Galéria nézet kialakítása

Nicca képe

Image modult tettem fel. Az egyes képkategóriákat fa struktúrában definiáltam.
Az egyes alkategóriákban (galériákban) szépen meg is jelennek a kis képek, galéria nézetben.
Pont ez kell nekem! Viszont 1 kép node-hoz több jellemző (kategória) is tartozik (kibővítettem a kép típust egyéb kategóriákkal), és szeretném a többi kategórizálás alapján is "galéria nézetben" megjeleníteni a képeket.

Hogy tudom ezt megvalósítani?

Olvastam valahol a CCK + Imagefield + Imagecache + ViewBonusPack kombinációval hasonló megoldást lehet elérni. Egyszerűbbről tudtok esetleg (utolsó hármat nem ismerem)?
Ha igen, maradnék csak az Image modulnál.

Fórum: 
Nicca képe

Ha van valakinek egy ici-pici ideje, tudna nekem segíteni?
Vagy rosszul tettem fel a kérdést és nem értette senki? :-(

0
0
Illyés Edit képe

Nagyon sok fórumtémát találsz itt galéria témában, a végkicsengés általában az, hogy hierarchikus albumokba szervezni képeket (vagy bármilyen más tartalmat) a Drupalon belül erősen haladó szintű feladat, sajnos. Ez a Drupal kevés számú meglévő hiányosságának egyike, talán a 7-es sorozatban (kb. 1 év múlva) lesz javulás ezen a téren.

1. Létrehozol egy kép tartalomtípust. Ezt az alapcsomaggal meg tudod tenni.
2. A CCK modul és ennek Imagefield kiegészítője segítségével a kép tartalomtípust kiegészíted egy képmezővel.
3. Létrehozol egy album tartalomtípust. A CCK modul és ennek Imagefield kiegészítője segítségével az album tartalomtípust kiegészíted egy képmezővel (ez lesz majd az albumot jelölő kiskép), továbbá egy node reference mezővel, aminek segítségével az albumhoz kép típusú tartalmakat tudsz rendelni.
4. Az album tartalomtípus beállítási oldalán, ill. sminkben beállítod, hogy teaser nézetben az album a saját kis képét jelenítse meg, oldalnézetben pedig a rá node reference segítségével hivatkozó képek kis képét linkesítve.

Hogy mindezt hogyan lehet a meglévő kategória-rendszereddel összehozni, azt nem tudom megítélni, ehhez részletesebb leírás kellene a konkrét feladatról.

0
0
Nicca képe

Kedves Edit!
Nagyon - nagyon köszönöm a választ!
Hétvégén kipróbálom, és jelzek, hogy mi lett az eredmény....

0
0