Markdown, mint opcionális szövegbevitel?

scorchio képe

Sziasztok,

szeretném megtudni, mi a véleményetek: lehetséges lenne-e, hogy bekerüljön a drupal.hu-ba a Markdown, mint választható beviteli mód? (Neadj' Isten Markdown for BUEditor vagy valami hasonló megoldással...?)

Teljesen egyet tudok érteni azzal, ha egy ilyen oldalon nincsen WYSIWYG editor (én sem rajongok érte különösebben), de ettől függetlenül lehetne az írás kényelmesebb. Nem vagyok benne biztos, hogy mindig van kedvem akár csak egy darab HTML tag-et is leírni egy komment kedvéért... ;)

Kifejezetten kíváncsi vagyok a lehetséges ellenérvekre; saját oldalaimon is előszeretettel használnék hasonló megoldásokat, úgyhogy ha tudtok valami épkézláb okot arra, hogy ez miért buta ötlet, ne tartsátok magatokban :)

Fórum: 
pp képe

Van Bueditor, csak nincs mindenkinek engedélyezve. Szóval tervben van valami egyszerűbb szerkesztő.

pp

1
0
scorchio képe

Örülök, hogy ezt hallom, most már csak az a kérdés, hogy az a terv mennyire hosszútávú terv ;)

[Van amúgy Drupal.hu roadmap vagy ilyesmi?]

0
0

Adamek Zoltán aka Scorchio | http://zoltanadamek.com

aboros képe

hát ezt itt mindenki a szabadidejében, kedvtelésből farigcsálja amikor úgy van. mint minden ilyen "mozgalomban", itt is elég lassan őrölnek a malmok, említett szabadidő hiányának okán. történt azért az elmúlt időben jósok dolog, csak - piaci szemmel - lassan.

van egyébként egy több éves mindmap, ami egy wikimap amúgy, bárki szabadon szerkesztheti, néha elővesszük. http://drupal.hu/node/5448
ezen kívül egy jó ideje már saját dedikált szerverünk van, ami nagyban elősegítette a közös munkát. van egy open atriumunk, ahol van egy redesign csoport, ott kezeljük az eseteket. http://oa.drupal.hu/
továbbá használói találkozókon, táborokban, drupal hétvégéken, amikor csak tehetjük, foglalkozunk a kis oldalunkkal, néha kevesebb, néha több előrelépést sikerül elérni. legutóbb a pécsi drupal táborban dolgoztunk rajta számottevő mértékben, 6.xről 7.x verzióra ugrottunk, a google kereső helyett saját (solr backendből dolgozó) search api alapú keresőt építettünk, új sminket készítettünk és még megannyi változtatást, fejlesztést hajtottunk végre.

3
0

-
clear: both;

scorchio képe

Félre ne értsétek, a világért sem akarnék elégedetlenkedni, csak (ugyanúgy, ahogy contrib moduloknál stb.) folyamatosan próbálok úgy nézelődni, hogy még min lehetne csiszolni, javítani? :) Hálás vagyok az olyan jellegű kommentekért, ahol az derül ki, hogy itt bizony gondoltak még sokminden másra is, csak épp "erőforráshiány" miatt nem került még sor rá egyelőre...

Remélem, hogy legalább annyit tudok majd segíteni is errefelé, mint amennyire bosszantani másokat :D

0
0

Adamek Zoltán aka Scorchio | http://zoltanadamek.com