Hazai Drupal események a térképen

Anonymous képe

Nemrég akadtam rá egy nagyon jó kis Drupal eseményeket szinesen és feledtébb izgalmasan bemutató weblapra illetve a hozzá kapcsolódó mobil webes alkalmazásra/felületre.

Ez a Drupical nevű kezdeményezés, amely tulajdonképpen egy Drupal esemény aggregátor. A háttérben egy Drupal motor üzemel, a frontend pedig magáért beszél.

A fejlesztők szerint elég csak egy létrehozni egy új eseményt a Drupal Groups Event oldalon és pár nap alatt elérhető lesz az adott országban futó Drupal rendezvény, sprint, találkozó, oktatás, stb. A pontos időponton kívül egy gyors link és alkalmasint az esemény emblémája is megjelenik az információs mezőben 2-3 hónapra előre tekintve.

iPhone-t használva nagyon kellemes és pozitív tapasztalataim vannak a web alkalmazásról, azt azonban nem tudom, hogy Android-on megtekintve is hasonló-e a felhasználói élmény.

De jó lenne ha a hazai legjelentősebb találkozót, a Drupal Hétvégét és vele együtt Magyarországot is a térképen látni hasonlóan a szegedi, pécsi, győri, debreceni stb. Drupal eseményekkel!

Ha van valaki aki kompetens és meg tudja oldani, hogy ezentúl bekerüljünk ide, azt megköszönném. Ha szükség van rá akkor örömmel elvállalnám ezt a feladatot egy kis előzetes információcsere után azoktól akik tudják, hogy hol és mit kellene pontosan tenni ennek érdekében a DO-n.

Taxonomy upgrade extras: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
CsatolmányMéret
Kép ikon http://www.drupical.com/288.53 KB
Kép ikon http://www.drupical.com/170 KB
zionduc képe

Szerintem is jó ötlet.
Ahogy én látom, nem kell ehhez különösebb hátszél.
Itt le van írva a lényeg: http://groups.drupal.org/groups/create

Próbaként végig is játszottam a leírtakat.
1. Elolvastam az útmutatót
2. Bejelentkezés után létrehoztam az új csoportot itt: http://groups.drupal.org/node/add/og
DUG Gyor néven.
4. Létrehoztam egy új eseményt is: http://groups.drupal.org/node/263213
5. Írtam egy issue-t, amiben kérvényeztem a jóváhagyását, hogy a keresőben is megjelenjen.

Kíváncsi vagyok, hogy mikor lesz jóváhagyva az új csoport, de a listában már szerepel a "DUG-Gyor Oktober" nevű esemény, és már fent is van a térképen!

A Drupal hétvégét és úgy általában a magyarországi Drupal group-ot szerintem egy drupal.hu adminnak kellene létrehoznia, de Robert Petrashoz hasonlóan én is fel tudom ajánlani a segítségemet ebben.

1
0

Írj rám, ha érdekel a Győri Drupal Használói Találkozó.

aboros képe

miért kellene bármilyen hátszél? nem is értettem a kérdést :)

0
-1

-
clear: both;

Robert Petras képe

Kérdés itt nem volt (hacsak nem az, hogy megkérdeztem, hogy miben tudnék segíteni annak érdekében, hogy jelen legyünk az eseménytérképen). Szerintem tudod mire gondolok, csak egy felvetés/óhaj/sóhaj/stb. ;-)

0
0
Robert Petras képe

@zionduc Köszönöm! Hála Neked már a térképen is jegyzik Magyarországot a Drupical eseménygyűjtő oldalon.

Nagyon jó, hogy létrehoztad a Dug Gyor csoportot. Ha a közelben laknék biztos a tagja lennék és rendszeresen jelen lennék a találkozókon. Ahogy látom, mindig érdekes témák vannak a fókuszban és a pohár mellett.

Megkérdezhetem, hogy nagyjából hányan vagytok egy-egy ilyen összejövetelen? Amikor tavasszal felutaztam Budapestre egy Drupal találkozóra, kb. egy tucatnyian lehettünk.

