GPS adatok alapján település neve kerüljön egy mezőbe

Drufan képe

Üdv!

Néztem ezeket az oldalakat:

https://www.drupal.org/node/1704948
https://groups.drupal.org/node/89769

és sokat ki is próbáltam, bár még mindig nem tiszta, melyikhez mi kell, melyiket érdemes használni, sok az átfedés.

A Simple Google Maps és Exif modulokat használom, mert így nem kell kulcsot regisztrálnom a Google-nél (nem is értem pontosan, hogy hogy ehhez nem kell kulcs), ami ugye fizetős lett. Igaz van egy ingyenes keret, de csak bankkártya megadással ad kulcsot, márpedig nem szeretném, ha mondjuk úgy alakul, hogy túllépem a keretet, akkor az engedélyem nélkül csak úgy leemel a számlámról, nem értem miért nem úgy van, hogy jelez és ha úgy döntök fizetek, ha nem, akkor meg leáll.
Nem is értem más területen se, hogy emberek csomó internetes szolgáltatásnál megengedik, hogy leemeljék az összeget a számlájukról, zenemegosztó oldalak, stb.

No de a lényeg: a GPS adatokat ki tudom szedni, de milyen modul kell, hogy a szélességi és hosszúsági értékek alapján megállapítsa a rendszer, hogy melyik településen van az adott pont, és ezt a településnevet betegye egy mezőbe.

Persze gondolom ez megint kulcsos dolog lesz.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Geva képe

Nem a kérdésedre válaszolok, a tévedéseidre/félreértéseidre reagálnék csupán:
- a google maps bekerült valóban a fizetős szolgáltatások közé, bankkártyát kell megadni, hogy API kulcsot adjon a térkép használatához, a nélkül nem működik a térkép, DE

  1. az első évben teljesen ingyenes. Ez az idő bőven elegendő ahhoz, hogy lásd mennyibe is kerülne, mekkora a forgalom a térképeden
    (havonta készül kimutatást, a számla nullázva)
  2. ha lejár az első év, akkor havi korlátot tudsz beállítani, akár azt a bizonyos ingyenes használat felső korlátját, így teljesen ingyenes maradhat
  3. bármikor felfüggesztheted a térkép használatát, felszámolhatod ezt a bizonyos google cloud fiókot
  4. vannak cégek, akiknek fontos, hogy a webhely térképén plussz információkat jelentessenek meg, még akkor is ha fizetni kell, pl mert az ügyfeleknek oda kell tudni találni és persze pl nyitvatartási időben.

Város-Ház Cégcsoport kapcsolat oldalán

...érdeklődve várom a megoldásodat, kérlek, oszd majd meg, ha sikerülne segítség nélkül, köszönöm

0
0

Geva
----- Geva drupal sminkek

Drufan képe

Ha így van, hogy be lehet állítani korlátot, azaz ingyenesen lehet tartani, akkor az jó, DE miért kérnek bankkártyát, ráadásul engedély nélküli lehívási lehetőséggel?
Az összes ilyen érthetetlen, egyáltalán ha én, mezei vállalkozó azt akarnám, hogy egy felhasználó úgy adja meg a számlaszámát, hogy én bármilyen összeget leemelhessek később róla, akkor szerintem nem tudnám ez megoldani, ha meg mégis, az is baj.

Ez így olyan, mintha megmondanám a pin kódomat a Google-nak, és hasonló cégeknek. Persze lehet virtuális kártyát használni, de az se megoldás.

Szóval a tisztességes megoldás az lenne, ha szépen menne a számláló és küldenék a számlát, mint minden normális cég, és az adott összeget majd én átutalom, amikor leellenőriztem, hogy az összeg jogos-e, vagy sem.

0
0
jbodony képe

Erdekes a kerdes. Errol mi a velemenyed? (Here alapu, nem Google Maps)
https://developer.here.com/documentation/geocoder/dev_guide/topics/examp...

1
0
Geva képe

építetted már be drupal weboldalba? mennyire megbízható és használható?
...az utolsó vonásig testre szabható, ki kéne próbálni :-)

0
0

Geva
----- Geva drupal sminkek

jbodony képe

Meg nem epitettem be weboldalba, de nem tunik bonyolultnak a megvalositas a leiras alapjan. Jo otlet a proba! Letesztelem, aztan jelentkezem.

0
0
Drufan képe

Nem állítom, hogy teljesen értem miről van ott szó, egyrészt mert angol, másrészt, mert kódolni is kell.

Én eredetileg arra gondoltam, hogy szerintem kell lennie kész modulnak, sőt, nem is a modul a lényeg: szerintem a Google térképe tudja, hogy szélességi és hosszúsági fokok alapján mi hol van, pl. lehet egy olyan adatbázisuk, ami megfelelteti ezeket egy adott településsel. Persze, mivel nem szabályos területről van szó és egy település lefedésére igen sok koordináta pont kell, minél pontosabb a mérés, annál inkább, lehet, hogy differenciaszámítás alapján meghatározza a program az adott területet szélsőértékekből, és ami azon belül van, az egy adott település, és így tovább.

0
0