szerint ettől többre úgy se kíváncsi senki, hamarabb elnavigál, vagy másik szóra keres rá, mert nincs türelme ennél több találaton végig rágni magát.

Ami az Artisteer-t illeti, nyilván igazatok van! De kellő programozói tudás nélkül nem tudok másképp egyedi kinézetet létrehozni, pl. belenyúlni egy hivatalosan kiadott sminkbe úgy, hogy megváltoztassam a hátterét, vagy a fejléc színét, az oldal szélességét, stb.

Eddig még mindig úgy jártam, hogy akárhány "gyári" sminket ajánlottam a megrendelőnek, mindig fitymálta, neki más, egyedibb kell, ezért maradtam jobb híján az Artisteer-nél, mert ott kedvemre állíthatom össze a smink kinézetét. Az más kérdés, hogy programozói szemmel nézve "ilyen ocsmány kódot összehozni már külön művészet".

Egyébként az az érdekes, hogy már a többtucadik Artisteer-es sminkkel működő honlapot adtam ki a kezemből, de a többinél ilyen problémával nem találkoztam (mással se nagyon). Valószínűleg csak ennek az egy konkrét smink példánynak van valami olyan baja, ami miatt összeakad ennél a konkrét környezetnél valamivel, mondjuk az egyik modullal. De kideríteni a konkrét okot talán hosszabb, mint csinálni egy új sminket, sajnos jobb híján megint az Artisteer-rel...

Most megpróbálom meggyőzni a megrendelőt, hogy változtatni kell egy kicsit a kinézeten, mondjuk marketinges, vagy egyéb szempontok miatt, és így alkalmam lesz a sminket lecserélni. A következő talán nem fog ilyen hibát (no meg másfélét se) produkálni, ahogy a korábbiak sem, csak pont ez az egy!

Közben megjelent az Artisteer új verziója, a 4-es. Még nem volt hozzá szerencsém, de remélhetőleg az már drupalbarátabb lesz!

Köszönöm még egyszer mindenkinek a javaslatait és segítőszándékát!

0
0

Veres László