Hiba üzenet 6.15 frissítés után

Milliomos képe

Üdv mindenkinek!
Megcsináltam a frissítést 6.14-ről 6.15-re, majd az update után ezt a hibaüzenetet kapom:
warning: file_get_contents(sites/default/files/languages/hu_750cbb3fb019c0e762a07ced747f0a03.js) [function.file-get-contents]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/okolet.com/okolet.com/drupal/includes/common.inc on line 2402.

Az az érdekes, hogy 2 drupal oldalam van, és a másiknál semmilyen hiba nem jelentkezett. A másik oldal is ugyanez a verzió, és ugyanazok a modulok vannak fenn ott is.
Kérek segítséget, mit tegyek?

Drupal verzió: 
Balogh Zoltán képe

Töröld a gyorstárakat.

0
0
Milliomos képe

Szia Zoltán!
A következőt tettem:
Webhely beállítás>Teljesítmény. Gyorstárazási mód: Kikapcsolva; Page compression: Kikapcsolva; Block cache: Kikapcsolva; Optimize CSS file: Bekapcsolva, Optimize JavaScript file: Bekapcsolva; Clear cached data: lefuttatva.
A hibaüzenet azonban még mindíg jelentkezik.

0
0
nemetivilmos képe

Nem akarlak elkeseríteni, de valahol valamilyen smink módosítgatás vagy mentés során valami lemaradt, kimaradt. A hibaüzenetben levő fájlt keresi, ha ez néha felbukkan néha megszűnik akkor az gáz. Nekem ettől úgy sikerült csak megszabadulnom, hogy az egészet újraépítettem. Ez egy induló oldal volt, és igy még nem volt olyan gond, csak munka. Ha valahol a mentéseid között megtalálod a fájl és a pótlása után megjavul akkor megúsztad.

0
0

Németi Vilmos - méregzöld kezdő Drupal-os

Illyés Edit képe

Előbb kapcsold ki a Javascript optimalizálást, a hibaüzenetből világosan látszik, hogy a tömörített Javascript fájl egy régi példányát hiányolja.

0
0
nemetivilmos képe

Kedves Edit csak szeretném megkérdezni, hogy te miből látod hogy milyen régi js példányt keres. Nekem van egy kisérleti oldalam a localhost-on, ki van kapcsolva benne minden optimalizálás és gyorsitás a teljesítmény lapon, mégis látok ilyen fura nevü fájlt a \sites\default\files\languages\ mappámban. Nem tudom mi az és mire jó, csak annyira emlékszem, hogy a localhost-on ezeket nem szoktam bekapcsolni, és a fentiek velem is megtörténtek már, és ahogy írtam csak az újraépítés segített. Ha van valami butaság amit elkövettem az nagyon érdekelne. Előre is köszönöm.

0
0

Németi Vilmos - méregzöld kezdő Drupal-os

Nagy Gusztáv képe

akkor kerülnek Javascript (.js) fájlok, ha a teljesítmény beállításoknál a JS tömörítés engedélyezve van.

Ezt pl. onnan lehet sejteni, hogy amikor először kapcsolod be a tömörítést, kiírja a Drupal, hogy egy ilyen újabb könyvtárat hozott létre.

0
0

Nagy Gusztáv

pp képe

Ha be van kapcsolva a magyar nyelv és a js fájlok tartalmaznak szöveget amit fordítani kell akkor elkészül egy js fájl amiben ezek a fordítások vannak.
Lásd: http://api.drupal.org/api/function/locale_update_js_files/6

Tehát ha nincs jól beállítva a fájlrendszer. (rossz vagy nem írható könyvtár) akkor ez a hiba mindig előjön. Persze csak akkor, ha bekapcsolsz egy olyan modult amiben vannak olyan sztringek amiket fordítani kell.
Javítsatok ki ha tévedek lécci.

pp

0
0
Illyés Edit képe

Igen, a fordítást hiányolja, nem az alap JS-t. Erre ezt a mini-modult használtam a múltkor és rendben működött, azóta a folt RTBC, gondolom vissza lehet portolni D6-ra.

0
0
belulo képe

Ugyanezt a gondot én is ezzel a modullal oldottam meg, mert nem akartam a core-t patch-elni, előbb-utóbb úgyis bekerül egy frissítésnél. Vagy a 6-osba már nem? De mi az az RTBC?

0
0

belulo

aboros képe

a közösség átnézte, tesztelte

0
0

-
clear: both;

Milliomos képe

Mindenkinek köszönöm a segítséget, a probléma azzal oldódott meg, hogy a teljesítménynél kikapcsoltam a Optimize JavaScipt files funkciót.
Vagyis mindössze egyetlen kattintás volt.
Kívánom mindenkinek, hogy az új évben egyetlen olyan problémája se legyen, amit ne tudna egy kattintással megoldani.
D.Z.

0
0
Illyés Edit képe

És utána visszakapcsoltad és rendben? Mert nagyon hasznos a JS optimalizálás, nem érdemes nélküle működni.

0
0