Blog block

ggot képe

Üdv,

Egy hírportált üzemeltetek, és a hírek egy blogban vannak összegyűjtve. Szeretném ha egy blockban megjelenne egy adott category-hoz tartozó blogbejegyzésekből az utolsó 5nek a linkje.

példa : Tehát blogbejegyzés kategória : 'Típus' ennek lehet több fajtája pl. Videó vagy Interjú. Azt szeretném megoldani, hogy egy blockba ki tudjam tenni az 5 legutóbbi Videó linkjét, egy másikba a legutóbbi 5 Interjút stb.

Nézegettem rá modulokat, de gondoltam inkább rákérdezek tapasztaltabb kollegáimnál h hogyan a legkönnyebb ezt megoldani.

köszi ggót

Nagy Gusztáv képe

Nézetek (Views) blokkba?

0
0

Nagy Gusztáv

ninja képe

elég ennyi is:

  $listlength = 5;
  $taxo_id = 319;  //a szótár azonosítója
  $res = db_query_range(db_rewrite_sql("SELECT n.nid, n.title, n.created FROM {node} n INNER JOIN term_node ON n.nid = term_node.nid WHERE term_node.tid = $taxo_id AND n.status = 1 ORDER BY n.created DESC"), 0, $listlength);
  $output = node_title_list($res);
  print $output;
0
0
aboros képe

nem tartasz következő dugon hogyan ne lőjünk ágyúval verébre előadást? ;)

0
0

-
clear: both;

ninja képe

sőt kiegészítem a miért jár f.korbács a views használatáért témával. LOÁL

0
0
aboros képe

annyira meglepő, hogy mikor először láttam csapkodtam a homlokom, hogy jééé... :)
core aggregator modult bekapcsolod és azzal a saját oldalad rss csatornáit olvasod. ennyi. példánál maradva: ellátogatsz a 'videó' kategória oldalára (mondjuk: taxonomy/term/42) és ott találsz egy rss csatornát. na azt felveszed mondjuk 'videók' néven a hírolvasóba, ekkor létrejön neki egy blokk, azt engedélyezed és kész.

0
0

-
clear: both;

pp képe

ugyanis rommá terheli a szervert. Tehát csak akkor lehet használni ha cron van a szerveren. A hiba abban van, hogy a poormascron akkor fut le, ha kiszolgálásra kerül az oldal. Na most kiszolgálásra kerül az oldal a poormanscron ami elindítja az aggregator_cron függvényét ami meg lekéri a feed-et, ami egy oldal kiszolgálás. Mivel az aggregator függvény még nem futott le(mivel éppen most kéri le a listát) lefut, és lekéri a feed-et, ami egy oldal kiszolgálás. Mivel az aggregator függvény még nem futott le(mivel éppen most kéri le a listát) lefut, és lekéri a feed-et, ami egy oldal... stb. A lényeg egy kérés végtelen számú kérést generál. Na most ennyi kérést egy szerver se tud kiszolgálni. Az igazán izgalmas még az egészben, mivel ugyan arra a gépre kapcsolódik a script ezért nincs php idő túllépés se memória limit, mert mindig egy újabb szál indul, hisz ez mindig egy újabb kérés. Ráadásul a hálózat se jelent szűk keresztmetszetet(sőt attól félek még a hálózati kártyáig se jut el a kérés...) ergo ezzel az ügyes trükkel bármekkor (figyelem!!!) szervert meg lehet fektetni.

Szóval csak óvatosan.
Ki volt az az agyatlan aki ezt kitalálta?? :P
Cron esetén ilyen nincs, mert a cron futása nem függ össze az oldallekérésekkel.

pp

0
0
aboros képe

ugye ez csak akkor következik be, ha poormanscron van ÉS aggregator ÉS a saját oldalam hírforrásait olvasom.

mert nekem van olyan, hogy 5.x drupal, poormanscron, aggregator, de csak külső feed -eket olvasok. az megy. de gondolom amikor külső feed -et olvas be az aggregator, akkor nincs újabb oldallekérés, szóval nem fog megint beleszaladni a poormanscronba, jól értem? (pillanatra megijedtem)

0
0

-
clear: both;

aboros képe

amúgy meg gratulálok a frappáns magyarázó technikához, simán végigolvastam háromszor ugyan azt a mondatot és még néztem is hülyén, hogy mi van? miért írja le ugyan azt háromszor?.. :)

0
0

-
clear: both;

ggot képe

Köszönöm a sok segítséget innentől már elboldogulok :)

ggot

0
0

---------------------
www.rpg.org
www.mmorpg-x.com