Flowplayer modul használata

suzy képe

Szevasztok"

Szeretnék mp4 videófájlokat a saját tárterületemről berakni a honlapom oldalaiba. A Tinytinymce-t használom (nagy megelégedéssel), de az abban található Qucktime lejátszó nagyon nemtetszik nekem. Induláskor nagyon lassan kesel be, félig eltakart (függőleges irányban) a lejátszó-kezelő sávja, nincs benne teljes-képernyős kapcsoló sem és mindennek tetejébe még csúnya is. Körülnézve az internetem a Flowplayer-t ajánlják. Le is töltöttem a drupal6-modulját, fel is raktam, aktiváltam is. A webhely beállítások között meg is jelent és működik is a beállító-menüje. De hogyan tovább? Hogyan kell használni? A legtökéletesebb az lenne, ha a Tinytinymce eddigi 5 lehetősége (Flash, Quicktime, Shockwave, Windows Media, Real Media) bővülne vele. Tudtok ebben segíteni?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Illyés Edit képe

CCK + Filefield + SWF Tools modul + Flowplayer kombinációt nézd meg. Azt hiszem, az SWF + Flow önállóan is használható, ha nem külön mezőbe szeretnéd feltölteni a lejátszandó fájlt, hanem folyó szövegbe illesztenéd.

0
0
suzy képe

Sajnos csak a felét értem annak amit írtál. Ezek szintén modulok? Nem vesznek össze a Tinytinymce-val? Mert attól nem szívesen válnék meg.

Egyébként a Tartalom beküldése -> Írás beírást használom. Bocs, de nem tudom értelmezni mi az, hogy "folyó szövegbe", meg "külön mezőbe".

0
0
Illyés Edit képe

OK, akkor először próbálkozz az SWF Tools modul installálásával. Ha ez életre kelt, utána tudod installálni hozzá a Flowplayert. (Külön kell majd letölteni a kódot a /sites/libraries könyvtárba.)

Ezután a Beviteli formák oldalon engedélyezd a Full HTML formánál az SWF Tools Filtert. Így ha azt írod a törzsben, hogy [swf file="filename.mp3"], akkor meg fogja jeleníteni a Flowplayert és behívja a nevezett fájlt.

Nem egyszerű az installálás, az SWF dokumentációt alaposan át kell olvasni, README.txt, stb. Nekem több óra volt, mire sikerült megmozdítani.

Szerk.: /sites/all/libraries könyvtár. Oda, ahol a kiegészítő modulok és nem-core sminkek vannak:

  • sites
    • all
      • libraries
      • modules
      • themes
0
0
suzy képe

Köszönöm a választ, de inkább hagyom az egészet. Egy ilyen mondat után:

"Nem egyszerű az installálás, az SWF dokumentációt alaposan át kell olvasni, README.txt, stb. Nekem több óra volt, mire sikerült megmozdítani."

Ugye te szakértőnek számítasz? Ha pedig ilyet írsz, akkor egy közönséges halandónak bele sem érdemes kezdenie. Akkor másképpen fogalmazom meg a kérdésemet:

Mi a legegyszerűbb módja annak, hogy a Tinytinymce által használt elavult megjelenésű és részben használhatatlan QuickTime konténert újabbra cserélhessem?

Valószínűnek tartom, hogy 2010 év végén már megoldott az mp4 fájlok Drupal honlapok lapjaiba való normális megjelenítése, csak én még nem tudom hogyan. Ebben kérek tőletek segítséget, illetve működő, grafikus felületű módszert. Ha van. Ha pedig nincsen, marad a mostani áldatlan helyzet, amíg valaki(k) majd kifejlesztik az mp4 videomegjelenítését Drupal alá.

0
0
Illyés Edit képe

Gyorsan feladtad. :) Csak arra próbáltalak felkészíteni, hogy ez nem biztos, hogy olyan pikk-pakk fel fog menni, mint a kiegészítő modulok többsége. Mivel a Tinytinymce-t sikeresen telepítetted, ezért szerintem ez is menni fog.

Ha azt gondoltam volna, hogy reménytelen eset vagy, akkor azt javasoltam volna, told fel a YouTube-ra és ágyazd be a YouTube kódot a szövegbe oszt jónapot. :)

0
0
suzy képe

Köszönöm, hogy bízol benne. valóban szeretek ezzel pepecselni, de ha valami nem megy, nem erőltetem. Most, hogy azt mondod sikerülhet, nekifogok. :)

Egyébként bizonyos meggondolások miatt (tartalom) szóba sem jöhetnek a közösségi-megosztó oldalakra (Pl. Youtube, Vimeo, stb) való feltöltés. Mindenképpen saját tárterületről szeretném behívni.

