Flash megjelenítése az oldalban

vikicica22 képe

Hello mindenki!

Én az SWF Tools modult használom a flash megjelenítésére az oldalban de szeretném egy másik kisebb modulra lecserélni ami képes swf, flv fájlokat megjeleníteni.

Azért jó ez a modul, mert php-ba <?php print swf('mymovie.swf'); ?> vagy csak simán [swf file="mymovie.swf"] bárhova betudom, illeszteni swf fájlokat az oldalba, és nem akadt össze pl. a képmegjelenítővel (colorbox).
Az össze akadás alatt azt értem, hogy van egy flash banner közvetlenül alatta van egy kép, és ha rákattintottam a képre amit megjelentett nagyobb méretben a colorbox, de a flash banner amit elhelyeztem hagyományosan <object> az oldalba és nem az SWF Tools segítségével akkor a képben volt benne a banner vagyis a kép előtt volt a banner. A SWF Tools modult ez a hibát megszüntette nekem.
Tehát nagyon jó a modul csak szerintem óriási és lassúvá teszi az oldalt egy ilyen egyszerű feladathoz.

A kérdésem, hogy volna ennél kisebb modul, amit, ezt az egyszerű feladatott el tudná végezni?
SWF fájlok beillesztése az oldalba és pl. nem akadjon össze a képmegjelenítővel.

Ki milyen modult használ a swf-ek megjelenítéséhez?

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Petik képe

A flashbanner, hogy "átlátszó" legyen meg szokás adni a

wmode="transparent"

paramétert. Ezáltal a colorboxod mögé kerül a banner, és zavartalanul látszik a videó.

4
-1

Üdv. Peti

Sk8erPeter képe

"Tehát nagyon jó a modul csak szerintem óriási és lassúvá teszi az oldalt egy ilyen egyszerű feladathoz."
Mérted is, vagy ténylegesen érzékelhetővé vált, hogy lassúvá teszi az oldalt? Vagy ez csak tipp volt, mert nagy a modul, hiszen sok-sok könyvtárból áll?
Csak azért kérdezem, mert az, hogy a modul sok helyet foglal, önmagában még nem jelenti azt, hogy lassítja az oldaladat, és minden fájlt indokolatlanul include-ol.

Megnéztem az SWF Tools modult, mert letöltöttem, és láttam, hogy valóban sok könyvtárból áll, de azért, mert rengeteg külön-külön modulra ÉS külön lejátszókra van bontva. Tehát ha nem engedélyezed ezeket a külön modulokat, vagy épp nincsenek sehol felhasználva, nem biztos, hogy sok erőforrást használ fel. Tehát ha ez a modul alkalmas a célra, és ha már 19718 oldal fel is használja, akkor én a helyedben megfontolnám, hogy valóban lecserélem-e másikra.

Nyilván az sem mindegy, mi a cél, mire kell a modul (ettől is függ, overkill-e a modul).

1
0