Névnapi küzdelem a CVS-el UPDATE

sajt képe
  • Egy programot nem lehet befejezni, csak abbahagyni.
  • Egy adott projektet egy adott időpontban, - ami akár a projekt közben is lehet - az ember részben vagy egészben teljesen újraírna.
  • A programozók olyanok mint az autószerelők. Mindegyik a másik munkáját szidja, főleg, ha azzal neki is dolgoznia kell.

Igaz ez a modulfejlesztésre, sminkkészítésre illetve weboldal-építésre is. 
Elég gyakran előfordul, hogy a kedves megrendelő szeretné valahová kitenni az épen aktuális névnapot. Gondoltam, milyen jó is lenne, ha lenne egy erre használható modul, amit bárki bármikor letölthetne a drupal.org-ról. Neki is láttam a modulnak, ami alapból egy blokkot jelenít meg, az aktuális névnappal. Persze, hogy ne csak mi magyarok járjunk jól, úgy csináltam meg, hogy bármely nyelvterületen használható legyen. (Mondjuk ezzel akadtak problémák, mert a drupal nem nagyon támogatja az l10n-t, de ez most mellékes.) Szóval megvolt a modul, és ezzel igényeltem is egy CVS account-ot, amit azóta sem kaptam meg, ha jól értem azért, mert kellene valami hosszú motivációs üzenet vagy mi. 
Gondoltam, így két hónap után írok valami hosszabb leírást screenshot-al (bár az csak sminkhez kell elvileg), mindennel.
Viszont közben elkövettem egy hibát. Letöltöttem a modult, és megnéztem a kódot. Azóta kétszer átírtam. Csináltam neki egy beállító oldalt is, amiben be lehet állítani, hogy kiírja-e, és ha igen milyen formátumban a dátumot, ha ünnepnap van azt kiírja-e. Közben írtam egy függvényt, ami visszaadja az aktuális névnapot. Ezt utána kitöröltem, mert van benne egy smink, amit ugyanolyan jól lehet használni, csak jobban konfigurálható. Viszont nem biztos, hogy mindenütt ugyanúgy akarjuk ezt felhasználni, ezért tettem bele Token támogatást is. Így pld. Pathautoba az aktuális napi dátumba mellé be lehet tenni az aktuális névnapot, de mindenütt lehet használni, ahol token támogatás van. Szerintem ezt a lehetőséget még én sem fogom soha használni, de jól mutat. Talán Simplenews-nál van értelme. Közben eszembe jutott, hogy ezt a token dolgot kicsit finomítani kell, hiszen nem biztos, hogy az, aki az adott node-ot elküldi, ugyanazon a nyelven használja a drupal-t, mint ami a cikk nyelve lesz. Ráadásul olyan nyelveknél, ahol nincs meg a névnap támogatás nem is kellene a blokkot megjeleníteni. mondjuk ezt már rá lehet bízni a site-builderre.
Ha most nem hagyom abba, - persze tesztelni kell -, akkor soha nem lesz készen. 
Viszont, ha valaki megmondaná, hogy miért nem kapok CVS-accountot, annak nagyon örülnék.
A mellékletben megtaláljátok a modul aktuális változatát. Ezt még nem töltöm fel, mert a leírás még nem az igazi

UPDATEÚjabb változat.

CsatolmányMéret

nameday-6.x-1.1-alpha1.tar_.gz6.16 KB