Hozzászólások! Comment!

SztyopuS képe

Sziasztok!

Megszeretném változtatni az oldalam hozzászólás "részét".

Minden alapon van.
Ha valaki beküld egy hozzászólást megjelenik, a beküldő adatai, avatárja, a hozzászólás tárgya, és a tartalom, valamint működik a beágyazás.

Azt szeretném, ha eltűnne a cím(tárgy) rész(a többi maradna). A hozzászólások beállításait próbáltam. Ott bár eltűnik a tárgy rész, a comment megjelenésekor még is van egy cím sor.
(Ez azért lenne jó, mert a témákhoz legtöbbször csak egy mondatos hozzászólások vannak.)

Valamint jó volna, ha eltudnám különíteni a hozzászólásokat egymástól.(Hasonlóan min itt a Drupal.hu-n.)
Mondjuk minden másodiknak más lenne a háttér színe, esetleg keretbe jelennének meg a hozzászólások (külön-külön).

Létezik erre modul?
Vagy magamnak kell megoldnom? Ha igen gondolom CSS-ben. De ott merre.

A segítséget előre is köszönöm!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
SztyopuS képe

Segítenétek?
Kérem szépen!

1
-2

-----------------------------------------------------
Kezdő vagyok, de tanulni akarok!!!

ui: Köszönöm mindenkinek a segítségét és a türelmét :)

eager képe

A következőt próbálnám meg:

[vigyáztam, nekem D7-tel van tapasztalatom, de úgy tűnik, ez érvényes lehet D6-ra is...]

a comment.tpl.php fájl-ból kiszedném (kikommentelném, csak hogy kétértelműbb legyen) a cím mutatását.

Ehhez először is:

Ezt úgy kell szabályosan csinálni, hogy a szerveren a modules/comment mappából a comment.tpl.php fájlt átmásolod az aktív sminked mappájába (rögtön az .info fájl tőszomszédságába). Ettől a Drupal tudni fogja, hogy neked jobb ötleted van a fájllal kapcsolatban, és a te verziódat fogja használni.

Ezután:

Ezután kódszerkesztőben megnyitod a sminkedbe helyezett comment.tpl.php-t, kikeresed azt a részt ahol a cím készül, és vagy kitörlöd, vagy csak kikommenteled azt a részt, hogy ne hajtódjon végre.

Majd végül:

El kell érni, hogy a Drupal észrevegye, hogy molyoltál valamit. Ehhez minimum újra kell építtetni a theme registry-t. Elvileg lehet hogy ez megtörténik csak attól, hogy a megjelenés oldalon, a smink beállításainál nyomsz egy mentést.

Drasztikusabb esetben lehet a teljes cache ürítését elvégezni a performance oldalon.

Egyébként ez az eljárás az "overriding themeable output" témakörébe tartozik d.org-on, itt utána tudsz nézni, hogy tényleg maradéktalanul jó-e amit írtam D6-hoz is.

1
0
pityu73 képe

Szerintem nem kell ilyen bonyolult megoldás, ha a sminkje kezeli a tárgymezők megjelenítésre vonatkozó szabályt, mert akkor az le tilthatja a "tartalomkezelés/szerkesztés/Hozzászólás-beküldési beállítások/Hozzászólás tárgy mezője:" résznél.

2
0
SztyopuS képe

Érdekesnek és végrehajthatónak tűnik a javaslatod.:)
Azért nem jutott ilyen eszembe, mert a szolgáltatóm előre telepítette a Drupalt és nem engedi, hogy lássam ezeket a modulokat. De gondolom, hogy ha a drupal.org-ról letöltöm a comment modult, és onnan másolom a sminkembe a comment.tpl.php fájlt úgyis jó lesz.

Nem tudnád megmondani, hogy melyik részt kell kitörölnöm?

Még egyszer köszönöm!

