Get location: keresés irányítószám alapján

DruTa képe

Üdv!

Ezt a témát hoztam ide át, mert oda már nem releváns teljesen:

http://drupal.hu/forum/gmap-location-orszag-varos-iranyitoszam-alapjan/1...

Feltettem a Gmap és Location páros helyett a Get location modult és tényleg jobbnak tűnik, viszont ez egyáltalán nem akar nekem irányítószám alapján térképtalálatot adni, igaz van helyette legördülő menüs városkereső.

Kell hozzá valami egyéb, vagy ez nem tudja?

A többi funkciót sikerült megfelelően működésre bírni, de hiába adom meg az irányítószám mezőben az értéket.

Bekapcsolt modulrészek:
Get Locations
Getlocations Fields

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
DruTa képe

Ez hiba?

A "Google Places Search" lehetőséget kikapcsolva nem tűnik el többé a térkép mellől, ideiglenes tárat töröltem mindenhonnan, újraszerkesztettem a felhasználót, azaz töröltem a helyet, és visszavettem, de nem tűnik el, mintha nem reagálna arra, hogy a kiválasztó négyzetből ki van véve ez a lehetőség.

0
0
Sk8erPeter képe

Az előre definiált Getlocations-nézetek közül válogass az admin/structure/views oldalon, amelyek közül a számodra szükségeseket engedélyezni kell, majd ha módosítani szeretnél rajtuk bármit, akkor KLÓNOZD azokat (lehetőleg inkább ne az eredetit módosítsd szerintem), például kiindulásként a tiédhez a "Getlocations by postcode" nézet - ami épp az irányítószám szerinti keresés - jó lesz.

A következő oldalon tudod elérni a szerkesztőoldalát:

admin/structure/views/view/getlocations_bypostcode/edit

Jelenleg ez úgy van beállítva, hogy szövegkörnyezeti szűrőként tartalmazza a "Getlocations Fields: Irányítószám" mezőt, azonbelül is úgy működik, hogy azokat fogja mutatni a térképen, amelyek a megadott számmal kezdődnek. Tehát ha azt a címet nyitod meg, hogy http://EXAMPLE.COM/getlocations_by_postcode/3, akkor az összes olyan helyet mutatni fogja a térképen, ami a 3-as irányítószámmal kezdődik. Ha nincs megadva egyetlen szám sem, akkor az összes helyet mutatni fogja alapértelmezettként.
Kérdés, hogy ez neked megfelelő-e, hogy az URL-ben kell megadni az irányítószámot, vagy pedig külön keresőmezőt szeretnél rá.
HA NEM, tehát jó ez így neked, akkor kész vagy, bár nekem külön el kellett mentenem a nézetet, hogy az URL alias működjön megfelelően (a Mentés gomb alapból rejtett, ha nem módosítottál semmit, én ezt úgy hidaltam át, hogy úgy csináltam, mintha csináltam volna valamit: a leírás mezőbe beraktam egy space-t, aztán kész, tudtam menteni).

HA viszont külön keresőmezőt szeretnél, tehát módosítani akarod ezt a nézetet:

  1. első lépésként ezt a nézetet KLÓNOZD, adj hozzá saját nevet
  2. Távolítsd el a klónozott nézetben a szövegkörnyezeti szűrőt, HA ez úgysem fog kelleni (valószínűleg nem fog kelleni, mert ha felfedett keresőmező is van, meg szövegkörnyezeti szűrő is, akkor a kettő együtt össze fog akadni)
  3. a szűrési feltételeknél add hozzá ezt:
    "Getlocations Fields: Irányítószám
    A kiválasztott helyszín irányítószáma."
  4. ÉS készíts ebből felfedett szűrőt (exposed filtert), vagyis tegyél pipát emellé: "A szűrő megjelenítése a látogatók számára, hogy módosíthassák azt", ezenbelül pedig a Művelet mező legyen "Ezzel kezdődik" (vagy amit szeretnél)
  5. Alkalmazás gomb
  6. a "Page"-nézetnél (ne a Master view-ban) módosítsd az "Útvonal" mezőt a getlocations_by_postcode-ról valami számodra megfelelőre (vagy ha mégis ezt szeretnéd, az előző nézetet, amit klónoztál, tiltsd le; ez azért érdekes, hogy a kettő page-útvonala ne akadjon össze)
  7. Mentsd el, kész vagy, a megadott útvonalon működnie kell a térképnek.

Amúgy a Get Locations-nél live preview a nézeteknél nincs, de túlélhető a dolog.
Remélem, sikerül!

1
0
DruTa képe

Kösz, de azt hiszem félreértettük egymást.

Nem a Views modullal kapcsolatos együttműködéséről beszéltem, hanem arról, hogy amikor a felhasználó megadja a Get Locations megfelelő mezőben az irányítószámát, akkor a modul az alapján nem találja meg a települést, hanem csak a keresőben, ha a település nevét kezdi el beírni, akkor marad meg a hely adat.

