extra.hu - FireFox - belépési gond

xpkiller képe

Sziasztok,
Pár hete tapasztalom, hogy az extra.hu-ra telepített Drupal-jaimra nem tudok belépni, HA FF-ot használok. Ha IE-vel próbálom, megy :(
A pontos jelenség, hogy beírom az adatokat, belépés gomb, oldal jön, és mintha nem léptem volna, be, de a belépett felhasználók között ott vagyok, ha még egyszer, akkor már 2 példányban látom a nevem...stb
Nem vagyok láma, de nem tudok rájönni, hogy mit tudnék tenni, hogy ne így legyen.
Ami feltűnt, hogy mióta alul az a java-s bigyó megváltozott, és domain regisztráció is van benne, azóta van ez a jelenség. Javascript tiltás böngészőben, nem segített. Párszor sikerült cache, cookies, meg fizikailag a temp törölésével működésre bírni, de nem mindig és ez nem állapot.
Kérdésem, valaki hasonló gonddal nem küszködik véletlenül? Ez csak egyedi hiba lenne és csak nálam?
Mi lehet ennek a magyarázata?
Segítséget előre is köszönöm!
üdv
Péter

aboros képe

nekem az 5.x generáció valamelyik tagjával volt hasonló problémám (nem extrán, viszont minden böngészőben) és akkor az volt a "hiba", hogy nem frissítettem a legújabb verzióra.

0
0

-
clear: both;

xpkiller képe

5.1-es, de eddig jó volt.. most kezdte ezt az érdekességet

0
0
nevergone képe

Az ne is zavarjon, hogy Drupal 5.7 -nél járunk, és nem véletlenül. Frissítsd az oldalad a biztonsági hiányosságok, és egyéb hibák javítása miatt!

0
0
xpkiller képe

Hát nem tudom, hogy egy működő rendszert miért kéne folyton frissíteni, mert újabb verzió jön ki épp. Számos hibalehetőséget rejt egy éles rendszeren végrehajtott upgrade. És egy szerver oldali php hogyan tudna böngésző, és hostingcég függő lenni (a tiltásokat kivéve)? Ha elmásolom az egészet változtatás nélkül egy fizetős céghez, akkor tökélesen működik, csak az extra-n van ez az anomália.

0
0
nevergone képe

Mondjuk azért, mert új alverzió (vagyis 5.x) akkor jön ki, ha van mit frissíteni. Nem csak úgy néha kiadnak egyet, mert már olyan régen volt. Gondolom figyeled folyamatosan a bugtrackert és a changelogot, hogy az egyes verziók milyen hibákat javítanak.

Gondolom ugyanígy nem frissíted a vírusírtódat, tűzfaladat, operációs rendszeredet, és még ki tudja mit, hiszen azok is "működő rendszerek".

0
0
xpkiller képe

:-) látom ezt nem úszom meg...

0
0
aboros képe

az xpt is a sok frissítésed öli meg, igaze :)
ezer oka lehet, amiért frissítést kell kiadni. biztonsági hibákra derült fény, mondjuk.
azt meg inkább meg se hallottam (szerintem sokan mások se), hogy "éles rendszert" frissíteni.. libabőrös lett a hátam tőle (pedig meg se hallottam :)

0
0

-
clear: both;

xpkiller képe

Azért nem vagyok ám ennyire... a zixpé... az tény, hogy elhal, vagy így vagy úgy, pl. felzabálják a vírusok, vagy kiadnak egy frissítést, amitől az egész elszáll :D. Szoktam mindent frissíteni, de soha nem aggódás mentesen. Bárhogy is van kitesztelve egy upgrade egy tesztrendszeren, egy live system az tudjuk, hogy soha nem ua. (pl. kedves fejlesztő kollégák, jól beletúrnak a kódba előzőleg, és kitudja egy upgrade milyen hibákat hoz majd elő..)
10++ éve építek, és üzemeltetek Un*x rendszereket, és olyan 5 éve foglalkozom komolyabban php, és perl-el, és agyon debug-oltam, hogy kiderítsem hogyan lehet elkövetni olyat, hogy böngészőfüggő legyen egy login. Hát nem sikerült kiderítenem. De biztos, hogy a zextra jó kis javás, igenfontos akármije kavar be rendesen, mert másolva ue a rendszer máshol, hibátlan. Most nyomtam egy upgrade "gombot", már 5.7, és lehet meg se állok 6.2-ig..

0
0
nevergone képe

10++ éve építek, és üzemeltetek Un*x rendszereket, és olyan 5 éve foglalkozom komolyabban php, és perl-el

Most mondhatnám, hogy nem látszik, hiszen...

Bárhogy is van kitesztelve egy upgrade egy tesztrendszeren, egy live system az tudjuk, hogy soha nem ua. (pl. kedves fejlesztő kollégák, jól beletúrnak a kódba előzőleg, és kitudja egy upgrade milyen hibákat hoz majd elő..)

...a frissítést ilyenkor célszerű letesztelni egy tesz-rendszeren, amely az élesben futó oldalad pontos mása a feltelepített és beállított modulokkal, felvitt adatokkal, mindennel. És ha ott teljesen jól végbemegy a frissítés, és jól működik minden, akkor mehet az "éles" rendszerre is, szinte biztos, hogy ott sem lesz semmi gond. Ha pedig mégis, az már a szolgáltató hibája, őt lehet cseszegetni.
A "kedves fejlesztő kollégák" pedig modulokat készítenek, és nem a Drupal kódjába túrnak bele (jó esetben).

Azt hiszem, még nem vagy teljesen képben egy Drupal rendszer üzemeltetésével kapcsolatban.

Azért nem vagyok ám ennyire... a zixpé... az tény, hogy elhal, vagy így vagy úgy, pl. felzabálják a vírusok, vagy kiadnak egy frissítést, amitől az egész elszáll :D

Lásd fent. :)

Természetesen nem bántásnak, sértésnek, vagy felesleges vitakeltésnek szántam a hozzászólásom.

0
0
Pasqualle képe

ne keverjuk. a drupal 5.7 az 5.1-hez kepest nem uj verzio, hanem biztonsagi javitas, mindenkepp javasolt a telepitese..

0
0
Pasqualle képe

de, hogy a temahoz is hozzaszoljak

kiderítsem hogyan lehet elkövetni olyat, hogy böngészőfüggő legyen egy login. Hát nem sikerült kiderítenem.

az a gond, hogy rossz helyen kerested a hibat. szinte biztos vagyok, hogy a hiba a bongeszodben van. ahogy irtad is, hogy a cache, cookies, temp torlesevel a problema megoldodott.
szoval nezd meg jobban a bongeszodet, probald kikapcsolni az osszes kiegeszitot, es ujbol torold a cachet.

0
0
xpkiller képe

Igen, köszi... nos nem segített, párszor igen, de tartósan nem.
A profil törlés, új létrehozás is megvolt, mert korábban jártam úgy, hogy phpmyadmin-ba egy hostingnál nem tudtam belépni, és akkor ez volt a megoldás.
Most, tegnap óta tesztelem, hogy feltettem az 5.7-et, és persze beenged.
NEM ÉRTEM! és ez zavar.
Ha böngészőfüggő volt, mert IE-vel ment FF nem, akkor verzióváltás ami szerver oldal, miért oldotta meg? Loginnál nincs js se, csak pusztán session-höz eltárolt változó értékek.
Ha netán rájövök (mert addig úgy sem nyugszom) megírom.

0
0