Felhasználói mezők felhasználása adott tartalomtípusnál

pori82 képe

Szeretném azt megkérdezni, hogy hogyan tudnám elérni, a felhasználói mezőket pl. egy tartalomtípusnál?

Konkrétabban, azt szeretném, hogy a felhasználó mezőben bekért adatot egy tartalomtípus egyik mezőjébe írja bele, amit később felhasználhatok.

Próbálkoztam szabály létrehozásával, eseményként: "Új felhasználó létrehozása után" és itt akadtam el, mert akciónál adatérték beállításakor nem hozta a tartalom mezőit, csak a felhasználói mezőket.

Drupal verzió: 
Fórum: 
eMeLA képe

Ne ezt szerintem jobban fejtsd ki

Konkrétabban, azt szeretném, hogy a felhasználó mezőben bekért adatot egy tartalomtípus egyik mezőjébe írja bele, amit később felhasználhatok.

Adott egy mező a felhasználói profilon, pl. 'Valódi név".
Ide beírja a felhasználó "Teszt Elek".

Van egy tartalomtípus, aminek van egy textfield mezője.... hogyan is tovább ? Ide megint beírja, de minek ? És miért kell a két dolgot összekapcsolni?

Vagy te egy választólistát szeretnél, amiben a 'Valódi név'-nél beírt adatok listázódnak? És ezt szeretnéd egy adott tartalomtípusnál választhatóvá tenni?
Ez utóbbira a views ad lehetőséget. Létrehozol vele egy listát, amit a lista típusú mezőknél ki tudsz választani...

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

vidra képe

de megpróbálom leírni mire gondoltam, kicsit konkrétabban.

Az első rész:
Adott egy felhasználó, ahol a user account-hoz felvettem mezőket, hogy regisztráció során ugyebár kitölthet. Nos van egy select típusú mező, ahol a felhasználó bejelöli, hogy fiú vagy lány.

A második rész:
Van egy tartalomtípus, ahol szintén vannak felvett mezők, X és Y. De az X mező csak a fiúknak az Y mező meg csak a lányoknak jelenjen meg tartalom bevitelkor.

Én úgy gondoltam, hogy ehhez a Conditional Fields modult használom, mégpedig úgy, hogy az adott tartalomtípushoz még felveszek egy mezőt (amit majd rejtetté teszek). Létrehozok egy szabályt, ahol eseményként "Új felhasználó létrehozása után"-t adom meg, feltételnek beállítom, hogy csak pl a fiúkra vonatkozzon, majd akcióként "Adatérték beírását" választom, ahol a szóban forgó tartalomtípus mezőjébe, amit erre a célra vettem fel, beírom az adott értéket, hogy fiú. Így, gondolom én, az alapértelmezett érték fiú lesz, és erre már szintén tudok egy feltételt készíteni a Conditional Fields modullal, hogy az X vagy Y mező jelenjen meg tartalom bevitelkor.

Nos a ezzel, ott ütköztem akadályba, hogy a szabály létrehozásakor az akciónál nem tudok hivatkozni az adott tartalomtípus adott mezőjére, mert csak a users account mezőit hozza és semmi mást.

Véleményem szerint ezzel a megoldásra ágyúval verébre lőnék, de jobb megoldás nem jutott eszembe és ez is kivitelezhetetlen számomra. Egyszerűbb lenne ezt valamilyen php kóddal elintézni?

0
0
vidra képe

az előző is én voltam, csak ezzel a felhasználói névvel nem tudtam bejelentkezni, de mint látom sikerült :)

0
0
aboros képe

"X mező csak a fiúknak az Y mező meg csak a lányoknak jelenjen meg tartalom bevitelkor."

akkor a "fiú" és a "lány" az user role legyen. létrehozod a mezőket, field permission modullal beállítod, melyik mezővel melyik user role mit csinálhat.

felveszed a lány/fiú választómezőt a user accountba és csinálsz egy rulet, ami új user létrejöttekor a mező alapján beteszi fiú vagy lány csoportba a usert.

1
0

-
clear: both;

vidra képe

a fiúknak meg a lányoknak is? Ezen én is gondolkoztam, csak nem gondoltam volna, hogy "látszólag egyszerű dolog" miatt ennyi csoportot kéne felvenni. Ugyanis kicsit még bonyolódna a helyzet azzal, hogy mind a fiú mind a lány be tudja állítani a szexuális identitását, mint pl a fiúnál: hetero, meleg, biszex vagy a lánynál: hetero, leszbi, biszex.

Ugyanis ezt is conditional fields-el oldottam meg a regisztrációs lapon, hogy ha ezt választja akkor ez a másik mező jelenjen meg és válassza ki a megfelelőt....

Szóval most odáig jutottam, hogy a NODE-TYPE--node-form.tpl.php fájlt szerkeszteném inkább, és oda beszúrni valami feltételt ezekre a kérdéses mezőkre, csak még nem tudom, hogyan kezdjem :) Még át kell nyálazni a sok fórumbejgyzést hátha van ott valami kódtöredék.

Ez egy járható út esetleg?

0
0
szt képe

Egyetértek aborossal, a fiú és lány tulajdonság lehet szerepkör, mert abból talán nem lesz újabb. Viszont a szexuális identitást én taxonómiával oldanám meg, mert ott nem lehetünk biztosak, hogy melyik nemhez tartozik. Sőt, lehet, hogy holnap kijön két újabb szexuális identitás, és akkor a taxonómia szótár azokat klasszul befogadja, akár dinamikusan is, azaz a user felvitelkor - ha akar - kitalál magának újabb identitást. Még egy előny: ha már annyi identitás van, hogy a lenyíló kényelmetlenné válik adatfelvitelkor, akkor autocomplet fielddel lehet megfejelni, csak elkezd beírni egy szexuális identitást, és automatikusan kiegészíti a usernek. A views integrációt meg szépen megoldja a Sexy Exposed modul...

0
0
vidra képe

ad arra megoldást, hogy a felhasználónak tartalom beküldésekor már ne kelljen azzal foglalkoznia, hogy a szexuális identitását is kiválassza, ha már egyszer a regisztrációs adatlapján kitöltötte? Lehet én látom rosszul, de szerintem nem.

Azért kellene még kiválasztani tartalom beküldésekor, mert ennek hatására más-más mezők jelennének meg identitásra, amit szintén ki kellene töltenie.

0
0
eMeLA képe

Vagy írsz egy kis modult amiben a hook_form_alter()-ban vizsgálod hogy az adott felhasználó fiú vagy lány és törlöd a form-ból azt a mezőt ami nem kell oda.

2
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

vidra képe

szinte nulla.

Innen-onnan vadászott kódokkal próbálkozom, de nem értem, hogy hogyan tudok két form vizsgálatot úgy összehozni, hogy az egyikből vizsgálja egy adott mező értéket és ennek eredményeképpen a másik form-ba pedig beállít egy mező értékét.

Az egyik form az 'user_profile_form' ugyebár a másik meg egy tartalomtípus formja.

Egy adott formon belül meg tudom csinálni, csak két különbözőből nem.

Nem kérek konkrét kódot, csak valami mankót mégis mire keresgéljek rá és mit nézzek át?

0
0
vidra képe

már végigtúrtam a google-t de nem találtam ehhez hasonló bejegyzést amit szeretnék.
Hogyan érdemes erre rákeresni?

0
0