Adatbázis integrálás Übercartba

Tony73 képe

Üdv mindenkinek!
MIvel saját magam minden lehetőségét kimerítettem, fordulok mindekihez. A drupallal nemrég ismerkedtem meg, de már van működő oldalam. Mysql és php nem igazán az asztalom. Most szeretnék létrehozni egy webáruházat, de egy nagy csavarral. Egy gumis oldalról lenne szó, de már az elején elakadtam. A régi adatbázist kell applikálni, de egy megfelelő admin felületet is kell biztosítanom az ismerősömnek.
Aki már hallott a drupalról Übercartot mondott.
Eddig oké. De. Egy meglévő Foxpro adatbázist kellene felhasználnom az építéshez. DBF átalakítás megtörtént, de nem tudom hogyan lehetne összefésülni az adatokat, hogy működjön is. Az uc_product adatbázist kell használjam vagy valami mást? Mivell a honlapkészítés és az ezzel való gépészkedés nálam csak hobbi, elnézést ha nem voltam világos, vagy nem jól tettem fel a kérdést.

Drupal verzió: 
nevergone képe

Végigolvasva én a Munkaközvetítőt javaslom, mert szerintem ez neked nem fog menni, sőt ennyi információ alapján senkinek sem. Véleményem szerint ez jóval nagyobb és összetettebb feladat annál, hogy valaki "csak úgy" megcsinálja.

0
0
Tony73 képe

Mivel ez nem munka, inkább nekem kihívás nem tenném oda, de ha jutok valamire azért megosztom. Köszönöm.

0
0
Tgr képe

Generálj az adatbázisból XML-t, és használd az uc_importer modult. És készülj fel sok szívásra, pl. nincs hivatalos D6 port hozzá, nem szereti, ha nem a default Übercart modulkonfigurációt használod, karakterkódolást nem tud konvertálni...

(Ha semmilyen deklaratív nyelven nem tudsz programozni, akkor én is a munkakeresőt ajánlom.)

0
0
Tgr képe

Pár szívás leírását megtalálod az ubercart.org-os bugreportjaim között (ezek egy része valahol elvileg javítva lett, de a drupal.org-ról letölthető változatban nem; az Übercart szépségeinek egyike, hogy a modulok éppen működő változatait az ubercart.org fórum file attachmentjeiből kell összevadászni). Ami még így fejből rémlik, hogy a hash mező a dokumentációban írtak ellenére kötelező (az SKU md5-je megfelel).

0
0
Tgr képe

Ha semmilyen deklaratív nyelven nem tudsz programozni - akarom mondani semmilyen imperatív nyelven. Közvetlenül egyik adatbázisból a másikba áttranszformálni nem sok esélyed van, főleg ha nem tudod legalább olvasni a PHP kódot.

0
0
gazsesz képe

Nem egyszerű feladat az biztos!
Ahogyan én csinálnám (nem a legszebben):
- a foxpróból exportálnék egy csv fájlt, amiben minden egyes termék szerepel rekordonként, a hozzájuk tartozó adatokkal
- node import (mert ahogy fentebb is írták, nincs a 6.x-hoz übercart import modul). Azt nem tudom, hogy ez rögvest be tudja-e importálni productként, ha nem akkor létrehozol egy tartalomtípust, amiben az összes egyedi mező szerepel, plusz a product-hoz szükséges mezők is
- node convert-tel a tartalomtípust átkonvertálod product-tá.
... és ha mindennel megvagy, akkor kész is. :)

0
0

Gazsesz