Lebénítottam az Acquia Drupal Stack-et!

thamas képe

Az Acquia Drupal Stack Installer igen hasznos, ha pikk-pakk kell a gépünkre egy friss Drupal telepítés (szükséges környezettel együtt), vagy épp egy létező Drupal webhelyet szeretnénk a saját gépünkön tesztelni. Magáról a rendszerről korábban már írt pp, majd goba részletesen is bemutatta. Most tehát nem a rendszerről írnék, hanem arról, hogyan sikerült lebénítanom a teljes stack-et.

Nos: egyszerűen. A fent is említett lehetőséggel élve egy létező webhely kódbázisát és adatbázisát importáltam, és ez elég is volt a “halálhoz”. De hál’ Istennek hamar jött a “feltámadás” is! Kis töprengés után ugyanis rájöttem a probléma forrására. A kódbázis elérési útvonalában az egyik könyvtár neve ékezetes karaktereket tartalmazott. Ez volt az, amivel nem tudott mit kezdeni a stack. Egy apróság, amire érdemes figyelni. :o)

Frissítés: már az Acquia is figyelmeztet a problémára – http://acquia.com/documentation/acquia-drupal-stack/troubleshooting

Summary: you should not use non English characters in the names of folders when you import a site to Acquia Drupal Stack! See here: http://acquia.com/documentation/acquia-drupal-stack/troubleshooting

Update: This post was written in Hungarian and unfortunatelly posted to an English feed. I removed from that feed, but it seems to be cached by readers like Google Reader.