Drupal oldal költsége

davidak képe

Kedves Kollégák!

Ez a munkaközvetítő oldal nem tűnik túl pezsgőnek, mintha több ügyféligény lenne mint vállalkozó? Ez a mai informatikában nem túl tipikus...

Gondolkodom a céges oldalunk Drupalra való átállításában. Magát a Drupalt felteszem, felkonfigurálom működő állapotúra. Eddig rendben is van. A tartalom feltöltését sem gazdaságos vállalkozóra bízni, mert a jelenlegi oldalam logikája annyira eltér a Drupaltól, hogy egyszerűbb néhány tucat oldalt újraírni mint a Drupalra rágyötörni más logikát (ha egyáltalán lehet.)
Amivel biztosan nem boldogulok:
1. sminkkészítés
2. az oldalképek kialakítása (views, panels, blocks ésatöbbi modulokkal való küzdelem)
3. illetve ha véletlenül kiderül hogy szükséges, egyedi fejlesztés (ezt szeretném elkerülni)

Létezik-e ezekre tipikus óradíj és munkaidőszükséglet? (Vállalkozói formában: szerződés valódi működő céggel, majd teljesítés után számla és fizetés.)

Köszi
A.

Nagy Gusztáv képe

a munkaközvetítő oldal nem tűnik túl pezsgőnek
Ezt miből gondolod? Vannak igények, e-mailben lehet jelentkezni, mit vársz többet?

a jelenlegi oldalam logikája annyira eltér a Drupaltól, hogy egyszerűbb néhány tucat oldalt újraírni mint a Drupalra rágyötörni más logikát
Akkor nekem nem világos, hogy most Drupal alapú lesz-e az oldal, vagy nem?

Létezik-e ezekre tipikus ... munkaidőszükséglet
Erre kb. olyan konkrétan lehet válaszolni, mint amilyen konkrét a kérdés. Ez olyan, mintha a büfés bódéra és az irodaházra egy és ugyanazon árajánlatot kérnél. Azért van pár nagyságrendnyi különbség. Vagy én értem félre?
Az órabér is két dolgon múlik:
- a kivitelező mennyiért vállalja,
- a megrendelő mennyt ad érte.

Szerintem minden megállapodás egyedi.

0
0

Nagy Gusztáv

davidak képe

Szerintem emailben folytassuk.
De azért van publikus válaszom is:

1. Én IT biztonságban utazom, ott egy adott projekt lehetőségre azonnal 10 jelentkező van. Úgy kell elzavarni őket. Itt te vagy az egyetlen aki válaszolt két hét alatt.
2. A jelenlegi oldal teljesen statikus, de mégis más logikát követ egy kicsit mint a Drupal. Valószínűleg az életben nem találnék olyan rendszert, ami pontosan azt a logikát viszi, ami alapján mi felépítettük a korábbi oldalt, mert az teljesen kézi munkával készült, minden egyes oldal html editorral.
3. Nem hiszem hogy büfés kocsi kontra irodaház esetéről beszélnénk. Nagyon sok adatot megadtam:
a.) nem akarok egyedi fejlesztéseket.
b.) én töltöm fel az anyagokat, nem kell tartalmat migrálni. Elfogadom a rendszer logikáját, nem vitatkozom olyan dolgokon, hogy "ezt most miért így kell"
c.) maga a drupal fel van téve, működik.
d.) sminket kell csinálni, profi kinézettel.
e.) és talán valami egészen minimális fejlesztést, ha van valami fontos, amit a views-panels-taxonomy access control modulokkal nem lehet megcsinálni

Ez alapján nem hiszem, hogy valaki aki csinált már n darab Drupal alapú fejlesztést (ahol n>2) elbizonytalanodna, hogy most 10-100 vagy 1000 órát kell dolgoznia ezen az ügyön.
Az órabérrel kapcsolatban pedig az a meglátásom, hogyha a kivitelező által elképzelt összeg messze esik a megrendelő által elképzelt összegtől, akkor nem nagyon van értelme hosszan tartó alkudozásnak, mert fogcsikorgatós lesz az egész.

Szerintem.

0
0