form alter és view 3

veezee képe

Egy saját modullal, form alter használatával meglévő tartalomtipushoz kapcsoltam egy dependent formot, ami 3 táblába tölti a node-hoz kapcsolódó dependens taxonomiákat.

Ez jól működik.A nod megjelenítés tökéletes, de ez nekem sajnos még kevés, mivel a három node táblát views-el kellene szürni egy külön kereső-formtól kapott id-k alapján, és az eredményt meg is kellene jeleníteni.
Itt azonban elfogyott a kurázsi, mivel az új modul által létrehozott táblákat nem látom a views alatt.

Most én vagyok idétlen. egyáltalán a Drupalnak tudnia "kellene-e" a form alter-node api kombó által generált táblákról, és van-e egyáltalán bármilyen lehetőség ebben az esetben a views használatára.

Várom megtisztelő véleményeteket.

üdv.

Drupal verzió: 
eMeLA képe

Mivel a form_alter-ban adtad a form-odat a tartalomtípushoz, ezért minden egyéb dologról neked kell gondoskodnod, vagyis az ellenőrzés, mentés, visszatöltés és arról is, hogy a views-s is tudjon róla.

Szerintem nem jól kezdtél neki, mert inkább egy CCK field-et kellett volna csinálnod. Így sokkal rugalmasabb végeredményt kaptál volna.
Valami egyszerű field kreáló modulból ki lehet indulni, pl. a link modul.
Ha belenézel ott van az is mi kell a views-nak hogy felismerje a field-edet. Ebből ki tudsz indulni...

1
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

veezee képe

Ugyan csináltam egy Field-alapú modul-kezdeményt, ami szimpla formokkal jól müködik.
Azonban egy igen összetett formot kellene alkalmazni ahol 4 dependens select, multiple kiválasztással van egy tömbben, és mindez 10X egymás után (alkatrészek feltöltése, ahol az alkatrészeket 10 különböző tipus 4 egymástól függő paraméteréhez kell hozzárendelni)
Azonban már ott elakadtam, hogy egy select többszörös kiválasztását(multiple) sem tudom megoldani, azt ezek után pedig végképp nem, hogy mindezt az adatmennyiséget 10X ugyanarra az entity_id-ra megtegyem.

Sajnos a Field API-ban meg "teljesen elvesztem", hiába olvastam át.

Hogy lehet ezt megoldani?

0
0