Új tartalomtípus -> node_type_save()

fox mulder képe

Sziasztok!

Létrehoztam egy új tartalomtípust a node_type_save() függvénnyel (hook_node_info() nem jó, mert eseményhez kötött az új tartalomtípus létrehozása), a node_type táblában meg is jelenik, az admin/content/types lapon viszont nem. Ez még nem is lenne baj, de nem műxik a node/add/újtartalomtipus link sem.
Ha jól sejtem, a menük terén kellene körülnéznem (próbálkoztam egy menu_link_maintain() függvénnyel, most már csak form-ot kell hozzá kreálni), de kérnék egy kis útbaigazítást: merre induljak el?

Drupal verzió: 
fox mulder képe

Érthetetlen okból az új node_type object létrehozásakor a 'module' értékét a saját modulom nevére állítottam be. Ha ez 'node', akkor az új típus megjelenik az admin/content/types lapon, ám a node/add/xyztipus továbbra is halott.

Mit kell tenni?

0
0

Fox Mulder

pp képe

Ha leírod hogy csináltad lehet még segíteni is tudunk ;)

Szóval hogyan/mivel hívtad meg a node_type_save() függvényt?

pp

0
0
fox mulder képe

function ..._insert($node) {
  $new_node_type = array(
    'type' => $node->machine_readable_name . '_object',
    'name' => $node->machine_readable_name . '_object',
    'module' => 'node',
    'custom' => TRUE,
    'locked' => TRUE
  );
  if (node_type_save((object)_node_type_set_defaults($new_node_type))) {
    ...

Az új tartalomtípus most megjelenik az admin/content/types listán, lett új link a navigáció menüben, de sem ez, sem az admin/content/types lapon lévők nem működnek.
0
0

Fox Mulder

fox mulder képe

Belenéztem a modules/node/content_types.inc fájl node_type_form_submit() függvényébe. A node_type_save() meghívása után van egy menu_rebuild(); Ez megoldotta a dolgot.

0
0

Fox Mulder