Könyvtári online "átadó füzet"

mikli képe

Sziasztok! Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy milyen irányban induljak, kezdjek el nézelődni ha az alap koncepció ez:

A könyvtár ahol dolgozok több tudományos tárat is kiszolgál, és füzetet vezetünk azokról a kiadványokról amiket leltárba vettünk és átjuttatunk a tárakhoz, akik ezeket példányról példányra leellenőrzik ha minden megvan amit mi beírtunk akkor aláírják és kész. Ez teljesen jó működő rendszer, de mára már problémássá vált a füzetek tárolás, megóvása, át kell térni valamiféle online változatra. Ahol felvihetjük a listát az átadandó könyvekről -> könyveket kézbe kapják ->oldalon jelölhetik, hogy melyik könyvet kapták meg melyiket nem, és hogy minden rendben van.
Remélem érhetően írtam le amit szerettem volna! Előre is köszönöm segítségetek!

edgarpe képe

Nem mondanám, hogy teljesen értem a problémát, de azért próbálok segíteni.

Telepítsd fel a Drupal 7-et és hozzá a Views modult. A D7-ben létre tudsz hozni új tartalomtípusokat. ezekre gondol úgy mint egy adatbázis tábla, vagy egy excel táblázat. A tartalomtípusokhoz hozzá tudsz adni mezőket, ezek lesznek az excel tábla oszlopai. A sorok pedig az egyes rekordok vagy Drupal néven tartalmak.

A Views modullal a felvitt tartalmakból tudsz lekérdezéseket gyártani, paraméterekkel, sorrendezhető táblázatokkal, meg minden. Elég pilótavizsgás, de megtanulható.

A konkrét feladatot tényleg nem látom át teljesen, de szerintem kelleni fog egy "könyv" tartalomtípus és egy "füzet" tartalomtípus. Ezek egymásra hivatkoznak node reference segítségével. A tárak pedig kapnak egy-egy felhasználót. Így tudják állítgatni a füzeteket. Talán a Flag modulra is szükséged lesz.

Ha még nem csináltál ilyet, kicsit nagy falatnak érzem. Ha elakadtál gyere és segítünk.

2
0
mikli képe

Köszönöm szépen! Konkrétan ilyet még soha sem csinálta, de találtam pár jó tutorialt, próbálkozom vele, ha nagyon elakadnék akkor zaklatlak titeket újra:) Köszönöm!

0
0
asrob képe

Király Péterrel(pkiraly), ő dolgozik ugyanis a http://drupal.org/project/xc projekten többek között. Nem mondom ez lesz a megoldás nektek, de hátha tud javaslatot adni mivel szakértője a témának ;)

0
0

--
Borsa Péter
https://peterborsa.eu

york képe

Ennek semmi koze a konyvtari katalogusokhoz :).
Ez egy adminisztracios felulet fele lenne.

0
0
scorchio képe

Le kellene írnod, hogy pontosan milyen információkat kellene tárolni a könyvekről és hogy a könyvek információinak felvitelét milyen módon szeretnétek megoldani. (Nem vagyok tisztában a témával, de azt pl. simán el tudom képzelni, hogy vonalkódolvasóval... Az adatokat begépelni persze mindenféleképpen be lehet.) Hogyha részletesen le tudod írni, hogy milyen információt szeretnél tárolni, akkor - szerintem - mi tudunk adni egy elég részletes "receptet", hogy mégis mit kellene pontosan csinálnod :)

0
0

Adamek Zoltán aka Scorchio | http://zoltanadamek.com