Mostanában azon gondolkozom, hogy lenne-e elég érdeklődő Dunaújvárosban egy csoprt indításának vagy inkább a budapesti Drupal közösséghez csapódjak.

Köszönöm a tippet a Drupal Groups létrehozásával kapcsolatban. Egyébként az itt lévő szűrő nem sok segítséget nyújt abban, hogy pl. magyarországi Drupal közösségi/területi- vagy munkacsoportot találjak. Azt láttam, hogy a DUG Gyor még moderálásra vár, ezért lehet az hogy még nem jelent meg a publikus csoportok között és a szűrőben.

Létezik bejegyzett magyarországi DUG a győri csoporton kívül? Ha igen, akkor de jó lenne valahol itt a honlapon látni a linket!

Én is arra gondoltam különben, hogy legalább egy Drupal.hu adminnak kellene ezt létrehozni (a "nagy" magarországi csoportot) és nem egy új tagnak, de szívesen vennék részt mondjuk az események felvitelében és ügyintézésében ha gondoljátok.

0
0
zionduc képe

Legutóbb 10 fő volt jelen.
Kedden is kb. ennyire lehet számítani, de majd a megfelelő helyre írok egy rövid beszámolót.

Szerintem ha megtalálod az érdeklődő embereket, akkor Dunaújvárosban is meg lehet próbálni. Beírhatsz egy új kérdést a fórumba ennek az új témának, és lehet, hogy a főiskolán is találsz embereket, akik rákapnának...

1
0

Írj rám, ha érdekel a Győri Drupal Használói Találkozó.

csakiistvan képe

@Robert Petras van több magyarországi csoport, többek közt Nyíregyházán, Szegeden, Pécsen és Budapesten is, ezen csoportok tagjainak üsszeülése, DUG-ok tartása nem rendszer szerű, amikor valaki szeretné tartani, jelez, kiír ide egy eseményt és megtartja.
Budapesten is volt még normális DUG, előadásokkal stb, de sajnos ez mára kikopott, sörözésre redukálódott, örülnék ha lenne valaki akár te is segítene ezt szervezni. Jelezd az [email protected] -ra a szándékod, írd le pár szóban mit szeretnél és hol szervezni, amennyiben a közösség hasznára lesz, biztosan támogatni fogják.

2
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

Robert Petras képe

@zionduc és @csakiistvan Köszönöm a válaszokat! Megfogadom a jó tanácsokat és nemsokára nyitok egy új topikot ennek kapcsán.

Arról tudtam, hogy több magyarországi Drupal csoport működik a megyeszékhelyeken, arra azonban kíváncsi voltam, hogy ezek a http://groups.drupal.org/ gyűjtő oldalon is be vannak jegyezve illetve, hogy mennyire aktívak. Egyenlőre csak a frissen bejegyzett győri csoportot találtam meg (nem csak területi alapon működnek csoportok ha jól látom).

Ezek szerint ha nem tévedek akkor inkább a DHU az elsődleges hely, ahol a magyarországi találkozókat érdemes közhírré tenni.

0
0
nevergone képe

„Ezek szerint ha nem tévedek akkor inkább a DHU az elsődleges hely, ahol a magyarországi találkozókat érdemes közhírré tenni.”

Mindenképpen, hiszen a célközönség is ezt az oldalt követi, esetleg Facebook-os eseményt lehet még érdemes készíteni. Nem rossz ötlet a http://groups.drupal.org/ sem, de mivel ezek a találkozók magyar nyelven mennek, elsősorban a hazai érdeklődőknek, ezért valószínűleg nem tudsz ott embert „becsábítani” a rendezvényre. Ha van plusz időd, erőd, akkor csináld azt is bátran, mert az tény, hogy komoly presztízs értéke van. Még én is elgondolkodtam most rajta a debreceni és nyíregyházi találkozók kapcsán. :)

1
0