Hierarchikus taxonomy

blacksheep képe

Sziasztok!

Létezik egy szótáram melynek részei autó márkák és autó modellek.
+Ford
-Escort
-Fiesta
+Audi
-80
-A8
stb.
Azt szeretném megoldani, hogy a autó modelleknél(child), mindegyiknél legyen egyéb, és rá kattint tudjon létrehozni új modelleket,(tudom, a HS nél van ilyen hogy "Allow creation of new terms"). Ezzel az a gond, ha vmi baromságot hoz létre, a többi ember is fogja látni azt a modellt. Gondoltam conditional fileds, de nem működik vele, állandóan megjelenik a mez, nincs elrejtve amit irányít.
Taxonomián kívül létre lehet hozni síma CCK hierarchikus mezőtípust? Mert ugye az lenne a lényeg ha kiválasztja pl az audit akkor csak az audi modelljei jelenjnek meg a következő legördülő listában, min a http://www.hasznaltauto.hu/ -n.

Köszönöm,
További szép napot!

Márk

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
husztisanyi képe

Szia!

Ma botlottam bele (talán) valami hasonlóba, mint amit keresel:

A Content Taxonomy modullal egy olyan szótárt állítottam be cck mezőnek, amelyik címkézést és többszörös választást is megengedett.
Ennek a mezőnek a beállításaiban találtam ezeket az opciókat:

1. "Engedélyezi, hogy felhasználók új kifejezéseket adjanak a szótárhoz"
2. "Extra szülő az új kifejezéseknek:"

Próbáld ki, hátha pont ilyet keresel!

0
0
blacksheep képe

Szia!

köszi hogy írtál de pl én "Extra szülő az új kifejezéseknek:"-t meg sem találtam. De gondolom, ez csak annyit tesz ha új term-öt hoznak létre azt egy külön szűlőbe rakja.

0
0
Laza képe

Szerintem jó lesz a HS modul, még felteszel hozzá valamilyen tartalom/taxonomy elérésszabályozást (TAC?) és ott azt egyenként megadod, hogy melyik csoport mely taxonomykat éri el stb. Így minden létrehozott termnél neked kell enegdélyezni, hogy más is lássa, aztán frissíteni a jogosultságokat... Pepecs munka, de jobb nem jut eszembe.

0
0
blacksheep képe

köszönöm az infot, ezzel a TAC-el megpróbálom összegányolni=)

Szép estét!

0
0
blacksheep képe

megpróbáltam, csak az a gond, hogy ha létrehozok egy új term-et, abban a pillanatban látható, mivel ugye a TAC-el beállítotam melyik term-ek legyenek láthatók. Ettől függetlenül létrehozza.
Nekem az is megfelelne, ha minden taxonomy szülő alatt lenne egy egyéb(tehát minden autó márka alatt 1 pl.: audi-egyéb), aztán ha arra megy akkor egy cck field válik láthatóvá és oda beírja mire is gondol. De a conditional field mindig aktív, nincs elrejtve , miért lehet ez? Máhol is használom és ott jó.

Köszönöm

Üdv

0
0