Azonban most eszembe jutott valami és bejött: a felhasználó adatok megadásánál ha az irányítószámot kezdjük el beírni a Kereső mezőbe, akkor megtalálja pl. a 1035-nél Budapestet, 8000-nél Székesfehérvárt, és így tovább.

Csak akkor nem tudom miért van külön mező lehetőség a megye, település, stb. mellett az irányítószámnak is, mikor utóbbiba külön beírva nem történik semmi és minek is használni azt manuálisan beírva a dolgot, amikor a Kereső fel is ajánlja a lehetőségeket.

Szóval a dolog megoldva, kivéve az a fránya Search dolog, amit írtam.

0
0
Sk8erPeter képe

Legközelebb akkor kicsit egyértelműbben tedd fel a kérdést. :) Ennyit írtál, ami a lényeg volt a kérdésből:

nem akar nekem irányítószám alapján térképtalálatot adni, igaz van helyette legördülő menüs városkereső

Hát ebből ember legyen a talpán, aki kitalálja egyből, hogy Te most a SZERKESZTŐŰRLAPhoz tartozó fieldről beszélsz... Pedig ha JÓL teszed fel a kérdést (ergo megadod a szükséges információkat, beleképzelvén magad a kérdést olvasó helyébe), akkor nekem is megspóroltál volna némi időt - de most már soha többé nem fogom visszakapni azokat a perceket! :((((( :D :D

Szóval a dolog megoldva, kivéve az a fránya Search dolog, amit írtam.

Most már nem próbálkozom még egyszer kitalálni, mit is szeretnél, úgyhogy ennek tisztázása rád vár... :) Szerk.: habár lehet, hogy most csak önmagad írására utaltál vissza (ergo hogy ha az irányítószámos mezőt használod, és ott nyomsz a keresésre, akkor nincs autocomplete-es találati lista felajánlva, csak ha a teljes címkeresőbe írod a címet), és nincs több kérdésed. :D

Hát akkor mindenki örülhet, de legközelebb tényleg jobban konkretizáld, plíz. :)

0
0
DruTa képe

Nem volt fölösleges idő, mert amit leírtál szintén hasznos, lehet, hogy még nekem is, de másnak biztos! :-)

Ami a másik, elmaradt kérdést illeti, ez volt:

A "Google Places Search" lehetőséget kikapcsolva nem tűnik el többé a térkép mellől, ideiglenes tárat töröltem mindenhonnan, újraszerkesztettem a felhasználót, azaz töröltem a helyet, és visszavettem, de nem tűnik el, mintha nem reagálna arra, hogy a kiválasztó négyzetből ki van véve ez a lehetőség.

0
0
DruTa képe

Település kereső probléma:

Ha elkezdjük beírni a település nevét, jönnek a kínálatok, ha rákattintunk, akkor az alatta lévő térképen megjelenik a helység. De ha nem kattintunk rá, csak beírjuk a megfelelő településnevet, akkor hiába mentjük el a profilt, nem mentődik el a térképen se a helység.

Erre levettem a gombot, hogy automatikusan kerüljön bele, ne kelljen külön kattintani is, de akkor is ez a helyzet.

Erre a felugró ablakot beállítottam, hogy jelezze a felhasználónak, ha nem sikeres a bevitel, de ez esetben akkor is szól, ha csak beírja a nevet (egyébként helyesen) és így a felhasználó nem fogja érteni, mi a baj, hiszen ő beírta.

Ha meg ezeket nem teszem, akkor sokan úgy fogják elmenteni a profiljukat, hogy a településük nevét nem mentik el, mert azt hiszik, hogy elmentődik.

Erre ki mit talált ki?

0
0
DruTa képe

Üdv!

További gondom, hogy a Viewsban hiába adom hozzá az Ország, vagy Város mezőket, azok üresen jelennek meg.

Persze ennek az lehet az oka, hogy külön nem is iratok abba semmit, hanem a Getlocations fields kereső mezőbe. Ez az a mező, ami aktualizálja a térképen a települést a kereséskor.

Ha a Város mezőt a Getlocations fieldsben Csak olvashatóra állítom (magyarul), akkor nem jelenik meg, ha angolul (két nyelven van ez benne) Read Only-ra, akkor megjelenik, de nem csak olvasható sajnos, hanem felülírható.

Nyilván ha kerülne adat ebbe a mezőbe, akkor lenne adat a Views megjelenítés során is.

A Getlocations fieldsben lévő keresőmezőt használva automatikusan bedobja ide az értéket, de mint mondtam sajnos nem Csak olvasható formában, azaz véletlenül átírhatja a felhasználó, amit nem szeretnék.

Másnak nincs ezzel problémája?

Pedig szükség lenne az Ország, Város és jó lenne az irányítószám megjelenítésére is, de az kéne, hogy a Getlocations fields kereső használatakor kerüljön be, mivel csak annak használatával aktualizálódik a térkép, meg nem is lenne jó, ha kétszer kéne beíratni külön az adatokat.

0
0