0
0

-----------------------------------------------------
Kezdő vagyok, de tanulni akarok!!!

ui: Köszönöm mindenkinek a segítségét és a türelmét :)

eager képe

Én ezek után megnézném, hogy megvan-e az opcióm, amit pityu73 említett, mert az tényleg felasználóbarát megoldás lenne neked (más kérdés, hogy a html felülbírálás (amit írtam) később számtalanszor jelenthet majd hatékony ezközt). Nem ez a lényeg, te választasz.

  1. Érdekes hogy a tárhelyszolgáltatód nem engedi látni a mappádat a szerveren (biztos ez? (noreply))
  2. Elméletileg, ha a megfelelő verzió comment.tpl.php-ját szeded le d.orgról és a megfelelő helyre sikerül tenni (ha nem tudod kivenni, hogy fogod tudni betenni???(noreply)), akkor simán működhet. Ahhoz, hogy tuti a megfelelő fájlhoz jussál - és mivel itt core modulról van szó - azt a teljes D6.alverzió telepítőt kell letöltened, amit használsz (mármint a full telepítőt, és abból a neked tutira megfelelő verziójú fájlt fogod tudni kibányászni (ez a verziózás csak ilyen fokozott óvatosság, de jobb a biztonság, hátha pont érintette egy minor upgrade, nem? De.))
  3. Melyik sorok az érintettek:
    1. nohát, tessék elmenni a w3schools.com-ra és megnézni, hogy mi az hogy php, meg ugyanott a HTML-t is (írod hogy tanulni akarsz, hát ezzel csak nyerhetsz)
    2. Csak mert látom, hogy D6-ban a kérdéses rész egyetlen (egyébként elég beszédesnek számító) sor:
      <h3><?php print $title ?></h3>

Sok sikert!

0
0
vajdasági képe

Menyire vagy kezdo? En pl. Firefoxot hasznalok azzal a firebug bovitmennyel. Azt ha sminkelgetni fogsz mindenkepp nezd at. Vagy persze valami mas hasonlo alternativat. Talan ugy indulnak neki a te helyedben hogy kersnek egy olyan sminket amiben a hozaszolasok ugy neznek ki mint ami neked kb. megfelel. Talan nezd meg itt a drupal.hu -n hogyan van megoldva a hozzaszolasok keretezese. A minden masodik masszinu hatter a css-ben van megoldva egy-egy odd os even class-al. A css-t mindenesetre valamennyire megkell tanulnod.

1
0
SztyopuS képe

Ismerem a firebugot és arra is gondoltam, hogy avval vizsgálom meg, mi változott a drupal.hu- hozzászólásaiban. De őszintén szólva nem láttam át a dolgot. Ezért gondoltam hátha van rá modul!
Köszönöm a segítséged (segítségeteket) neki ugrok még egyszer!

0
0

-----------------------------------------------------
Kezdő vagyok, de tanulni akarok!!!

ui: Köszönöm mindenkinek a segítségét és a türelmét :)

vajdasági képe

Ha valoban ismered a firebugot, ugyertem valamenyire hasznalod is, akkor nem igazan ertem hogy mi olyan nehez benne hogy megnezd a sminkedben hova kell beirno hogy keretje is legyen ahozzaszolasokank... A css-t ismered?

0
-1
scorchio képe

Én egy ilyen jellegű módosítás előtt (főleg úgy, hogy nem tudni, mennyire férsz hozzá ahhoz, amit módosítani akarsz) először megnézném az oldal egy helyi másolatán (vagy legrosszabb esetben egy új Drupal-on), hogy pontosan mit is kell majd csinálnom és csak utána nyúlnék hozzá az éles oldalhoz, biztos ami biztos. Csak egy tipp...

1
0

Adamek Zoltán aka Scorchio | http://zoltanadamek.com

akos153 képe

A fenti sorok olvasása közben rájöttem a saját kérdésemnek a válaszára, így nem kell új témát nyitnom neki. Igen hasznos információkkal láttátok el és ez remélem nekem is segíteni fog. Egyébként én is ugyan ezt szeretném csak annyi különbséggel, hogy én ajaxos commentezőt szeretnék beleintegrálni a drupalba, szerencsére annak megvan a kinézete csinálva. Remélem nem lesz nehéz dolgom vele.

0
0