D7 nagyon egyszerű webshop

blackzoli képe

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémával kapcsolatban:
Szükségem lenne Drupal 7 alá egy nagyon egyszerű "webshopra". Mindösszesen annyit kellene tudnia, hogy vannak termékek feltöltve, esetleg kategóriánként + egy bevásárló kosár.
A végén a megrendelés simán e-mailben menne el egy megadott címre.

Nézegettem a Commerce modult, de egy kicsit nekem nagy falatnak tűnik, ráadásul semmilyen online fizetési lehetőségre, többféle pénznemre... nem lenne szükségem.

Termékek + kosár + megrendelés emailben, összesen csak ennyi kellene.

Ha tudnátok esetleg valamilyen kész modult ajánlani, vagy csak útmutatást, hogy különböző modulokkal hogyan lehetne ezt összehozni, kialakítani, azt megköszönném.

Commerce modullal ha jól láttam az is baj, hogy olyan modulokat is igényel, amiből még nincs végleges változat.

Segítésgeteket előre is köszönöm!

Üdv
BlackZoli

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
blackzoli képe

Sziasztok!

Közben találtam egy modult, bár ez is beta :(

http://drupal.org/project/basic_cart

Van valakinek esetleg tapasztalata a basic cart modullal kapcsolatban?
Véleményetek szerint arra a feladatra amit az előző hozzászólásomban megfogalmaztam, arra jó lehet?

Mennyire "illik" beta modult használni? :)

Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv
BlackZoli

0
0
pityu73 képe

"Mennyire "illik" beta modult használni? :)"

Rengeteg béta, alpha és dev állapotú modul működik sok site-on hibamentesen. Sőt a Drupalcommerce dev korában is futott éles site-on.
Az, hogy egy modul miért nincs még teljes verzióban az általában többnyire kiderül az issues-ban.

Úgy, hogy bátran tölts le tesztelt localhoston minden hibát amit tapasztalsz küld be egy issues-ba. Ha elég aktív a fejlesztője akkor orvosolja azt is teszteled stb, stb.... és így te is hozzájárulsz hogy a modul amit használsz minél előbb bétából teljes verziós modullá nője ki magát. Csak egy példa: http://drupal.org/node/1532966

Az, hogy ez a modul mennyire fog megfelelni a te igényednek azt is csak te tudod eldönteni mindenesetre a fejlesztője csak azoknak ajánlja akik kevés termékkel rendelkeznek...

0
0
pp képe

azért azt tegyük hozzá, hogy amíg egy verzió szám (alpha, beta is) egy állapotot jelöl(tag) addig a -dev csak egy fejlesztési irányt(branch). Tehát ez utóbbinál folyamatosan változó kódunk van, ezért nem nagyon lehet segíteni, mert nem tudjuk reprodukálni a hibát biztosan, hisz pont abban a pillanatban kellett letöltenünk a modult amikor a kérdező. :)

pp

2
0
blackzoli képe

Telepítettem, kipróbáltam. Eddig úgy tűnik miden OK és valóban azt tudja amire szükségem van.

Tartalom típusokhoz lehet társítani a bevásárló kosarat, majd a kosár tartalmát megrendelésként elküldeni e-mailben az administratori e-mail címre, illetve a megrendelő által beírt címre.
A kimenő e-mailek testre szabhatóak.

Ezen kívül "jár hozzá" egy másik kiegészítő modul, melynek telepítésével létre jön egy új tartalom típus. A megrendeléseket ezek után adatbázisba is rögzíti. (Egy megrendelés - egy node - nem közzétett). A megrendelésekhez készít egy view-t is, így azok egy oldalon listázhatóak.
Le lehet tölteni és importálni a language.po file-t, de a magyar elég hiányos, sokat kell fordítani.

Ha teszt során jelentkezne bármilyen probléma, itt megírom.

1
0
Illyés Edit képe

A Drupal biztonsági csoport csak a stabil kiadásokat ellenőrzi.

0
0
Illyés Edit képe

Pontosabban nem ellenőrzi, de ha bejelentés érkezik, akkor kivizsgálja. De csak a stabil kiadásokat. A fejlesztési verziókat a fejlesztő csendben kijavítja, ha észreveszi a hibát. Ha nem, akkor az is előfordulhat, hogy ország-világ előtt a feladatkezelőben tárgyalja a nép, hogy mekkora lyuk van ebben a modulban, és hogyan lehet kihasználni a sebezhetőséget. :)

The security team oversees the security of the core Drupal distribution. The security of contributed modules relies on the individual maintainers.

When the security team learns of a security issue with a contributed module, the module maintainer is contacted with a deadline. When the maintainer fixes the problem, the security team issues an advisory. If the maintainer does not fix the problem within the deadline, an advisory is issued, recommending disabling the module and the project on Drupal.org is marked as abandoned.

http://drupal.org/security-team

0
0