CCK FileField Image bevezető

satya képe

FileField Image CCK-val csináltam meg egy galéria tartalom típust D6.2-ben. A title és body mezőkön kívül mindössze ez az egy FileField Image mező szerepel benne, ami unlimited 'Number of values', vagyis annyi képet töltök fel amennyit csak akarok.

A problémám a következő: teaser módban azt szeretném, ha csak 1-2 képet jelenítene meg, nem az összeset. Sajnos a tartalom típus szerkesztésénél, a Display fields-nél két lehetőségem van: default, hidden. Default megjeleníti az összeset, hidden meg semmit.

Van valakinek tapasztalata ezzel?

aboros képe

az adott tartalom típusnak megfelelő tpl.php fileban manuálisan tudod kírni a mező tartalmát. nem próbáltam még ezt a filefield -et, de gondolom ugyanúgy megy, mint bármilyen más mező. tegyük fel, hogy a meződ neve (machine readable name) 'kep'. akkor a mező tartalmát így éred el: $node->field_kep ami pedig egy tömb, sorszámozottan tartalmazza az értékeket, amik további tömbök. tehát az első (nulladik) képnek valahogy így kell meglennie:
$node->field_kep[0]['value'] legegyszerűbb, ha print_r -el kiíratod az egész $node->field_kep tömböt és akkor meglátod mi van benne.

persze ilyenkor a mező beállításainál a teaser és a full nézetben is hiddent kell állítanod, hogy ne kétszer jelenjenek meg a dolgok. (egyszer a $content részeként és egyszer amikor te írod ki azokat)

0
0

-
clear: both;

satya képe

Köszönöm, amint lesz időm kipróbálom és visszajelzek, csak mostanság elég korlátozottan tudom használni a netet.

0
0
satya képe

Átgondoltam a dolgot és találtam egy egyszerűbb megoldást. Két image fieldet teszek be, az első kötelező és csak 1 elemet tartalmazhat, a második nem kötelező és korlátlan számú elemet tartalmazhat. Az első image field mindíg megjelenik teaserben, a többi pedig hidden.

0
0
aboros képe

ezt jól kilogikáztad! azért ha lesz időd majd próbáld a másik utat is, az is "érdekes" ;)
kösz egyébként ezt a segítségkérést, magamtól sose veszem észre, hogy már hálistennek végrevalahára vagy egy hete van 6.x -es filefield.. hurrá, hurrá!

0
0

-
clear: both;

satya képe

Végre volt időm megcsinálni rendesen, mivel a korábbi 'megoldásom' korlátokba ütközött. Lightboxot használok a képek megjelenítésére és a két külön fieldnek két külön galéria azonosítót generált:
rel="lightbox[field_image_first][]"
rel="lightbox[field_image_gal][]"

Így az első kép önállóan jelent meg, míg a többi lapozható galériaként. A javaslatod alapján viszont sikerült megcsinálni egy node-gallery.tpl.php létrehozásával. Utólag is köszi! :)

0
0
aboros képe

azóta sokminden változott. a lightbox beállításaiban állíthatod, hogy mi alapján csoportosítsa a cck mezőket. itt egy kis segítség:
http://img.skitch.com/20090404-dgi177p6m7c889eywtanpq19a9.jpg
admin/settings/lightbox2/general útvonalon találod ezt.

0
0

-
clear: both;

satya képe

Szép... ahelyett, hogy átnéztem volna a jelenlegi config lehetőségeket, tegnap másfél órát hegesztettem... legalább ebből is tanultam. :D

Köszi ismét!

0
0