Adatbázisban tárolt filepath átírása gyorsan és egyszerűen

Jenő képe

A Drupalt multisite módban használom. Az aloldalt a sites könyvtárban www.aloldal.domain.hu néven hoztam létre. Szépen működik is a dolog, de így csak a www előtaggal érhető el az aloldal. Ha a címsorba http://aloldal.domain.hu írok, akkor a http://domain.hu oldal jelenik meg. Közben rájöttem, ha a sites könyvtárban www nélkül hozom létre az aloldalt (aloldal.domain.hu), akkor a böngésző címsorába www-vel és anélkül is az aloldal jelenik meg.

De ha kiveszem a www-t (sites/aloldal.domain.hu-t használok), akkor nem jelennek meg a képek az oldalon, vagyis pontosítok a Kép tartalomtípus nem jelenik meg.

Az adatbázisb files tábla filepath mezőjében van a kutya elásva, mert a fájlok elérési útvonala itt van tárolva, ami természetesen az átállítás előtti útvonalnak felel meg (sites/www.aloldal.domain.hu/files/images/...).

Van-e lehetőség ezeket az útvonalakat átírni valami egyszerű (és gyors :) megoldással?

Drupal verzió: 
Illyés Edit képe

Ne használjunk www-t.

A .htaccess fájlodban be tudod állítani, hogy a www.valami.hu-ról automatikusan irányítsa át a kéréseket a valami.hu-ra. Csak ki kell kommentezni a kérdéses sorokat, és átírni az example.com-ot a saját domainedre.

Ami a filepath problémát illeti, ha nem túl nagy méretű az adatbázis, akkor a legegyszerűbb, ha kiexportálod pl. PHPMyAdmin-on keresztül, megnyitod egy kódszerkesztővel, és a csere funkcióval lecseréled a sites/www.aloldal.domain.hu/files karakterláncot a helyes útvonalra, utána visszaimportálod.

1
0
Jenő képe

Köszönöm a segítséget, sikerült. Export - szerkesztés - import - és no www :)

"A hibákat úgy kerülheted el, ha tapasztalatot szerzel. Tapasztalatot úgy szerzel, ha hibákat követsz el."

0
0