Commerce - product display

vorvor képe

Sziasztok!

Azt hiszem nem teljesen értem még a Commerce termék megjelenítési metódusát, ebben kérném a segítségeteket.

A termék entitást(product) referenciaként csatolom egy termék node-hoz. Ez nagyon hasznos egy olyan klasszikus szituációban, mint pl.: van póló és nadrág, és mindegyikből vannak különböző színek és méretek.

Vagyis vannak tulajdonságai a termékcsoportoknak (pl.: fényképet általában a pólóról töltök fel, és nem minden méretről), de az egyes termékeknek is (méret). Ez alapján könnyű eldöntetni, hogy különböző tulajdonságokat (mezőket) hova vegyek fel: az entitásba, vagy a node-ba.

Most azonban egy olyan szituáció merült fel, amikor a termék minden tulajdonsága egyedi. Vagyis ahány termék, annyi cikkszám.

Ez esetben minden mezőt felveszek az entitásban, és a termék node egy szem referencia mezőből áll majd (plusz title)? Vagy fordítva: minden mezőt a node-hoz veszek fel, és a hivatkozott entitás egy szimpla ár mezőből fog állni (plusz SKU)? Vagyis a commerce termékek esetében annyi node, ahány entitás?

Mit tenne Ön az adott szituációban?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
leonidasz képe

Szia!

Igen, ahány entitás annyi Node. Erre már vannak kész megoldások (BULK), vagy Te magad létrehozol egy kis modult, vagy Rules! Hogy honnan érdemes generálni, azt mindenki máshogy vallja.
Véleményem szerint a Node létrehozásakor generálódjon egy entitás, így a Node adja át a cikkszámot az árat, body-t képet, videót, taxot, stb...

Gyakorlatban az ügyfél: Feltölti a node terméket, de elrontott valamit. Kikeresi a terméket menüpontból vagy a content listáról, majd rákattint, hogy szerkesztés (mint bármely tartalom) és szerkeszteni a fentebb felsorolt mezőket. De ha ezek a mezők entitásban vannak, akkor a szerkesztés gombra kattintva nem találja ezeket a mezőket, hanem előbb az etitásra kell neki kattintani, majd annak a szerkesztésére.

Kissé logikátlan és plusz munka.

Csináltunk már DC oldalt és az ügyfél igen furcsán nézett mikor elmagyaráztam neki ezt a dupla kezelést. (pedig próbáltam minél izgalmasabban, hogy lássa ez még neki is jó lehet...)

Tehát orgon, youtube-on sok videót találni róla, hogy lehet automatizálni a generálást. Remélhetőleg lesz valami jobb megoldás...

OFF:
DC-ben még jópár szívás van, és a drupal.or-gon meg a drupalcommerce.org-on sok infó van mindenről. Érdemes ott előre már olvasgatni :)

0
0
gazsesz képe

Ha automatizálsz, és nem akarod ezt a "remek" rugalmasságot kihasználni, akkor szerintem tök fölösleges 2 helyen mindent letárolni, gondolok itt a képre, videora, taxonomyra. Csak a legszükségesebb mezőket kell duplikálni, ami a SKU, ár és title. Az összes többi mező elegendő csak a node-nál megadni hisz a szerkesztésre és a törlésre is van rule, így a productokkal szinte nem is találkozunk.

...és így az ügyfélnek sem kell bedumálni, hogy mennyire jó a dupla adatbevitel. :)

0
0

Gazsesz

Den képe

A rövid nevű Commerce product display manager modul kicsit segít ezen a problémán: a product felvitelekor ott lesz egy display entity csatolása is.

(Majd ha működik a modul, mert még eléggé félkész. Nézegetem, barkácsolgatom már, de még sok minden van hátra rajt.)

Illetven vannak rules-hez rule-ok, amelyek egy product létrehozásakor automatikusan adnak hozzá display entity-t is. (itt, de láttam már több megoldást is - Még nem próbáltam ki egyiket sem!)

0
0
vorvor képe

Akkor talán hasznos lenne egy olyan egyszerű kis modul, ami product entity felvitelt követően automatikusan egy product display felviteli oldalra dobna, ahol a kapcsolat(product reference) már be is lenne állítva?
Ezzel mintegy "multistep form-nak álcázná" a kétkörös termék felvitelt a felhasználó részére.

1
0
gazsesz képe

A Drupal hétvégén erről (is) szólt az előadásom. Már előre elkészített rule-ok vannak a dupla munka elkerülésére és elegendő csak a node-ot létrehozni, mert minden más megy avtomatán (create, edit, delete).

Innen le tudod tölteni az előadás anyagát és abban benne van, hogy honnan tudod a rules-okat letölteni: http://drupal.uzletkotobank.hu/content/e-commerce-drupal-commerce-el%C5%...

És elegendő csak a legszükségesebb mezőket duplikálni (title, sku, price). Minden egyéb mező a node-nál.

3
0

Gazsesz