Backup and Migrate használata

izze képe

Nemrég regisztráltam a Neobase honlapján ingyen Drupal tárhelyet. Jól működik, meg vagyok vele elégedve. Viszont a mentés (tudtommal) csak és a Backup and Migrate-val lehetséges, amit viszont egyáltalán nem ismerek. Nem lelek hozzá magyar leírást sem. Szeretnék segítséget kérni a használat pontos lépéseit illetően. Érdekel mind a mentés, mind a visszatöltés.

Drupal verzió: 
aksza képe

Adatbázist (tehát nem az egész lapot) lehet vele menteni. Négy "füle" van: adatbázis mentés, visszatöltés a másik kettővel automatizálni lehet ezeket. Belehet állítani hogyan legyen tömörítve, legyen e beszédes dátumozott neve a mentett fájlnak, kb ennyi. Használata a lehető legegyszerűbb. Mentés: első fül kiválaszt, a táblák kijelölését, hagyd úgy ahogy felajánlja, válassz tömörítési módot és mentés. Visszatöltés: kitallózod a mentett fájlt, visszatöltés, ennyi. Localhost >> próba >> tudás birtoklása :-)

0
0
izze képe

Egyszerűbb mint gondoltam. Köszönöm.

0
0
izze képe

Sajnos nem jó! Valószínűleg mégsem kellene alapbeállításon hagyni a két táblázatot. Egyébként melyik micsoda? Miért van belőlük kettő? A felsőben alapból semmi sincs kijelölve, az alsóban pedig összesen 6 darab.

Ti hogyan győződtök meg róla, hogy valóban működik. Én kértem egy alaphelyzetbe való visszaállítást a Neobase lapján. Megcsinálta. Visszatöltöttem a mentést. Eredmény: adott egy sor piros (vagy rózsaszín?) hibajegyzéket, amivel természetesen semmit sem tudtam kezdeni.
Ezekután kezdhettem előlről az egész felépítést. Mondjuk nem akkora baj, mert "gyakorlás a tudás anyja", de nem megnyugtató számomra, hogy nem tudok menteni-visszaállítani. Így nem merek nekiindulni a valódi elképzelésemnek.

0
0
pp képe

A színe nem fontos a hibának, annál inkább a hiba szövegét kéne idemásolnod. Valószínűleg már létező táblákat akartál felül írni, márpedig az nem fog menni. A Neobase egy spec rendszer kérlek érdeklődj náluk, hogy készítenek-e mentést, milyen gyakorisággal és hogyan tudod visszaállítani az adataidat, ha elvesztek. Nyilván kigondolták, hogy hogyan fogják ezt megoldani, szóval tőlük kérdezd mit és hogyan csinálj. Mi itt bármennyire is szeretnénk nem fogunk tudni segíteni, hisz egy spec rendszerről van szó.

pp

0
0
Paal képe

Hehe, lassan át lehetne cserélni a nevünket "Neobase support"-ra. Jól kigondolták ezt a nb-s srácok...

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

nevergone képe

Igen, így van... jól kigondolták, hogy Drupalra építenek, bezzeg analóg órát nem adnak hozzá... :S

OFF végképp:

"a neobase tamogathatna a drupal.hu-t a support-ert"

Szerk.: analógóra, bazg! :)

0
0
izze képe

"Szerk.: analógóra, bazg! :)"

Olyan kellene ami adegy a magyar időt mutatja. Adkettő, szép.
A te linkedben lévő egyik kritériumnak sem felel meg. Én is csak ilyen vackokat találtam a Drupal alá. Például innen: http://extensions.joomla.org/extensions/search/1/clock a World Time Clock nevű tetszene és meg is felelne a magyari idő láttatásáhot.

0
0
izze képe

"Valószínűleg már létező táblákat akartál felül írni, márpedig az nem fog menni."

Én nem látok módot az adatbázis tábláinak törlésére. Ha valóban ez a baj, akkor ez így egy üvegbe zárt dugóhúzó.

Egyébként milyen más módszer létezik még ami "náluk" működik?

0
0
nevergone képe

Nem tudom, a Joomla!-hoz milyen megoldások érhetőek el?

0
0
izze képe

"Nem tudom, a Joomla!-hoz milyen megoldások érhetőek el?"

Miért kell gúnyolódni? Nem tudom ott hogyan van a mentés, de a válaszaitok stílusa afelé terel. Kíváncsiságból beleolvastam az ő fórumukba is. Ott normális a hangnem.

0
0
Nagy Gusztáv képe

ehhez nekünk mi közünk?

Kérdezd meg a szolgáltatót!

0
0

Nagy Gusztáv

izze képe

Azokra válaszolhatnál, ami valóban csak és kizárólag ezt a modult illetei. Megismétlem:

"Valószínűleg mégsem kellene alapbeállításon hagyni a két táblázatot. Egyébként melyik micsoda? Miért van belőlük kettő? A felsőben alapból semmi sincs kijelölve, az alsóban pedig összesen 6 darab."

Ha tudsz, légyszíves válaszolj rá. Ha meg nem tudsz, nem kell írnod semmit sem.

0
0
csardi képe

mi volt a hibaüzenet?

0
0
izze képe

Nem egy sima hibaüzenet volt, hanem egy bekeretezett táblában egy sorozat. Kb 15 darab, de lehet, hogy 20. Elkeserítő az ilyen egy amatőrnek. És akkor még normális válasz helyett arrogáns válaszokat, gúnyolódást, szemétkedést kap. Aztán mire válaszolnék, rendszerint bezárják a topikot. Azthiszem tényleg a Joomla felé kell fordulnom. Szégyen ami itt, ezekben a fórumokban megy.

0
-1
Illyés Edit képe

Mivel a kérdező a hibaüzenetet nem adta meg, és egyébként is a Neobase ügyfélszolgálatánál kellene érdeklődnie az ottani speciális beállítások miatt, ezért érdemben nem tudunk válaszolni a kérdésre, a hozzászólásokat lezártam

0
0