A problémát egyébként magamnak csináltam azzal, hogy egy video-kódolási kísérletben rádöbbentem az mp4 a H.264-es kodekkel sokkal szebb és sokkal kisebb fálj készítését teszi lehetővé. Egyből ilyet szeretnék használni én is. :)
Viszont ellentétben az Adobe flash konténerrel, az XP-s gépeken csak az adobe lejátszója friss. Az összes többi az XP ősállapotát mutatja. Így a Quicktime böngésző-lejátszója is. Emiatt keresek olyan konténert, ami flash alapú, de mégis bármiféle fáljtartalmat elfogad. Ilyen jelen pillanatban csak egy van, a Flowplayer.
A problémát tehát jelen pillanatban számomra a Flowplayer-Drupal kapcsolata jelenti. Jól látható, hogy modul szinten gond nélkül bemegy alá. Az is biztos, hogy grafikus felületen gyönyörűen paraméterezhető-beállítható, amit a saját kis előnézet-mintafilmjén egyből lehet is kontrollálni Viszont 3 napja böngészem az internetet és még nem tudtam ráakadni ara, hogy a Drupal alatt grafikus felületen hogyan lehetne, kellene használni.

Itt tehát olyanok segítségét várnám elsősorban, kik ezt a problémát maguk már megoldották. Persze kísérletezhetek én is, de inkább egy "járt út" lenne az amire elsősorban vágyom.

0
0
suzy képe

Megmondom meddig jutottam. Letöltöttem és beraktam, engedélyeztem amiket mondtál. Az SWF-et nem a modulok közé, hanem egy új könyvtárba tettem (libraries) ahogy tanácsoltad. A Beviteli formák oldalon nem tudtam engedélyezdni a Full HTML formánál az SWF Tools Filtert, mert nem jelent meg ilyen opció. Most itt tartok. Továbbra sem tudom használni a Flowplayert. Nem tudom hogyan kell, és nincsen leírva sehol. Olyan kérdésekkel, hogy hogyan kell felrakni a Drupal alá, vagy hogy milyen színű legyen a lejátszó gomb, fórumok ezrei foglalkoznak. Azt, hogy hogyan kell használni, meg senki, sehol nem írja le. Valószínűleg annyira triviális, hogy egy mondatot sem érdemel. Roppan butusnak érzem magam ilyenkor :(

Egyébként amit én szeretnék, az nálad működik? Dobhatnál egy képet a lejátszóról, vagy egy linket, amire kattinthatok.

0
0
Szőts Péter képe

Szerintem valamit félreérthettél. Az SWF Tools modult ugyan úgy ahogy bármilyen modult a sites/all/modules mappába tedd, Edith is ezt javasolta és a kiegészítő lejátszót kell a sites/all/libraries mappába tenni.

0
0
suzy képe

Akkor ezt elértettem. Köszönöm a helyreigazítást! Még egy kérdés hozzád:

Mit értesz a jelen esetben a "kiegészítő lejátszó" alatt? Ugyanis a Flowplayer modul könyvtára is a helyén van. mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a Webhely beállítása között megjelent a beállító menüje.

0
0
Szőts Péter képe

Azért írtam kiegészítő lejátszót, mert több féle lejátszót lehet integrálni az SWF Tools alá. A te esetedben Flowplayer. Az SWF alapból tartalmaz néhányat és lehetőséget biztosít további lejátszók integrálásához. Itt a dokumentáció és, hogy honnan lehet letölteni a lejátszót amit be kell integrálnod az SWF alá. http://drupal.org/node/303203 pontos letöltési likkel és útvonallal a beintegráláshoz.

0
0
suzy képe

Nézem, köszi, de egyébként a Flowplayer el is tűnt a Webhely beállítása listából. Bonyolódik ahelyett, hogy letisztulna :(

0
0
Szőts Péter képe

Egy alapkérdés. Az SWF Tools melyik verzióját használod? A 6.x-3.0 tól más az útvonal. Mi az amitől most megváltozott a helyzet?

0
0
suzy képe

Csak az, hogy a modul könyvtárba tettem át.

swftools-6.x-2.5.tar.gz-t töltöttem le a Drupal.com-ról.

0
0
Szőts Péter képe

Azzal, hogy átteszed a fájlokat, az adatbázisban nem változnak a dolgok. Javaslom, hogy a moduloknál (teoldalad/admin/build/modules) kapcsold ki az SWF toos-t, szintén itt eltávolítás (admin/build/modules/uninstall) Ezzel az adatbázisból eltávolítottad a modult és a beállításait. Ha a modul fájljai a helyén vannak, akkor kapcsold be újra és próbáld meg Edith leírása és az eddig elhangzottak alapján, szerintem menni fog:-)

0
0
suzy képe

"Edith leírása és az eddig elhangzottak alapján, szerintem menni fog:-)"

Nekem most már végképp nem úgy tűnik.

Nézem az SWF Tools statust és látom, hogy még egy tucat más dolgot is le kellene töltenem és telepítenem kellene és azokat is beállítani, stb. Annyira bonyolult kezd lenni ez a megoldás, hogy nem tudom áttekinteni. Sok hű-hó semmiért. Egyszerűbben nem lehet mp4-et Drupal lapon megjeleníteni?

Azt hiszem feladom. :(

0
0
suzy képe

Mindenkinek köszönöm a segítséget!

Megcsináltam kézzel, mindenféle modul nélkül, puszta HTML-kód beillesztéssel. Remélem egyszer majd lesz grafikus megoldása is ennek az ügyes programnak. Akkor majd kicserélem.

Szevasztok!

0
0