Szószedet

A fordításban való részvétel során fontos, hogy az azonos kifejezéseket ugyanúgy fordítsuk. A kialakult terminológia megismeréséhez többféle szószedet áll rendelkezésre.

  • OpenSearch beépülő. Talán a legkézenfekvőbb egy kérdéses kifejezés esetén a meglévő fordításokban való keresés. Ehhez készült ez a keresőplugin, amellyel a Firefox, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome és a többi, OpenSearch módot támogató böngészőben a hagyományos keresőknél megszokott módon lehet a localize.drupal.org magyar fordításai között keresni. Tipp: az egyes beépülőkhöz kulcsszavakat lehet rendelni, így a böngésző címsorába beírva például az ldo machine-readable name egyből a találati listára vihet.
  • Az Opera is támogatja a saját „keresőmotorok” megadását, egyelőre azonban nem ismeri az OpenSearch felületet. A böngésző Haladó beállításainál, a „Keresőmotor létrehozása” résznél a http://localize.drupal.org/translate/languages/hu/translate?project=&status=2&release=all&search=%s&context=all&limit=10 címet kell megadni a használatához. További információ az Opera keresőkről szóló fejezetében található.
  • Egy wiki alapú szójegyzéket is karbantartunk, ahol esetenként további indoklás is olvasható a döntésünk alátámasztására.